Ασθένειες Έχει αποσυρθεί το σιρόπι Vibramycin;

Το έχω κάνει κι εγώ σε διασωθέντα γατάκια με παντελή έλλειψη vibramycin και δεν είχε ούτε το κτηνιατρικό για ένα διάστημα. Πάνε 5 χρόνια σχεδόν.
Σε καταστάσεις ζωής και θανάτου κάνεις πολλά. Κι εγώ έχω δώσει χάπι baytlir γάτας με πολύ σχολαστικό σπάσιμο και διαχωρισμό της σκόνης σε "ετοιμόρροπο" πουλί και σώθηκε. Αλλά δεν το θεωρώ λύση, ούτε το προτείνω σε κάποιον. Όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο φάρμακο, το κατάλληλο μυαλό (του κτηνίατρού μου) πολλά σκαρφίζεται.

Και γενικότερα η θεραπεία μέσω ποτίστρας κι όχι απευθείας στο στόμα ή στα ρουθούνια είναι θεραπεία στο περίπου.
Κι εγώ είμαι κάθετα υπέρ αυτής της άποψης.👍

Δεν είναι καθόλου. Στο περίπου είναι αυτός ο υπολογισμός. Το διάλυμα που φτιάχνεις έτσι δεν είναι ομογενές αφήνει ίζημα έστω και λίγο.

Κι όμως το συστήνουν ώς λύση ανάγκης. Κι αρκετοί απ'οσο ακούω. Το έχω κάνει κι εγώ σε διασωθέντα γατάκια με παντελή έλλειψη vibramycin και δεν είχε ούτε το κτηνιατρικό για ένα διάστημα. Πάνε 5 χρόνια σχεδόν.

edit: Και γενικότερα η θεραπεία μέσω ποτίστρας κι όχι απευθείας στο στόμα ή στα ρουθούνια είναι θεραπεία στο περίπου.
Συμφωνώ!

Συγγνώμη που αργώ τόσο να απαντήσω στις ερωτήσεις σας, λόγω δουλειάς δεν παίρνω ούτε ανάσα.

Επειδή είχε γίνει πριν κάτι χρόνια όλο αυτό δε θυμάμαι για να'μαι ειλικρινής τι εξετάσεις είχε κάνει. Είχα χάσει άλλα πουλάκια από αυτό (με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα, ξύνονταν υπερβολικά πολύ σε σχέση με το συνηθισμένο που κάνουν για να περιποιηθούν το φτέρωμά τους και μετά από λίγο καιρό δεν πάταγαν καλά το ένα ποδαράκι τους ώσπου σιγά-σιγά έχαναν τα ποδαράκια τους και μετά από λίγες μέρες πέθαιναν). Είχα πάει σε άλλους γιατρούς πριν από το συγκεκριμένο πτηνίατρο (στον Αγ. Δημήτριο και στο Χαλάνδρι έχει ιατρεία απ' όσο θυμάμαι, πολύ καλός!) που μου συνέστησαν διάφορα που δε βοήθησαν και κλασικά είχα κάνει και τη βλακεία να ακούσω κτηνίατρο που δεν ήξερε από πτηνά και δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για ψιττάκωση, αλλά και εκτροφέα πτηνών που είπε να δίνω κάποια σκόνη που είχε συσκευασμένη και για να μη σας τα πολυλογώ το έφερε η τύχη λόγω δουλειάς να μάθω πολύ αργά ότι πρόκειται για ψιττάκωση. Οπότε πήγα στο γιατρό χωρίς να του πω τι έχει το πουλάκι, θα το διαπίστωσε κι ο ίδιος γιατί πρότεινε το Vibramycin αλλά με προειδοποίησε ότι αν δεν πιάσει αυτό δε γίνεται κάτι άλλο. Απ' όσο ξέρω δε θεραπεύεται 100% άπαξ και νοσήσει το πτηνό από αυτό, αλλά περιστασιακά μπορείς να του το χορηγείς για να προλαβαίνεις τυχόν επιδείνωση -δεν είμαι γιατρός, λίγο η εμπειρία μου λίγο όσα μου είπαν κι όσοι έχω γνωρίσει του χώρου κατά καιρούς με οδήγησαν σε αυτά που λέω, έχω κάτι χρόνια που βλέπω ότι ισχύουν στην πράξη-. Φυσικά απολυμαίνεις με ελάχιστη χλωρίνη και καλό πλύσιμο το κλουβί (πατήθρες κτλ.) για να την αποφύγεις και το στεγνώνεις καλά πριν ξαναμπεί το ζουζούνι μέσα.

Τώρα σε ό,τι αφορά την έλλειψη του φαρμάκου προβληματίζομαι γιατί το σιρόπι είναι πιο αποτελεσματικό από τα χάπια, οπότε λέω να το ψάξω κι εκτός Αθηνών και αν μπορέσω να το παραγγείλω, καλώς. Αλλιώς θα αναγκαστώ να ενοχλήσω το γιατρό να ρωτήσω για τα χάπια γιατί δεν ξέρω σε τι δοσολογία θα μπορώ να τα βάζω στο νερό της μπουμπούς.
Ποιος είναι ο γιατρός;;;

Back