Φροντίδα Έχει ενώσει κανείς δυο κλούβες πτήσης 76cm;

vagcanaries

PB New Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2017
Μηνύματα
69
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Καλησπέρα σε όλους! Ηθελα να εωτησω υπάρχει κάποιος που να έχει ενώσει δυο κλούβες πτήσης 76cm σε μήκος μαζί;αν ναι πως; Φωτό θα ήταν μεγάλη βοήθεια! Ευχαριστω!
 
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω γιατι να καταστρέψεις δυο κλούβες που στο μέλλον μπορεί να σου χρειαστούν για διαχωρισμό πουλιών και δεν πας σε μία λύση αυτοκατασκευης; Που θα τι κάνεις ότι θέλεις και με φθηνό κόστος.

IMG_1560-800.webp
 
Η λύση που σου προτείνει ο Σταμάτης είναι πολύ καλή αν "πιάνουν" τα χέρια σου και θες να φτιάξεις και περισσότερες κλούβες. Αν ωστόσο για τους δικούς σου λόγους θέλεις να ενώσεις δύο 76άρες, γίνεται πολύ εύκολα με δεματικά (type raps). Προσοχή σε τυχόν μετακίνηση της ενιαίας κλούβας. Τα κομμάτια που θα σου μείνουν μπορείς να τα κρατήσεις και να τις ξανα συναρμολογήσεις αν θες
 
Με ξύλα δεν το βλεπω, με ντεξιον που το εχω σκεφτεί και να το ξαπλώσω για να εχω μήκος πρέπει να φτιάξω ταψακια αλουμινίου η να βάλω δυο ράφια από το ντεξιον στη σειρά. Απλα αν ειναι εύκολο να βγάλεις μια πλευρά και να μπορείς κάποια στιγμή να την ξαναβάλεις μπορείς περνοντας δυο μεταχειρισμένες να κανεις ωραια δουλειά και μπορεί και πιο φθηνά.
 
Δεν εχω πολύ χώρο στο μπαλκόνι κάνω ότι κάνω, απλα η σκέψη ήταν έχοντας ήδη μια κλουβα 76να έπαιρνα άλλη μια και το καλοκαίρι με τις γέννες να τις ένωνε και να είχανε 1.50 τα πουλιά για ενδυνάμωση και τέτοια εποχή που θα είχα κάνει το ξεκαθάρισμα και θα μου είχανε μείνει λίγα να τις ξανά χώριζε! Το εχω δει σε ένα Τούρκο που έχει κάνει πάνω κάτω και ήταν ωραιο και όπως είπε πριν ο φίλος τα είχε δεμένα με ταιραπ. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και χωρίς να το βιάζομαι περιμενω προτάσεις και συζητήσεις ίσως βγάζοντας κάτι καλο για κάποιους.
 
Μια καινούργια 76άρα έχει περίπου 25 €, επομένως αν θες μόνο μια συστοιχία με 2 κλούβες είναι καλύτερο να τις αγοράσεις από το να πάρεις υλικά και να συναρμολογήσεις (dexion, κουνελόσυρμα, ταψάκια κλπ). Επίσης, θα το έχεις στο μπαλκόνι σου, άρα θα είναι επισκέψιμο εύκολα από κόσμο και θες να είναι και εμφανίσιμο.
Υπολόγισε μόνο πόσα πουλάκια σκοπεύεις να βάλεις μέσα και αν είναι αρσενικά - θηλυκά. Ίσως είναι καλύτερα να έχεις 2 πληθυσμούς χωριστά (πχ 3 θυληκά και ένα αρσενικό) σε κάθε 76άρα από το να έχεις 2-3 αρσενικά και 5 θηλυκά μαζί (τυχαίο παράδειγμα). Τέλος, υπολόγισε μεγαλύτερο αριθμό ταιστρών από τον αριθμό των πτηνών που θα φιλοξενούνται γιατί θα υπάρχουν θέματα κυριαρχίας
 
Back
Top