Αναπαραγωγή Έχει κάνει κάποιος χρήση pirane spray της raff;

Panagiotis staffy

PB New Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2012
Μηνύματα
51
Καλησπέρα! Μπορεί κάποιος ο οποίος έχει χρησημοποιεισει το PIRENE SPRAY της raff να μου πει αν μπορω να το χρησημοποιεισω στο κλουβί πάνω στα πουλια και την φωλιά των καναρινιών ενώ έχουν μικρά και αυγα; Έχει φωτογραφία απο το σπρέι απο κάτω.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    20,4 KB · Προβολές: 50
Εφόσον υπάρχουν νεοσσοι ή αβγά θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς ψειροσκονη και όχι σπρέι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Στο pet shop μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να πέσει πάνω στα πουλάκια και στα αυγά. Η σκόνη Δεν υπάρχει πρόβλημα αν πέσει πάνω στα πουλάκια και τα αυγά;
 
Στο pet shop μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να πέσει πάνω στα πουλάκια και στα αυγά. Η σκόνη Δεν υπάρχει πρόβλημα αν πέσει πάνω στα πουλάκια και τα αυγά;
Στα Pet Shop λένε τα απίστευτα στον κόσμο μόνο και μόνο για να πουλήσουν. Έχουν πουλήσει αρσενικά πουλιά για θηλυκά και θηλυκά για αρσενικά, δίνουν στους πελάτες φάρμακα και κάνουν τους γιατρούς χωρίς να έχουν γνώσεις. Εγώ από ότι ξέρω όσο υπάρχουν νεοσσοι ή αβγά στη φωλιά μπορείς να χρησιμοποιησεις ψειροσκονη χωρίς πρόβλημα και ότι το σπρέι δεν ενδείκνυται όταν έχουμε νεοσσους. Περίμενε να σου απαντήσουν και οι πιο έμπειροι.
 
Μπορείς να μου πεις την ονομασία της ψειροσκονης; Μήπως εννοείς αυτή που ειναι στη φωτο; Αυτό το σπρέι που πήρα μπορω να το χρησημοποιεισω πάνω σε ενήλικα καναρίνια και παπαγαλάκια και στα κλουβιά τους;
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    3 KB · Προβολές: 42
Έτσι όπως το θέτει σε κάποια sites, ναι, δυνητικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ψεκάζονται απο απόσταση 40 εκατοστών, και αρκεί να μην πάει στο κεφάλι των πτηνών και να μην μπει στο αναπνευστικό τους σύστημα.
Εγώ πάντως δεν θα το χρησιμοποιούσα για πουλιά, αλλά ναι σε άδειο κλουβί. Ειδικα για αυγά, νεοσσούς κλπ, θα το θεωρούσα παρακινδυνευμένο.
Εχεις δει ή υποπτευεσαι ψείρες;
Αν ναι, βάλε σκόνη όπως λέει η @panagiota, στα μηνύματα της. Αν οχι, μην βάζεις τιποτα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μπορείς να μου πεις την ονομασία της ψειροσκονης; Μήπως εννοείς αυτή που ειναι στη φωτο;
Υπάρχουν διάφορες μάρκες ψειροσκονης. Αυτή που δείχνεις στη φωτογραφία η pinex powder είναι ιδιαίτερα γνωστή.
Αυτό το σπρέι που πήρα μπορω να το χρησημοποιεισω πάνω σε ενήλικα καναρίνια και παπαγαλάκια και στα κλουβιά τους;
Ναι μπορείς αφού θα έχεις αδιάσει το κλουβι από κάθε τροφη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφαιρέσεις όλες τις τροφες που έχεις στο κλουβί. Και στα ενήλικα πουλιά μπορείς από απόσταση. Ο ψεκασμός να μη γίνει σε κλειστό χώρο.
 
Αν δεν εχεις ακομα αποφασισει ριξε μια ματια και στο chevitren. ψεκαζεις παντου αφοβα, στην φωλια δεν θα στο συνιστουσα, καλο ειναι να φυλαμε τα ρουχα μας αλλα μπορεις να ποτισεις την τσοχα στο φαρμακο αυτο, να την αφησεις μια μερα να στεγνωσει και μετα να την βαλεις μεσα στη ζευ7γαρωστρα με νημα. Κανει εξαιρετικη δουλεια
 
Εγώ από όσο ξέρω η ψειρόσκονη καλό είναι να την βάλεις στην τσόχα όχι πάνω στο κλουβί ή στο πουλί.
 
Εγώ από όσο ξέρω η ψειρόσκονη καλό είναι να την βάλεις στην τσόχα όχι πάνω στο κλουβί ή στο πουλί.
Δεν υπάρχει καλύτερη εφαρμογή της σκόνης.
Για το σώμα του πουλιού ή το κλουβί και το χώρο εγώ προτιμώ άλλα.
 
Το συγκεκριμένο Pirene Spray ως σκεύασμα είναι σε μορφή ψεκασμού και δεν ξέρω προσωπικά την αποτελεσματικότητά του.
Γιαννη τι βαζεις εσυ;
Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι οι ψείρα... η κόκκινη ψείρα.
Παλεύω συνεχώς με το pinex powder για τις τσόχες των φωλιών, με το chevitren για κλουβιά, πουλιά κι εξοπλισμό, με frontline για πάνω στα πουλιά, με sebacil για τον προς αποθήκευση εξοπλισμό και το χώρο του εκτροφείου, μέχρι και ισχυρό εντομοκτόνο όπως το fedona εξωτερικά των ανοιγμάτων του εκτροφείου... Παλεύω να κρατήσω έξω από το χώρο μου αυτά τα παράσιτα. Παλεύω όμως και για τα υπόλοιπα όπως σκνίπες, κουνούπια, μύγες κλπ...
Μέχρι στιγμής τα καταφέρνω.
Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί.
 
Απιθανο οπλοστασιο. Για εξωτερικο χωρο, μπαλκονι, υπαρχει κατι που μπορει να κανει δουλεια;
 
για εξωτερικο χωρο, μπαλκονι, υπαρχει κατι που μπορει να κανει δουλεια;
Το ardap απ' όσο ξέρω αλλά είναι μόνο για τους χώρους και τον εξοπλισμό. Τα πουλιά πρέπει να απομακρυνθούν και να επιστρέψουν στο χώρο μετά από ώρες.
 
Αν τα πουλιά δεν είναι πολυ εκτεθειμένα, άσε να μεγαλώσουν τα μωρά κι έπειτα το ξαναβλέπεις.
 
Οχι δεν εχω δει ψείρες απλά λέω να ρίξω προληπτικά.
Όταν τις βλέπουμε είναι πολύ αργά...
Εκεί δε μιλάμε απλά για ψείρες... αλλά για ορδές...
Οι ψείρες υπάρχουν ακόμη κι όταν δεν τις βλέπουμε.
Στόχος μας είναι να υπάρχει έλεγχος και προσπάθεια να μείωσης του πληθυσμού τους.
Στις εξωτερικές εκτροφές θεωρώ πως αυτό είναι απίθανο για να μη γράψω ανέφικτο.
για εξωτερικο χωρο, μπαλκονι, υπαρχει κατι που μπορει να κανει δουλεια;
Στα πουλιά που ζουν σε εξωτερικούς χώρους, ένα σταθερό προστατευτικό πρόγραμμα με όλα όσα ανέφερα πιο πάνω θα κρατήσουν τις ψείρες σε μη επικίνδυνους αριθμούς.
 
Μπορεί κάποιος ο οποίος έχει χρησημοποιεισει το PIRENE SPRAY της raff να μου πει αν μπορω να το χρησημοποιεισω στο κλουβί πάνω στα πουλια και την φωλιά των καναρινιών ενώ έχουν μικρά και αυγα

Το χρησιμοποιούσα στο παρελθόν προληπτικά και δεν είχα θέμα με ψείρες. Θεωρείται πολύ ισχυρό γι' αυτό και αντενδείκνυται η απευθείας επαφή με τα ενήλικα πουλιά και πολύ περισσότερο με αυγά και μικρά. Μόνο σε άδεια κλουβιά και τον περιβάλλοντα χώρο.
 
Για το πουλί πολλοί φίλοι εκτροφείς μου έχουνε συστήσει frontline αλλά με έναν άλλο φίλο που τα λέγαμε μου είπε πως για κανένα εικοσάλεπτο τα πουλιά δείχνουν κάπως περίεργα σε συμπεριφορά σαν να την 'άκουσαν' από τη σταγόνα.
 
Το σκεύασμα προορίζεται για σκυλιά, οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι ίσως τους πέφτει κάπως... Βαρύ. Παίζει όμως να συμπεριφέρονται περίεργα μετά το πιάσιμο στα χέρια μας και να το προσέχουμε απλώς επειδή έχουμε την υποψία ότι μπορεί να το προκαλεί το φάρμακο.
 
Back
Top