Ασθένειες Έχει καρίνα το καναρίνι μου;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης stevimak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την κοινότητα που έχετε δημιουργήσει. Θα ήθελα να δείτε και να αξιολογήσετε εάν η κοιλιά του καναρινιού μου είναι υγιής. Και πιο συγκεκριμένα εάν έχει καρίνα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την κοινότητα που έχετε δημιουργήσει. Θα ήθελα να δείτε και να αξιολογήσετε εάν η κοιλιά του καναρινιού μου είναι υγιής. Και πιο συγκεκριμένα εάν έχει καρίνα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν έχεις ανεβάσει φωτογραφία. Για να δεις αν έχει καρίνα, βρέξει το πούπουλα της κοιλιάς, παραμέρισε τα δεξιά κ αριστερά από το στήθος για να φαίνεται το στήθος κ το δέρμα του. Άγγιξε το κόκκαλο κ αν το νοιώθεις να εξέχει πολύ, είναι αδύνατο. Αν είναι έτσι, χρειάζεται να το δει πτηνιατρος κ να το έχεις σε ζεστό περιβάλλον. Η καρίνα δεν είναι ασθένεια αλλά είναι σύμπτωμα ασθένειας γι'αυτό θέλει πτηνιατρο να κάνει διάγνωση. Ποια είναι η διατροφή του; Είναι ενεργητικό; Το έχεις εξωτερικά ή εσωτερικά μέσα στο σπίτι;

Δεν έχεις ανεβάσει φωτογραφία. Για να δεις αν έχει καρίνα, βρέξει το πούπουλα της κοιλιάς, παραμέρισε τα δεξιά κ αριστερά από το στήθος για να φαίνεται το στήθος κ το δέρμα του
Κοίταξε λίγο εδώ μερικά παραδείγματα αυτού που πολύ ωραία περιέγραψε η Μαρία https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/

Καλησπέρα Μαίρη και ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Είναι ενεργητικός. Η τροφή του είναι σπόροι (συσκευασμένη τροφή) και πιο συγκεκριμένα η Versele-Laga Prestige Premium Canary, από λαχανικά κολοκυθάκι τριμμένο (χωρίς σπόρια και φλούδα), καρότο τριμμένο, πιπεριά Φλωρίνης και πράσινη πιπεριά, μαρούλι, αγγούρι, μπρόκολο (το οποίο για κάποιο λόγο δεν προτιμάει καθόλου τον τελευταίο καιρό). Αν του δώσω αυγό θα ναι μια φορά μέσα στην εβδομάδα. Και μήλο μία φορά την εβδομάδα. Νεράκι του αλλάζουμε αρκετές φορές μεσα στην ημέρα. Επίσης, ανέβασα φωτογραφία την οποία και βλέπω. Δεν ξέρω γιατί όχι εσείς. Είναι το πρώτο θέμα που ανεβάζω και δεν ξερω να χειρίζομαι καλά το forum. Έκανα ακριβώς αυτό που αναφέρεται στο επισυναπτόμενο από εσάς link. Δεν μου φαίνεται πολύ μυτερό το κόκκαλο αλλά φοβάμαι-επειδή είναι το πρώτο μου καναρινάκι-μήπως μου διαφεύγει κάτι. Τέλος, το βράδυ τον βάζουμε σε ένα δωμάτιο μόνο του και κοιμάται. Η περιοχή έχει αρκετά πτηνά (αρπακτικά και μη) και φοβόμαστε να τον αφήνουμε έξω τα βράδια. Το πρωί κανονικά έξω. Να προσθέσω ότι τον είχα πάει σε πτηνιατρο η οποία επιβεβαίωσε ότι έχει υπερκερατωση και τώρα του κάνω θεραπεία με epithol, συνδυασμένο με καθαριότητα κλαδιών και κλουβιού. Δεν κοίταξε και ούτε σκέφτηκα να της πω να δει την κοιλίτσα του.

Συνημμένα

• 20241108_154726.webp
    20241108_154726.webp
    284,1 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα , θεωρώ ότι η γιατρός το είδε , χωρίς να κάνει πολλά πολλά . Υπάρχει και η εμπειρία. Όμως το πουλάκι δείχνει μια χαρά , για μένα . Εάν μένεις νότια και το έχεις έξω τον χειμώνα , βάλε στην τροφή του λίγο καναβούρι παραπάνω . Καλή συνέχεια .

Καλησπέρα , θεωρώ ότι η γιατρός το είδε , χωρίς να κάνει πολλά πολλά . Υπάρχει και η εμπειρία. Όμως το πουλάκι δείχνει μια χαρά , για μένα . Εάν μένεις νότια και το έχεις έξω τον χειμώνα , βάλε στην τροφή του λίγο καναβούρι παραπάνω . Καλή συνέχεια .
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα πάω να του πάρω καναβουρι. Το καναβουρι είναι πιο λιπαρό? Έχει πιο πολλές θερμίδες?

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα πάω να του πάρω καναβουρι. Το καναβουρι είναι πιο λιπαρό? Έχει πιο πολλές θερμίδες?
Δες την διατροφική αξία των σπόρων. Εγώ πέρα από το κύριο μείγμα που του δίνω, του προσφέρω σε ξεχωριστή αυγοθηκη ως κέρασμα τους έξτρα σπόρους, λίγους (στην μύτη του κουταλιού του γλυκού). Τώρα η συχνότητα, ώστε να μην παχύνει, έχει να κάνει κ με το μέγεθος του κλουβιού κ την εποχή.
Ούτε σε εμένα φαίνεται να είναι αδύνατος ο κούκλος σου. Επειδή είναι το πρώτο σου καναρινάκι κ να το χαίρεσαι, ξεκίνα με αυτό
το άρθρο
Για την διατροφή του ή για την διαμόρφωση του κλουβιού του ή όποιο άλλο θέμα σε απασχολήσει, άνοιξε νέο θέμα στην σωστή ενότητα κ θα σου απαντήσουν τα μέλη.
Η περιοχή έχει αρκετά πτηνά (αρπακτικά και μη) και φοβόμαστε να τον αφήνουμε έξω τα βράδια. Το πρωί κανονικά έξω
Το μέσα έξω του κάνει κακό, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του έξω κ του μέσα. Εγώ τουλάχιστον, το καναρίνι μου το έχω μέσα κ έξω θα βγούμε όταν η θερμοκρασία έξω είναι πολύ καλή κ δεν διαφέρει με την θερμοκρασία εσωτερικά.
Τα αρπακτικά μια χαρά κυνηγάνε το πρωί κ το μεσημέρι, με τέντες κ χωρίς, ψάχνοντας για φαγητό. Μην το έχεις έξω χωρίς προστατευτικό κλουβιού ή αν δεν υπάρχει επίβλεψη. Επίσης, βάλε του σίτα για τα κουνούπια.
Νεράκι του αλλάζουμε αρκετές φορές μεσα στην ημέρα.
Μια ή δύο φορές αλλαγή του νερού είναι αρκετές πιστεύω, εκτός αν της έχει ρίξει μέσα σπόρους. Καλημέρα

Δες την διατροφική αξία των σπόρων. Εγώ πέρα από το κύριο μείγμα που του δίνω, του προσφέρω σε ξεχωριστή αυγοθηκη ως κέρασμα τους έξτρα σπόρους, λίγους (στην μύτη του κουταλιού του γλυκού). Τώρα η συχνότητα, ώστε να μην παχύνει, έχει να κάνει κ με το μέγεθος του κλουβιού κ την εποχή.
Ούτε σε εμένα φαίνεται να είναι αδύνατος ο κούκλος σου. Επειδή είναι το πρώτο σου καναρινάκι κ να το χαίρεσαι, ξεκίνα με αυτό
το άρθρο
Για την διατροφή του ή για την διαμόρφωση του κλουβιού του ή όποιο άλλο θέμα σε απασχολήσει, άνοιξε νέο θέμα στην σωστή ενότητα κ θα σου απαντήσουν τα μέλη.

Το μέσα έξω του κάνει κακό, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του έξω κ του μέσα. Εγώ τουλάχιστον, το καναρίνι μου το έχω μέσα κ έξω θα βγούμε όταν η θερμοκρασία έξω είναι πολύ καλή κ δεν διαφέρει με την θερμοκρασία εσωτερικά.
Τα αρπακτικά μια χαρά κυνηγάνε το πρωί κ το μεσημέρι, με τέντες κ χωρίς, ψάχνοντας για φαγητό. Μην το έχεις έξω χωρίς προστατευτικό κλουβιού ή αν δεν υπάρχει επίβλεψη. Επίσης, βάλε του σίτα για τα κουνούπια.

Μια ή δύο φορές αλλαγή του νερού είναι αρκετές πιστεύω, εκτός αν της έχει ρίξει μέσα σπόρους. Καλημέρα
Ευχαριστώ πολύ. Θα εφαρμόσω όλα όσα μου στείλατε. Όσο για την θερμοκρασία ισχύει. Προσπαθώ να προσέχω τη διαφορά. Επίσης καλύπτω το κλουβάκι του (ζευγαρωστρα) με νάιλον διάφανο ώστε να μην το πιάνουν τα ρεύματα και από τις δύο πλευρές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινότητα γιατί όλα όσα έμαθα μέχρι στιγμής και κάνω, τα έμαθα από εδώ. Δεν ξέρετε πόσο πολύ βοηθάτε. Ένας φίλος μου είπε για δίχτυ ψαρά. Έχει καναρινακια και από τότε που το τοποθέτησε στα κλουβάκια τους δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ένας φίλος μου είπε για δίχτυ ψαρά.
Δεν έχω άποψη αλλά εγώ θα ήμουν επιφυλακτική. Τα γεράκια κ οι καρακάξες έχουν δυνατά νύχια κ ράμφος. Αν αντέχει το δίκτυ δεν το ξέρω. Υπάρχουν έτοιμα προστατευτικά στο εμπόριο ανάλογα με το μέγεθος του κλουβιού. Υπάρχουν κ ιδιοκατασκευές (δες την ενότητα ιδιοκατασκευές) για όσους τα έχουν εξωτερικά. Επίσης έχω διαβάσει για κουνελόσυρμα. Προσωπικά έχω φτιάξει (μου το έφτιαξαν δηλαδή) ένα μεταλλικό προστατευτικό κλουβί με πόρτα, μόνιμα κρεμασμένο στο μπαλκόνι, που όταν έβγαζα το κλουβί του καναρινιού μου, το έβαζα εκεί. Αν κ συνήθως πια, λόγω της λίγης ώρας που καθόμαστε έξω, βγάζω το κλουβί του (τοχω πάνω σε τρόλεϊ) έξω κ κάθομαι δίπλα του.

Τέλος, το βράδυ τον βάζουμε σε ένα δωμάτιο μόνο του και κοιμάται. Η περιοχή έχει αρκετά πτηνά (αρπακτικά και μη) και φοβόμαστε να τον αφήνουμε έξω τα βράδια. Το πρωί κανονικά έξω.
Καλημέρα. Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι η διαφορά θερμοκρασιών, ειδικά τώρα που μπαίνουμε στον χειμώνα. Γενικά θεωρείται ότι καθημερινή αλλαγή από κρύο σε ζέστη κι αντίστροφα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του πουλιού. Θα έλεγα να το αφήσεις στο μπαλκόνι, επιλέγοντας μια καλά προστατευμένη θέση από βροχή και ρεύματα αέρος και φυσικά μια μόνιμη προστασία, όπως σου γράφει η Μαίρη, ώστε να αποφευχθεί κάθε επαφή με αρπακτικά ή / και μη αρπακτικά (ελεύθερα) πτηνά όπως τα σπουργιτάκια, των οποίων η προσέγγιση στο κλουβί, μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση ασθενειών.

Back