Δεν έχεις ανεβάσει φωτογραφία. Για να δεις αν έχει καρίνα, βρέξει το πούπουλα της κοιλιάς, παραμέρισε τα δεξιά κ αριστερά από το στήθος για να φαίνεται το στήθος κ το δέρμα του. Άγγιξε το κόκκαλο κ αν το νοιώθεις να εξέχει πολύ, είναι αδύνατο. Αν είναι έτσι, χρειάζεται να το δει πτηνιατρος κ να το έχεις σε ζεστό περιβάλλον. Η καρίνα δεν είναι ασθένεια αλλά είναι σύμπτωμα ασθένειας γι'αυτό θέλει πτηνιατρο να κάνει διάγνωση. Ποια είναι η διατροφή του; Είναι ενεργητικό; Το έχεις εξωτερικά ή εσωτερικά μέσα στο σπίτι;Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την κοινότητα που έχετε δημιουργήσει. Θα ήθελα να δείτε και να αξιολογήσετε εάν η κοιλιά του καναρινιού μου είναι υγιής. Και πιο συγκεκριμένα εάν έχει καρίνα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κοίταξε λίγο εδώ μερικά παραδείγματα αυτού που πολύ ωραία περιέγραψε η Μαρία https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/Δεν έχεις ανεβάσει φωτογραφία. Για να δεις αν έχει καρίνα, βρέξει το πούπουλα της κοιλιάς, παραμέρισε τα δεξιά κ αριστερά από το στήθος για να φαίνεται το στήθος κ το δέρμα του
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα πάω να του πάρω καναβουρι. Το καναβουρι είναι πιο λιπαρό? Έχει πιο πολλές θερμίδες?Καλησπέρα , θεωρώ ότι η γιατρός το είδε , χωρίς να κάνει πολλά πολλά . Υπάρχει και η εμπειρία. Όμως το πουλάκι δείχνει μια χαρά , για μένα . Εάν μένεις νότια και το έχεις έξω τον χειμώνα , βάλε στην τροφή του λίγο καναβούρι παραπάνω . Καλή συνέχεια .
Δες την διατροφική αξία των σπόρων. Εγώ πέρα από το κύριο μείγμα που του δίνω, του προσφέρω σε ξεχωριστή αυγοθηκη ως κέρασμα τους έξτρα σπόρους, λίγους (στην μύτη του κουταλιού του γλυκού). Τώρα η συχνότητα, ώστε να μην παχύνει, έχει να κάνει κ με το μέγεθος του κλουβιού κ την εποχή.Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα πάω να του πάρω καναβουρι. Το καναβουρι είναι πιο λιπαρό? Έχει πιο πολλές θερμίδες?
Το μέσα έξω του κάνει κακό, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του έξω κ του μέσα. Εγώ τουλάχιστον, το καναρίνι μου το έχω μέσα κ έξω θα βγούμε όταν η θερμοκρασία έξω είναι πολύ καλή κ δεν διαφέρει με την θερμοκρασία εσωτερικά.Η περιοχή έχει αρκετά πτηνά (αρπακτικά και μη) και φοβόμαστε να τον αφήνουμε έξω τα βράδια. Το πρωί κανονικά έξω
Μια ή δύο φορές αλλαγή του νερού είναι αρκετές πιστεύω, εκτός αν της έχει ρίξει μέσα σπόρους. ΚαλημέραΝεράκι του αλλάζουμε αρκετές φορές μεσα στην ημέρα.
Ευχαριστώ πολύ. Θα εφαρμόσω όλα όσα μου στείλατε. Όσο για την θερμοκρασία ισχύει. Προσπαθώ να προσέχω τη διαφορά. Επίσης καλύπτω το κλουβάκι του (ζευγαρωστρα) με νάιλον διάφανο ώστε να μην το πιάνουν τα ρεύματα και από τις δύο πλευρές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινότητα γιατί όλα όσα έμαθα μέχρι στιγμής και κάνω, τα έμαθα από εδώ. Δεν ξέρετε πόσο πολύ βοηθάτε. Ένας φίλος μου είπε για δίχτυ ψαρά. Έχει καναρινακια και από τότε που το τοποθέτησε στα κλουβάκια τους δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.Δες την διατροφική αξία των σπόρων. Εγώ πέρα από το κύριο μείγμα που του δίνω, του προσφέρω σε ξεχωριστή αυγοθηκη ως κέρασμα τους έξτρα σπόρους, λίγους (στην μύτη του κουταλιού του γλυκού). Τώρα η συχνότητα, ώστε να μην παχύνει, έχει να κάνει κ με το μέγεθος του κλουβιού κ την εποχή.
Ούτε σε εμένα φαίνεται να είναι αδύνατος ο κούκλος σου. Επειδή είναι το πρώτο σου καναρινάκι κ να το χαίρεσαι, ξεκίνα με αυτόΟι σπόροι που προσφέρουμε στα πτηνά, είτε μεμονωμένους περιστασιακά ως συμπλήρωμα στη διατροφή τους, είτε ως συστατικό του βασικού μείγματος σπόρων τους.
Η διατροφική αξία των σπόρων που τρώνε τα πουλιά μας
Παρουσίαση σπόρων που καταναλώνουν τα πτηνά και η διατροφική τους αξία.
Κεχρί - Canary seed
Αμυλούχος σπόρος, ο κύριος σπόρος του μίγματος σε ποσοστό 65%, όταν οι ανάγκες για ελαιούχους είναι αυξημένη και έως 75% στη περίοδο συντήρησης, πριν την προετοιμασία για αναπαραγωγή.
Πλούσιος σε βιταμίνη Β3, Β6, Β9, Σίδηρο, Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Φώσφορο...
- Dimitris.P
- articles dimitris.p μεμονωμένοι σπόροι πτηνών
- Απαντήσεις: 13
- Forum: Άρθρα
το άρθρο
Για την διατροφή του ή για την διαμόρφωση του κλουβιού του ή όποιο άλλο θέμα σε απασχολήσει, άνοιξε νέο θέμα στην σωστή ενότητα κ θα σου απαντήσουν τα μέλη.Τα καναρίνια χρειάζονται λίγα πράγματα για να είναι δραστήρια και υγιή. Η σωστή φροντίδα των καναρινιών συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα ζωής, στη μακροζωία τους και κατ' επέκταση στον χρόνο που θα βρίσκονται μαζί μας για να μας συντροφεύουν. Να θυμάστε πάντα ότι εμείς επιλέξαμε να τα φροντίζουμε γι' αυτό και έχουμε τουλάχιστον την υποχρέωση να τα φροντίζουμε σωστά.
Κατάλληλο κλουβί για καναρίνια
Ένα καναρίνι πρέπει να έχει ένα ευρύχωρο, ασφαλές και συνεχώς καθαρό κλουβί. Ένας γενικός κανόνας λέει, όσο μεγαλύτερο είναι ένα κλουβί, τόσο το καλύτερο καλύτερο για...
Το μέσα έξω του κάνει κακό, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του έξω κ του μέσα. Εγώ τουλάχιστον, το καναρίνι μου το έχω μέσα κ έξω θα βγούμε όταν η θερμοκρασία έξω είναι πολύ καλή κ δεν διαφέρει με την θερμοκρασία εσωτερικά.
Τα αρπακτικά μια χαρά κυνηγάνε το πρωί κ το μεσημέρι, με τέντες κ χωρίς, ψάχνοντας για φαγητό. Μην το έχεις έξω χωρίς προστατευτικό κλουβιού ή αν δεν υπάρχει επίβλεψη. Επίσης, βάλε του σίτα για τα κουνούπια.
Μια ή δύο φορές αλλαγή του νερού είναι αρκετές πιστεύω, εκτός αν της έχει ρίξει μέσα σπόρους. Καλημέρα
Δεν έχω άποψη αλλά εγώ θα ήμουν επιφυλακτική. Τα γεράκια κ οι καρακάξες έχουν δυνατά νύχια κ ράμφος. Αν αντέχει το δίκτυ δεν το ξέρω. Υπάρχουν έτοιμα προστατευτικά στο εμπόριο ανάλογα με το μέγεθος του κλουβιού. Υπάρχουν κ ιδιοκατασκευές (δες την ενότητα ιδιοκατασκευές) για όσους τα έχουν εξωτερικά. Επίσης έχω διαβάσει για κουνελόσυρμα. Προσωπικά έχω φτιάξει (μου το έφτιαξαν δηλαδή) ένα μεταλλικό προστατευτικό κλουβί με πόρτα, μόνιμα κρεμασμένο στο μπαλκόνι, που όταν έβγαζα το κλουβί του καναρινιού μου, το έβαζα εκεί. Αν κ συνήθως πια, λόγω της λίγης ώρας που καθόμαστε έξω, βγάζω το κλουβί του (τοχω πάνω σε τρόλεϊ) έξω κ κάθομαι δίπλα του.Ένας φίλος μου είπε για δίχτυ ψαρά.
Καλημέρα. Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι η διαφορά θερμοκρασιών, ειδικά τώρα που μπαίνουμε στον χειμώνα. Γενικά θεωρείται ότι καθημερινή αλλαγή από κρύο σε ζέστη κι αντίστροφα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του πουλιού. Θα έλεγα να το αφήσεις στο μπαλκόνι, επιλέγοντας μια καλά προστατευμένη θέση από βροχή και ρεύματα αέρος και φυσικά μια μόνιμη προστασία, όπως σου γράφει η Μαίρη, ώστε να αποφευχθεί κάθε επαφή με αρπακτικά ή / και μη αρπακτικά (ελεύθερα) πτηνά όπως τα σπουργιτάκια, των οποίων η προσέγγιση στο κλουβί, μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση ασθενειών.Τέλος, το βράδυ τον βάζουμε σε ένα δωμάτιο μόνο του και κοιμάται. Η περιοχή έχει αρκετά πτηνά (αρπακτικά και μη) και φοβόμαστε να τον αφήνουμε έξω τα βράδια. Το πρωί κανονικά έξω.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας