Ασθένειες Καρίνα σε καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryPoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θα σου πω τι θα έκανα ο ίδιος ΑΝ (το γράφω με κεφαλαία, ώστε να τονιστεί η υπόθεση), δεν υπήρχε ικανός σε πτηνά άνθρωπος (γιατρός, εκτροφέας, γνώστης κλπ) ή για χ λόγους δεν μπορούσα να στείλω βιολογικά δείγματα σε εργαστήριο, τότε, ναι, θα του έδινα διάφορους συνδυασμούς φαρμάκων και ό,τι έπιανε...
Βέβαια θα είχα στα υπόψη μου ότι ακόμα και η αντιβίωση στα τυφλά σε έναν ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες, να είναι πιο τοξική για το συκώτι του, να τον αποδυναμώσει σε περίπτωση που έχει κάποιο μικρόβιο στο οποίο το φάρμακο δεν είναι επαρκώς αποτελεσματικό, και επιπρόσθετα ότι πέραν από σημεία τοξικότητας, θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια χρήσιμου χρόνου από την κατάλληλη θεραπεία, απώλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια του οργανισμού.
Για αυτούς τους λόγους στη θέση σου, αν υπήρχε η δυνατότητα, θα επικοινωνούσα άμεσα με το εργαστήριο της Κομοτηνής, θα συζητούσα μαζί τους, θα συνέλεγα και θα έστελνα τα βιολογικά δείγματα, και θα συζητούσα στο τηλέφωνο αν τα πράγματα μου φαίνονταν επείγοντα, τι φάρμακο να δώσω στα τυφλά μέχρι να βγουν οι εξετάσεις.
 
@ianos μήπως υπάρχει κάποιο εργαστήριο στην Αθήνα; Γιατί αυτή τη στιγμή εδώ που μένω είναι πολύ πιο κοντά...
 
Συγγνώμη για την καθυστέρηση...Το πουλάκι είναι καλύτερα... δυστυχώς δεν είμαι εκεί για να ξέρω λεπτομέρειες αλλά από τα λεγόμενα είναι ενεργητική και τρώει... ελπίζω να πάει καλά αυτή τη φορά...
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, δεν είχε τύχει ξανά να μην μπορώ να βρω κτηνίατρο που αναλαμβάνει πτηνά και πραγματικά είναι πολύ χρήσιμες...!
 
Back
Top