Ασθένειες Έχει ο παπαγάλος μου bumblefoot;

Η προσπάθεια μας με τις γάζες ήταν μια αποτυχία 😂 στην αρχή τα κοιτούσε, μετά πείραξε τις γάζες , για καμία ώρα τον άκουγα να σκαρφαλώνει δεξιά και αριστερά και αποφάσισε να καθίσει για πρώτη φορά σε άλλη πατηθρα. Περιμένω τα φώτα σας, συνεχίζω με τις γάζες μήπως και κάτσει; Να τις βγάλω και να βάλω αλοιφή μόνο στο κλαδάκι; Ή να τον πιάσω και να του βάλω την αλοιφή;
 
Ή να τον πιάσω και να του βάλω την αλοιφή;
Αυτό να κάνεις. προσπάθησε να φανεί σαν παιχνίδι για να μην χαλάσετε τις καρδιές σας.
 
  1. Να τις βγάλω και να βάλω αλοιφή μόνο στο κλαδάκι;
  2. Ή να τον πιάσω και να του βάλω την αλοιφή;
  1. Ναι, μπορείς να κάνεις και αυτό, με καθημερινή αλλαγή των πατήθρων εννοείται
  2. Προσωπικά θα το προτιμούσα επειδή η επάλειψη με το χέρι, το σύντομο αυτό μασάζ και η υπεραιμία που προκαλεί τοπικά δεν συγκρίνεται με άλλη μέθοδο.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ προσπαθώ όσο μπορώ να το αποφύγω γιατί θα έχουμε δράματα!
@Stavros αυτό σκεφτόμουν, ότι ίσως υποχωρήσουν πιο εύκολα με αυτόν τον τρόπο.

ευχαριστω για τις απαντήσεις! Αύριο σίγουρα θα έχουμε δράματα! Μακάρι να μην κρατήσει μούτρα και με κάποιον τρόπο να το απολαύσει και να ανακουφιστεί!
 
@christina07 ρώτησε τον Πτηνίατρο αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βάλει στο πόδι του έτσι ώστε όταν πατάει να μην επιβαρύνεται επιπλέον.
Έχω δει σε καναρινάκι να φοράει στο πόδι μια κατασκευή από μαλακό αφρώδες υλικό, θα προσπαθήσω να το βρω στο διαδίκτυο, μοιάζει με αυτό που φοράνε οι τενίστες στο χέρι.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ έχω δει την συζήτηση, και έχω δει και το συγκεκριμένο καναρινακι, τον ρώτησα και μου είπε πως ακόμα είναι στο αρχικό στάδιο και δεν χρειάζονται τα μαξιλαράκια(εγώ τα λέω έτσι), έχει ένα κόκκινο σημαδακι μόνο στο δεξί πόδι στο δαχτυλάκι, τα υπόλοιπα είναι καθαρά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
έχουν αλλαχτεί οι πατηθρες αρκετό καιρό τώρα (είναι ξύλινες σε διαφορα σχήματα, μια από σχοινί και μια ασβεστίου,
Την πατήθρα ασβεστίου να την απομακρύνεις γιατί κάνει τα πράγματα χειρότερα.
 
Την έβγαλα την πατηθρα ασβεστίου, αύριο θα πάω στο πετ να συμπληρώσω μια στην θέση της! Ευχαριστώ πολύ, για καλό το έκανα αλλά δεν ηξερα πως δεν κάνει
[automerge]1610294419[/automerge]
Βάλαμε και κρέμα, ευτυχώς δεν χρειάστηκε η πετσέτα. Σήκωσε το πόδι (έχει μάθει την εντολή) και του έβαλα στο σημείο που έπρεπε.
 
Καλησπέρα σε όλους, μολις γυρίσαμε από την δεύτερη επίσκεψη στον γιατρό μας, η κατάσταση είναι σταθερή αλλά δεν υπάρχει βελτίωση, βέβαια ο γιατρός είναι αρκετά αισιόδοξος καθώς είναι αρκετά μικρό το πρόβλημα, θα αλλάξουμε και κρέμα θα βάλουμε την epithol beaphar, θα βάζουμε 1 φορά την ημέρα αν δεν αλλάξει κάτι θα επικοινωνήσουμε μήπως χρειαστεί να χορηγήσουμε αντιβίωση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@marapo δυστυχώς δεν βλέπω κάποια διαφορα εκτός από το ότι μαλακωσαν τα πόδια του! Βέβαια είμαστε στην 2η μέρα που βάζουμε την κρέμα, θα δειξει φαντάζομαι στην εβδομάδα! Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! 😊
 
@Stavros καλημέρα! Το πόδι πάει παρα πολύ καλά έχουν μαλακώσει αρκετά και έχουν φύγει οι καλοι και οι κοκκινίλες. Έχω επικοινωνήσει και με τον πτηνιατρο μας και μου είπε ότι από την στιγμή που έχει τόση διαφορα δεν θα χρειαστεί αντιβίωση. Τώρα θα τοποθετήσουμε και μια πλατφόρμα μέσα στο κλουβι για να μπορεί να τα ξεκουράζει αν θελήσει.
 
Back
Top