Ασθένειες Έχει πέντε μήνες πτερόρροια και δεν κελαηδάει

μετα απο αυτα που διαβασα μαλλον εχει παθολογικη πτεροροια. Πιστευω πως ενας συνδιασμος επωνιμης τροφης κ ενας ξεκασμος με frondline θα ειναι μαλλον αυτο που χριαζεται. Για το ιοδιο τι εχεται να πητε
 
Για το ιώδιο, μην το συζητάς καν. Κακό θα κανει. Πρόκειται για μια πρακτική εμπειρική του παρελθόντος, η οποία ειναι αχρείαστη και βλαβερή μια και το ιώδιο δεν ειναι υλικό προς κατάποση, αλλά κάνει αντισηψία στις πληγές. Σε πόση μάλιστα καταστρέφει τον θυρεοειδή αδένα και στους ανθρωπους, για αυτο άλλωστε το bedadine gargle που ειναι μόνο για γαργάρες κι οχι για κατάποση, αντενδείκνυται σε άτομα με θυρεειδοπαθεια.
 
lagokiller , γράψε μας και το όνομά σου στο προφιλ σου, ώστε να μπορούμε να σε προσφωνούμε με το μικρό σου, η αυξημένη υγρασία το γνωρίζεις στα σίγουρα ότι επάγει σε συνδυασμό με τη ζέστη την πτερόρροια; Ρωτώ, διότι πολλά πουλιά ξεκινούν πτερόρροια τον Ιούλιο, που όσο να 'ναι η υγρασία είναι μάλλον χαμηλή, αλλά πραγματικά δεν το είχα συσχετίσει μέχρι τώρα καθόλου με την υγρασία.

Γιαννη καλησπερα με λενε Γιωργο θα προσπαθησω να το βαλω στο προφιλ αν μπορεσω.Αντιθετως με οτι πιστευουν οι περισσοτεροι τα μεγαλυτερα ποσοστα υγρασιας ειναι παντα με ζεστη απνοια κ με νοτιο καιρο. Ο βοριας ειναι ξηρος καιρος κ δεν ευνοιει την υγρασια. Εμενα τα πουλια μου για παραδειγμα εκει που τα εχω λογο υγρασιας μου τραβανε την πτεροροια εως κ 20 μερες πισω απο οτι ειναι το κανονικο
 
Τελευταία επεξεργασία:
μαλλον εχει παθολογικη πτεροροια
Γιώργο με τα μάλλον δεν υπάρχει λύση.
Αν θες να βρεις όσο το δυνατό καλύτερη βοήθεια, καλό είναι να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες με το πουλί ώστε να έχουμε τη γενική εικόνα του και ίσως και το ερέθισμα να φανταστούμε πως να βοηθήσουμε.
Αν μάλιστα στο επόμενο διάστημα πρέπει να το πιάσεις (για όποιο λόγο κι αν πρέπει) τότε ακολουθώντας τα βήματα στο άλμπουμ αυτό... https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/ να μας ανεβάσεις παρόμοιες φωτογραφίες κοιλιάς, στήθους και κουτσουλιών ώστε η εικόνα να είναι όσο το δυνατό πιο ρεαλιστική και η βοήθεια επιτυχημένη.
Αλλιώς θα μείνουμε για καιρό στα ίσως, μπορεί και στα μάλλον.. Συμφωνείς;

ρε παιδια ενα λεπτο, αν εχει εξω 7 μποφορ τα πουλια αναγκαστικα θα τα μαζεψεις.
Για 4-5 μέρες το χρόνο δε χαλάει η συνταγή της εξωτερικής εκτροφής.
Ασφαλώς και στις ακραίες καταστάσεις που για την Ελλάδα ποτέ δεν θα ξεπεράσουν τις 10 μέρες το χρόνο, ο κάθε εκτροφέας πρέπει να αποφασίζει "κατά το δοκούν"... και να παρακάμπτει τα πρέπει που για το μέσα έξω είναι αυτό που γράφουν τα παιδιά.

Αντιθετως με οτι πιστευουν οι περισσοτεροι τα μεγαλυτερα ποσοστα υγρασιας ειναι παντα με ζεστη απνοια κ με νοτιο καιρο.
Σωστό αλλά εκτός θέματος...
Ας προσπαθήσουμε να κρατηθούμε μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της αρχικής ερώτησης..
 
Τελευταία επεξεργασία:
μετα απο αυτα που διαβασα κ απο 1 2 3 καταλιγο οτι εχει πιο πολα κοινα με την παθολογικη πτεροροια κ καταλιγο εκει γιατι δεν του εχω κανει μ αυτο το αντιπαρασιτικό frondline και ακομα ενα πραγμα που δεν εχω δοκιμαση ειναι επωνιμη τροφη. Θελω επισης να ρωτησω γιατι μου ειπατε οχι στο ιοδιο.

οκ ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γιατι μου ειπατε οχι στο ιοδιο.
Η χρήση του Ιωδίου ως πόσιμο "φάρμακο" στα πουλιά είναι μια πολύ παλιά "πληγή" που ξεκινά από την εποχή που οι πτηνοτρόφοι πειραματίζονταν και λειτουργούσαν χωρίς γνώσεις και σωστή υποστήριξη.
Το ιώδιο (βάμμα ιωδίου) καταστρέφει τον θηριοειδής αδένα (και) των πουλιών όταν μπει στον οργανισμό τους.
 
επισης να ρωτησω γιατι μου ειπατε οχι στο ιοδιο
Το ιώδιο και μάλιστα όχι το απλό που βάζουμε στα τραύματα, χορηγείται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και ειδικής γνωμάτευσης για κάποιες ανωμαλίες του θυρεοειδούς αδένα, ενώ σε κάποιες άλλες άσθένειες του ίδιου αδένα, μπορεί να αποβεί επιζήμιο.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θεωρείται σκόπιμη η επιπόλαιη χρήση του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
ok. Ευχαριστώ για την πληροφορια μολις θα εχω νεα με την υγεια του. Θα σας ξαναστηλω. Παντως ο καθενας λεει οτι νανε[οχι εσεις]διαφοροι ερασιτεχνες κ επαγκελματιες pet shop ενοω. Τελικα το pterofine κανει για την πτεροροια η οχι καλυτερα με διατροφη
 
Φυσικά ο καθένας λέει ό,τι θέλει και ό,τι νομίζει ότι ξέρει. Κι εμείς, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κατέχουμε τα σκήπτρα των γνώσεων, αλλά και κάποιο λάθος να πούμε, είμαστε πολλοί μαζί, και θα διορθώσουμε ο ένας τον άλλο.
Επειδή επανήρθες στο θέμα του ιωδίου αρκετές φορές, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ήδη του έχεις δώσει. Είναι έτσι;
Για το πτερφορέν δεν έχω προσωπική άποψη.
 
Back
Top