Ασθένειες Έχει το budgie μου scally face;

Πολύ αμφιβάλω ότι θα καταφέρεις κάτι χωρίς επάλειψη πάνω στο ράμφος αλλά ας εμπιστευτούμε τον γιατρό.
Τα ακάρεα που ζουν εξωτερικά (ράμφος, πόδια) δεν επηρεάζονται από την ιβερμεκτίνη που κυκλοφορεί στα αίμα μετά τις σταγόνες. Η ιβερμεκτίνη καταπολεμά τα ακάρεα του αναπνευστικού, τραχείας. Δεν φτάνει επιφανειακά στο ράμφος.
Επίσης δες και τα πόδια του σε τι κατάσταση είναι. Συνήθως scaly face και scaly leg mites πάνε μαζί. Για να απαλλαγείς μόνιμα χρειάζεται και απολύμανση στο κλουβί και τα αξεσουάρ λίγες μέρες μετά από κάθε θεραπεία ώστε τα ακάρεα που δραπετεύουν να θανατώνονται.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν φτάνει επιφανειακά στο ράμφος.
Για το ράμφος δεν ξέρω...
Σε όλα τα άλλα που κυκλοφορεί όμως αίμα... Δρα και μάλιστα αποτελεσματικά.
 
Πολύ αμφιβάλω ότι θα καταφέρεις κάτι χωρίς επάλειψη πάνω στο ράμφος
.. Ναι το σκέφτηκα και εγώ, ιδιαίτερα αφού στο φόρουμ η μέση πεπατημενη και αποτέλεσματικη θεραπεια περιλαμβάνει επάλειψη. Επισης διαβάζοντας ένα άλλο ποστ για το ίδιο θέμα, μια κοπέλα έγραψε ότι είδε αποτελέσματα αρκετά γρήγορα από την πρώτη εφαρμογή, δεν ξέρω . Πάω να βγάλω μια φωτό τα πόδια της Δεντρολίβανης να τα δείτε..
 
Η αγωγη έγινε την Τετάρτη νομίζω είναι νωρις για αποτελέσματα... Πάντως είναι γυναίκα που ξέρει να λέει όχι. Μια μου κατάφερε και με πέθανε.στριφτη χωρίς να σταματάει. Δεν πιάνεται φίλη. Και την έχω ένα χρόνο σχεδόν. Ενω ο αρσενικός που πήρα τώρα είναι όλο γλύκα σχεδόν κάθεται να τον πιάσω και όταν τον χαιδευω στο κεφαλάκι του κλείνει τα μάτια του, ενώ εκείνη όσο την χαϊδεύω τόσο με αγριοκοιταει... Πονάει ακόμα το χέρι μου..bitch!
 

Συνημμένα

  • IMG_20180706_165816-780x1040.webp
    IMG_20180706_165816-780x1040.webp
    31,4 KB · Προβολές: 33
  • IMG_20180706_165659-1248x1664-936x1248.webp
    IMG_20180706_165659-1248x1664-936x1248.webp
    41,7 KB · Προβολές: 33
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τα πόδια φαίνονται καθαρα, αλλά ένα σημειο στο πάνω μέρος με βάζει σε σκέψεις ότι κάτι υπάρχει σε πολύ αρχικό στάδιο αλλά δεν είμαι σίγουρη.
Σημασία έχει ότι με το φάρμακο θα φύγει.
 
Η εμπειρία στάζει από το μάτι σου που λέμε και εδω! Όντως είναι το σημείο που μου έδειξε ο κτηνίατρος σαν εστία που μόλις ξεκίνησε... Και ξανασκέφτομαι την επαλειψη... Και μετά ότι ισως πρεπει να τον εμπιστευτω. Το κλουβί καθώς και τα υπάρχοντα του τα εκανα απολύμανση και ξανά την άλλη εβδομάδα λέω .

<transferred>
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα παιδιά, να σας απασχολήσω με μια ερώτηση. Εχουμε ζέστη αρκετή και κάτω από τις τέντες όπου έχω τα budgie δηλαδή το θερμομετρο λέει 33 βαθμούς αυτήν την στιγμή. Να τους βάλω την μπανιέρα τους η δεν πρέπει να πλυθούν λόγω φαρμακευτικής αγωγής;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
το θερμομετρο λέει 33 βαθμούς αυτήν την στιγμή. Να τους βάλω την μπανιέρα τους
Στις μεγάλες θερμοκρασίες να αποφεύγεις το μπάνιο...
Τους λόγους μπορείς να τους διαβάσεις στο σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Το-μπάνιο-στα-πτηνά.33165/
Αν πρέπει να βάλεις μπάνιο όταν έχει πολύ ζέστη να το κάνεις νωρίς το πρωί...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι το άρθρο το διάβασα σήμερα όταν μου το έβγαλε τεταρτη είδηση στο google και αναρωτήθηκα αν λόγω του ότι βάζω σταγόνες στον αυχενα τους για scaly face δεν πρέπει να κάνουν μπανιο
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Νικολέττα, τις σταγόνες νομίζω ότι τις εφαρμόζετε μια στο τόσο και όχι καθημερινά και ότι πρόκειται για φάρμακο που περνά διαδερμικά στην κυκλοφορία του αίματος σε λίγες βρες από την εφαρμογή, όποτε θεωρώ ότι από την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα να τους δώσεις να κάνουν μπάνιο, όσο τουλάχιστον αφορά το ίδιο το φάρμακο.
Ποιο ειναι όμως το φάρμακο αυτό, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα παραπάνω ισχύουν;
Το άλλο όμως ερώτημα που τίθεται ειναι αν και κατά πόσο απελευθερώνονται μέσα στο νερό ακάρεα μολυσματικά που ίσως θα μπορούσαν να επαναμολυνουν τα πτηνά σου. Αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να σου το απαντήσω με βεβαιότητα, οπότε αν επικοινωνήσεις με τον γιατρό, αν το θυμηθείς, κάνε του την ερώτηση και πες μας κι εμάς να ξέρουμε.
 
Όπως έγραψα όταν γύρισα από τον κτηνίατρο μου έδωσε acaricine spot on solution μια σταγονα τον αυχένα μια φορά την εβδομάδα και επανεξέταση στις τρεις εβδομάδες. Θα την εξετάσει την Τετάρτη οπότε θα τον ρωτήσω και θα δώσω feedback
 
Επανέρχομαι με τα τελευταία νέα. Ο κτηνίατρος είπε ότι τα πάει θαυμάσια και ότι δεν χρειάζεται podagrine ούτε να συνεχίσω το acaricine μιας και ακόμα "τρεχει" μέσα στο αίμα. Σε ένα μήνα θα ξανακάνω τον ίδιο κύκλο θεραπειας δηλαδή μια σταγόνα μια φορά την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες. Και ιδού η διαφορά:

IMG_20180706_165816-1248x1664.webp

Και μετά από ένα μήνα:

IMG_20180805_190328-1248x1664.webp

... Νομίζω η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη! Ευτυχώς είναι πολύ όμορφη γιατί από χαρακτήρα...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top