Φροντίδα Έχετε να μου προτείνετε ένα καλό κλουβί για budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Παιδιά έχετε μήπως να μου προτείνετε κάποιο καλό κλουβί για budgie ? Σας ευχαριστω!
 
@Ameli καλορίζικο...


58d8-83255-0-2-0-1-2-800x800.webp
 
Υπάρχει και μισή έκδοση, χωρίς το ύψος, αν είναι για ενα ή δύο πουλάκια μόνο. Διαφέρει όμως πολύ στον χειρισμό από τα συνήθη κλουβιά, τόσο στον καθαρισμό όσο και στην τροφοδοσία, οπότε θέλει λίγο καιρό μέχρι να το συνηθίσεις.
 
@TZANNSPY Σε ευχαριστώ πολύ!

@Nausicaa Η αλήθεια είναι ότι για να συνηθίσω αυτό που έχω τώρα μου πηρε καμια εβδομάδα. Ευχαριστώ!
 
@Ameli Αν τελικά αποφασισεις να το πάρεις αυτό, ρίξε μια ματια στο ΥΤ, δειχνει πώς λειτουργεί. Γιατί Καλές οι οδηγίες στο κουτί, αλλα ειναι πιο εύκολο αν δεις κάποιον να το κάνει. Ίσως ανεβάσω ένα βίντεο αν βρω τρόπο να στηρίξω την κάμερα.
 
Το στρογγυλό κλουβί δεν είναι καλό για ένα παπαγαλάκι? Εννοώ για χώρο γιατί ξέρω ότι δεν πρέπει να είναι στρογγυλό. Έβλεπα παντως τα μπατζάκια μου να πετάνε αρκετά άνετα εκεί μέσα. 🤗
 
@Ameli Όχι δυστυχώς, δεν έχει σχέση με την δυνατότητα πεταγματος - οκ, βασικά έχει, αλλα όχι μόνο. Τα μπατζι, ως φυτοφάγα, αποτελούν τον πάτο της τροφικής αλυσίδας, με αποτέλεσμα, ακόμα κι όταν βρίσκονται σε (για εμάς) ασφαλές περιβάλλον, αισθάνονται μια γενικευμενη απειλή. Οι γωνίες τα βοηθούν να έχουν εποπτεία του χώρου και η επίπεδη πλάτη τα διαβεβαιώνει ότι τουλ. δεν θα τους επιτεθεί από πίσω, κάτι το οποίο δεν ισχύει φυσικά για τα στρογγυλά κλουβιά. Επιπλέον, για το πέταγμα, όσο μεγάλο κι αν είναι ενα στρογγυλό κλουβί, πάντα έχει μεγαλύτερο ύψος απότι πλάτος. Τα μπάτζι όμως πετούν οριζοντίως κυρίως, όχι καθέτως. Άρα λοιπόν τα εξυπηρετεί πολύ περισσότερο ένα κλουβί παραλληλόγραμμο. Οι ζευγαρώστρες είναι απλές, φθηνές και ό,τι πρέπει για παπαγαλάκια. Όσο για τον χωρο, αν θέλεις την απάντηση μαθηματικού, ο κύκλος και η σφαίρα έχουν (μαθηματικά αποδεδειγμένα) το μικρότερο χώρο για το ίδιο εμβαγόν/όγκο.
 
@Nausicaa Λοιπόν ίσως παρω μια ζευγαρωστρα ( για ένα budgie) γιατί κατάλαβα ότι όντως πετάνε οριζόντια..
[automerge]1624617987[/automerge]
Ευχαριστώ για την βοήθεια
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν θέλετε με βάση και από κορυφαία εταιρία δείτε και το madeira I στην zooplus.com που κανει και για 2-3 budgie.
 
Back
Top