Γενικά Έχετε πληροφορίες για τις χηνόπαπιες;

Πολύ όμορφη η χηνόπαπια. :)
Από όσο ξέρω δεν είναι και από τις δυσκολότερες πάπιες στην αναπαραγωγή, γεννάν πολλά αυγά και συνήθως εκκολάπτουν και ανατρέφουν τους νεοσσούς-πουλάκια με επιτυχία. Παρόλα αυτά, μία πλούσια διατροφή θεωρείτε "αναγκαία" στα περισσότερα πτηνά. Αλλά εφόσον ζουν σε ένα "φυσικό" περιβάλλον έχουν την δυνατότητα ανεύρεσης τροφής, σκουληκιών, μύγες και άλλων τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες!
 
καλησπερα σας θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιον για να προμηθευτω παπιες ή χηνες; Εσεις δινετε ζευγαρια;
Ευχαριστω
 
Που βρισκεσαι; Σε ποια πολη; Αν φετος εχω μωρα (που πιστευω πως θα εχω καλως εχοντων των πραγματων) μπορω να σου δωσω εγω αν εισαι κοντα και θελεις να περιμενεις μερικους μηνες. :) Δες εδω τα περσινα μου παπακια. 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μενω Σπαρτη μονιμα, τωρα για λιγο Αθήνα αλλα ανεβοκατεβαινω... Τα παπακαι σου ειναι φανταστικα... Εχεις και παπιες κανονικες;
 
Φοιβο θυμασαι ποσες μερες κλωσσησε η θηλυκια; Η μια η δικη μου εχει εξι αυγα και κλωσσαει εδω και μια εβδομαδα περιπου. Φοβαμαι μηπως αν βγουν τα παπακια δεν αντεξουν το κρυο..
 
Οχι Δημητρη, μονο ενα ζευγαρι εχω απο αυτες τις μεξικανικες.
κατι αλλο οι χηνοπαπιες και γενικα καθε ζωο πρεπει να ιεναι ζευγαρι αλλα να μην ειναι συγγενεις αλλιως θα δημιουργηθουν ανωμαλιες... Δλδ να ειναι απο ξενους γονεις ισχυει;.. Πρεπει να ισχυει..
 
Αυτό ισχύει για όλα τα ζώα για την καλή υγεία των απογόνων 🙂
 
Φοιβο θυμασαι ποσες μερες κλωσσησε η θηλυκια; Η μια η δικη μου εχει εξι αυγα και κλωσσαει εδω και μια εβδομαδα περιπου. Φοβαμαι μηπως αν βγουν τα παπακια δεν αντεξουν το κρυο..

Κλωσσησε 33 ημερες Ιουλιο και αρχες Αυγουστου αν θυμαμαι καλα, να ξερεις οτι η δικια σου μπορει να φτασει τις 35 ακομη και τις 37 ημερες επωασης επειδη ειναι χειμωνας. Ο μεσος ορος τους στη βιβλιογραφια λεει 32-35 ημερες. :)

Δημητρη αυτο που λες ισχυει για ολα τα ζωα αλλα ο βαθμος δεν ειναι ιδιος σε ολα τα ζωα. Ρωτησα εναν αμερικανο εκτροφεα διοτι κι εγω ανησυχησα και μου ειπε οτι μεχρι 6 γεννιες inbreeding (αιμομιξιας) δεν ειχε ποτε κανενα προβλημα με κανενα απο τα παπακια. Σαφως δεν ειναι το ενδεδειγμενο να κανει καποιος ποσο μαλλον για τοσες γεννιες κι ουτε εχω σκοπο βεβαια να το κανω εγω. Αλλα ετσι περιπου σταθεροποιηθηκαν οι καθαροαιμες φυλες ζωων που εχουν τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα τους η καθεμια. Το αναφερω οχι για να δωσω "αφεση" στον εαυτο μου ή σε οποιον αλλο το διαβαζει αλλα απλα και μονο διοτι ψαχτηκα περσι για να εχω γνωση τι γινεται με τα πουλια που εχω στην κατοχη μου ωστε να μην κανω αθελα μου καμια χοντρη γκαφα. :)
 
Αλλα ετσι περιπου σταθεροποιηθηκαν οι καθαροαιμες φυλες ζωων που εχουν τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα τους η καθεμια. Απλα και μονο διοτι ψαχτηκα περσι για να εχω γνωση τι γινεται με τα πουλια που εχω στην κατοχη μου ωστε να μην κανω αθελα μου καμια χοντρη γκαφα. :)
Σωστό αυτό για τις καθαρόαιμες φυλές αλλά γίνεται μεγάλη κουβέντα επ' αυτού. Μην ξεχνάμε τα καθαρόαιμα σκυλιά π.χ. ζούνε από 9 έως 13 χρόνια το πολύ, ενώ τα ημίαιμα από 15 έως 20 χρόνια. Επίσης όλες οι καθαρόαιμες ράτσες έχουν κάποιο κουσούρι, κάποια εγγενή αδυναμία, στα πόδια, στο στομάχι, στα μάτια κτλ. Τώρα αν η φύση είναι πιο ανεκτική σε κάποια ζώα λόγω επιβίωσής τους, ίσως γίνεται κι αυτό.
 
Μαλιστα... Μαθαινει τελικα πολλα κανεις. 🙂.. Κυριε Φοιβο εσεις που μενετε;.. Ειδα στο πηλιο ή κανω λαθος;
 
Σωστα ειδες
Μαλιστα... Μαθαινει τελικα πολλα κανεις. 🙂.. Κυριε Φοιβο εσεις που μενετε;.. Ειδα στο πηλιο ή κανω λαθος;

Σωστα ειδες Δημητρη. 😉

κερια και λιβανια :D
 
Χθες πηρα μεγαλη χαρα αλλα ξαναγυρισε ο κομπος που ειχα στο λαιμο. Συναντησα την μια κοπελα που της ειχα δωσει τα 4 αρσενικα παπακια μου. Το ενα μαλλον της το αρπαξε καποιο πουλι μερα μεσημερι μεσα απο την περιφραξη τους μια εβδομαδα αφου της τα εδωσα. Τα αλλα 3 εχουν γινει μεγαλες και πανεμορφες παπιες. Mου εστειλε φωτογραφιες να τα δω και χαρηκα παρα πολυ! :D Το ενα βεβαια μας προεκυψε κοριτσακι και η κοπελα ειναι πολυ χαρουμενη, το υποψιαζοταν μου ειπε αλλα το ειδα στις φωτο κι εγω και της το επιβεβαιωσα. Οπως την υπολογιζω θα αρχισει συντομα να γενναει. Μου προτεινε επισης αν θελω οταν θα αποκτησει μωρα να μου δωσει. :)

1558406_10152752046379408_1359077006_n_zps5012422e.jpg


1981968_10152752046334408_796001541_n_zps2210f9fb.jpg
 
Μου ειπε οτι ειναι τοσο απιθανα παπακια που ακομη και τωρα που εχουν γινει ολοκληρα γομαρια την αφηνουν και τα σηκωνει αγκαλια! Ετσι ηταν και τα δικα μου. ☹
 
το ειδος αυτο δεν θα το αλλαζα με τιποτα η δικη μου εχει φτασει τα πανω κατω 10+χρονων εχει σταματησει πανω απο 4 χρονια να κανει αυγουλακια αλλα ειναι το δικο μου πιο αξιολατρευτο παπακι του κοσμου! 🙄
 
Back
Top