Γενικά Έχουν δυνατότητα όσφρησης τα καναρίνια;

Δεν γίνεται να μην έχουν γεύση. Δεν τρώνε τα πάντα. Επίσης κάτι που ειπωθηκε
Σίγουρα έχουν γεύση... απλά όχι τόσο ανεπτυγμένη ή καλύτερα όχι με τις "προδιαγραφές" που "θέτουμε εμείς.
 
Εγώ πάντως σαν γενικότερη απάντηση θα έλεγα το "ανάλογα πως το μεγαλώνεις". Αυτή νομίζω είναι η απάντηση στα ερωτήματα σχετικά με την συμπεριφορά τους σε σχέση με τον άνθρωπο.
 
Και μια δική μου σκέψη. Εφόσον τα καναρίνια δεν έχουν όσφρηση, αλλά πολύ ανεπτυγμένη ακοή και όραση, τότε αναγνωρίζουν τα πάντα μέσω των δύο αυτών αισθήσεων, συνεπώς πιθανότατα ξεχωρίζουν πρόσωπα και φωνές, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

Αντίθετα η γεύση και η όσφρηση έχουν ατονίσει ως αισθήσεις στα περισσότερα πουλιά. Φυσικά όπως έγραψα υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις όπως ο βασιλικός γύπας - κόνδορας που έχει υπερτροφικά ρουθούνια αφού βασίζεται στην όσφρηση του για να εντοπίσει τα κουφάρια των ζώων.
Γιάννη, υπάρχουν και κάποια όρνεα που ζουν στα δάση του Βόρνεο και που τρέφονται με τα αποφάγια που αφήνουν τα άλλα όρνεα και επειδή τα αποφάγια είναι εξαιρετικά δύσοσμα, τα πουλιά αυτά δεν έχουν όσφρηση και γεύση και ανιχνεύουν την τροφή βλέποντας τα πρώτα όρνεα να μαζεύονται στο φαγοπότι. Μετά, απλά περιμένουν στο δέντρο.
 
Back
Top