Γενικά Έχουν μεγέθη τα καναρίνια;

Ελένη Σαμ

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2023
Μηνύματα
73
Σήμερα πέρασα να πάρω τροφη από ένα πετ Σοπ και έιχε μερικά καναρίνια ..έμεινα να τα κοιτάω γιατί μου έκανε εντύπωση το μέγεθος τους ..ήταν τεράστια σε σχέση με το δικό μου τιμπραντο .. Έχουν μεγέθη τα καναρίνια ;; μεγαλώνουν σε μέγεθος με τον καιρό ;; ή να μου φάνηκε επειδή το δικό μου το έχω σε ζευγαρωστρα και εκείνα ήταν σε μικρά κλουβακια 🤔🤔🤔...
 
Ενα πολυ γρηγορο google search για canary breeds

https://www.thehappychickencoop.com/top-canary-bird-breeds-a-z/




και απο εκει και περα τα γονιδια παιζουν τον ρολο τους οταν μιλαμε για κοινα καναρινια
 
Τα διάβασα ευχαριστώ για τις πληροφορίες ..όσο και να διάβαζα τοσο καιρό και στο φόρουμ και αλλού ,η διαφορά στα μεγέθη δεν φαίνεται από τις φωτογραφίες σε σχέση με την πραγματικότητα !!! Πραγματικά μεγάλη διαφορά στα είδη !!!
 
Πράγματι υπάρχουν πολύ μικρόσωμα καναρίνια όπως τα Ισπανικά razza espanol canary https://www.google.com/search?q=raz...cQABiABBgK4gMEGAAgQYgGAQ&sclient=gws-wiz-serp
έως αρκετά μεγαλόσωμα όπως τα Norwich. Επίσης υπάρχουν καναρίνια σε διάφορα χρώματα, αποχρώσεις, με συγκεκριμένους σχηματισμούς χρωμάτων, άλλα με καμπούρικο σώμα και άλλες ράτσες με πούπουλα που πετάγονται από δω κι από εκεί.
Νομίζω ότι αν έχεις την ευκαιρία, αξίζει να επισκεφτείς μία μεγάλη έκθεση πτηνών (συνήθως γίνονται μία φορά το έτος, την περίοδο Νοέμβρίου, Δεκεμβρίου).
 
@ianos που γίνεται αυτή η έκθεση ; είναι ελεύθερη η είσοδος για όλους εκτός από εκτροφείς ;;που γίνεται αυτή η έκθεση ;;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Την πρώτη φορά που πήγαμε να πάρουμε πουλάκι ( δεν θέλαμε ζευγάρι που θα γεννούσε ) θέλαμε κάποιο που να είναι ανεξάρτητο ..το παιδί στο πετ ΣΟΠ που τα φροντίζει σαν τα παιδιά του μας είπε ,να κοιτάξτε για καναρίνια ( άσχετοι εμείς από αυτό το είδος ) κάνουμε να κοιτάξουμε τον τοίχο με τα καναρίνια δεν ξέραμε τι βλέπουμε ( πραγματικά δεν ξέραμε τι κοιτάμε ) και μας λέει ένα σας μιλάει λέμε που είναι ;; φέρτο ... Εντάξει έρωτας με την πρώτη ματιά ... Πλέον που ξέρουμε κάποια πράγματα μετά από τόσο διάβασμα θα είναι πολύ ενδιαφέρον να πάμε σε μια έκθεση να τα δούμε και να τα χαρούμε και να ξέρουμε πλέον τι κοιτάμε 😁... Ευχαριστώ πολύ!!!!
 
Ναι, φυσικά και έχουν διαφορά στο μέγεθος ακόμα και κοινά καναρίνια μεταξύ τους. Αυτό οφείλεται στα γονίδια τους. Στην τελευταία γέννα που είχα από κοινά καναρίνια με μεγαλόσωμο πατέρα το ένα στα τέσσερα μικρά βγήκε μεγαλόσωμο, άλλες χρονιές μου έχει τύχει τέσσερα στα τέσσερα μεγαλόσωμα. Και ναι, όντως η διαφορά μεταξύ τους όσον αφορά το μέγεθος τους είναι απίστευτη!!!
 
Back
Top