Διατροφή Έχω αμφιβολία για το φύλο της καρδερίνας μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης geostef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.

geostef

PB New Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2017
Μηνύματα
24
Πόλη
Ίλιον
Καλησπέρα σε όλους.
Παραιτουμενος από την προσπάθεια αναπαραγωγής της αρσενικής καρδερινας που φιλοξενώ με μια κανάρα μετά από την προτροπή σας, απευθύνθηκα σε διάφορα Pet Shop για να προμηθευτώ μια θηλυκη καρδερίνα. Βρήκα μόνο σε ένα κοντά στη γειτονιά αλλά το πουλάκι δεν έχει δακτυλίδι οπότε αμφιβάλλω για την προέλευση του. Ο μαγαζάτορας με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πιασμένο γιατί στην αρχή δεν ήθελα να την πάρω αλλά το ξανασκεφτηκα και στο τέλος την υιοθέτησαν μια και ο τελικός σκοπός μου είναι να κρατήσω τους απογόνους της και να την επιστρέψω στο δάσος. Έτσι κ αλλιώς το μέλλον της στο μαγαζί θα ήταν αβεβαιο νομίζω.
Έχω αμφιβολία για το φύλο της και θα ήθελα τα φώτα σας αν έχετε την καλοσύνη, ευχαριστώ.

01-dav.webp02-dav.webp03-dav.webp
 
Έτσι κ αλλιώς το μέλλον της στο μαγαζί θα ήταν αβεβαιο νομίζω.
Πολλοί έχουμε λειτουργήσει συναισθηματικά παίρνοντας ένα ταλαίπωρο ζωάκι από petshop αλλά το βέβαιο είναι πως με αυτή τη πράξη, λαδώνουμε τη μηχανή του παράνομου εμπορίου να συνεχίζει το έργο του.
Το πουλάκι που αγόρασες θ' αντικατασταθεί σύντομα αφού έτσι αύξησες τη ζήτηση.
Τώρα, η εποχή του χειμώνα δεν προσφέρεται γι' απελευθέρωση και αν καταφέρεις αναπαραγωγή αργά την άνοιξη που είναι η περίοδός τους, αμφιβάλλω αν και το καλοκαίρι θα είναι κατάλληλο.
Τι να σου πω, έμπλεξες κι εμείς εδώ δεν συζητάμε για πιασμένα εκτός αν αφορά την απελευθέρωσή τους.
Πόσο την αγόρασες;
 
Ναι γνωρίζω τους κανόνες του φόρουμ και είναι σωστό να μην γίνεται κουβέντα για αιχμαλωσία. Το κόστος δεν ήταν τέτοιο που να δικαιολογεί πουλάκι εκτροφής ξέρω πόσο περίπου κοστίζει ένα πουλάκι τέτοιο, δεν ήταν και πολύ φθηνό βέβαια αλλά και πάλι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω εμπειρία με τις καρδερίνες. Η καρδερίνα είναι ήρεμη γενικά και αν πιστέψω αυτό που είπε ο καταστηματάρχης μπορεί και να μην είναι αιχμαλωτισμένη. Δακτυλίδι όμως όπως είπα δυστυχώς πουθενα.
 
Απλά με μπέρδεψε ότι το πουλάκι κελαηδάει πολύ καλά και με ροή αρκετές φορές και έχω διαβάσει ότι ναι μεν τα θηλυκά κελαηδουν αλλά οι ήχοι τους είναι πνιχτοι και με διακοπές.
Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις
 
Το θεμα φιλε μου ειναι οτι το πουλακι αν ειναι πιασμενο το πιθανοτερω ειναι να μην παει σε αναπαραγωγη.
 
geostef, σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης του PetBirds, η συμμετοχή των κατόχων αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών στις συζητήσεις των Forum των Ιθαγενών Πουλιών δεν επιτρέπεται. Άλλωστε, γνωρίζεις ήδη τους κανόνες και άρα ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για ένα αγριο πουλάκι που σκοπεύεις να κρατήσεις στην αιχμαλωσία.

Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου προσφέρουμε πλέον είναι οδηγίες για την προσωρινή, ασφαλή φιλοξενία τους, με σκοπό τη διασφάλιση της ζωής τους και με την άμεση προοπτική της απελευθέρωσής του σε κατάλληλο σημείο. Αν θέλεις, μπορείς να ανοίξεις ένα καινούργιο σχετικό θέμα για να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε σε αυτό.

Επίσης, σχετικές πληροφορίες θα βρεις:
Παράνομο Εμπόριο Άγριων πουλιών (Το καθεστώς)
Επανένταξη άγριων πουλιών στη φύση
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top