Αναπαραγωγή Έχω δύο άγρια κοκατίλ και θέλω να τα βάλω για αναπαραγωγή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Έχω δυο άγρια κοκατιλ το ένα είναι αρσενικό και το άλλο πιθανότατα θυληκο. Ξέρω πως δεν είναι σίγουρο πως θα ζευγαρώσουν και θα μπουν σε διαδικασία αναπαραγωγής, αλλά λέω να το δοκιμάσω. Είμαι εντελώς αρχάριος στο θέμα αυτο και τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: ξέρω πως τα θυληκα κανουν αυγά από μόνα τους σε περίπτωση που δεν κάνουν κάτι με το αρσενικό, τα αυγά αυτά βγαίνουν πάντα τζουφια η μπορεί να έχει και νεοσσο μέσα; στη φωλιά που θα τους πάρω πρέπει να βάλω και λίγο άχυρο μέσα γιατί έτσι έχω δει γίνεται σε βίντεο στο youtube; Το άχυρο αυτό αγοράζεται σε πετ σοπ; Τι πρέπει να τα ταιζω και για πόσο καιρό πριν βάλω την φωλιά αλλά και όταν γεννηθούν τα μικρά; Πότε είναι η περίοδος αναπαραγωγής; Όταν γεννηθούν τα μικρά θα τα ταιζουν οι γονείς τους η πρέπει να κάνω και εγώ κάτι;
 
Αν δεν υπαρχει αρσενικο στο κλουβι τα αυγα δεν μπορει να ειναι γονιμοποιημενα.
Το πρωτο βημα πριν απο καθε αλλο βημα ειναι να εισαι σιγουρος και οχι με βαση τις πιθανοτητες οτι εχεις ενα θηλυκο και ενα αρσενικο.
 
@Tony Forpus το ένα είναι σίγουρα αρσενικό. Το άλλο είναι λουτινο για τα οποία έχω ακούσει πως τις περισσότερες φορές είναι θυληκα αλλά δε μπόρεσα να δω τα φτερά του από μέσα αν είχαν βούλες η όχι για να κάνω τον διαχωρισμό γιατί δε με άφηνε, πάντως δεν τραγουδάει καθόλου και έχει αρκετά μικρότερο μέγεθος από το αλλο και η ουρά του είναι κίτρινη που έχουν τα θυληκα από όσο έχω διαβάσει. Τεστ dna το βλέπω δύσκολο να τους κάνω.
 
Νόμιζα ότι προσπαθείς να τα εξημερώσεις. Σκέφτεσαι να τους βάλεις φωλιά; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, προσωπική άποψη, είναι να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις από τα πουλάκια.
 
@marapo απλά αφού δε μπορεσα να βρω κάποιον εκπαιδευτή και μόνος μου δεν έχω εμπειρία στο θέμα εξημερωσης αποφάσισα τελικά σήμερα να τα κάνω να ζευγαρώσουν, οποτε και άμα γίνει αυτο, και τα μικρά όταν και άμα γεννηθούν να μην με φοβούνται όπως αυτά επειδή όταν τα έχεις από μικρά μαθαίνουν.
 
Με συγχωρεις αλλα ειναι πολυ εγωιστικος ο λογος για τον οποιο θελεις να μπουν τα κοκατιλ σου σε αυτην την διαδικασια. Η οποια ειναι πραγματικα μια ομορφη διαδικασια, αλλα θελει γνωσεις, υπομονη και πολυ χρονο εκ μερους σου. Εκτος βεβαια οτι δεν ειναι καταλληλη εποχη, απο οτι διαβαζω.
Επισης, αν γινει οπως το φανταζεσαι και αποκτησεις μικρα, τα ενηλικα κοκατιλ τι θα τα κανεις; Θα τα κρατησεις ολα;
 
Η αναπαραγωγη ειναι ως διαδικασια πιο απαιτητική και απο την εξημερωση.

Δεν μπορεις να λυσεις ενα προβλημα δημιουργώντας δυσμενέστερες συνθήκες.

Για να μιλησουμε και λιγο την γλωσσα της αληθειας,εχεις 2 πουλια στην κατοχη σου που δεν τα γουσταρεις και δεν σε γουσταρουν.
Αυτη η κατασταση ειναι στενάχωρη και για εσενα αλλα και για εκεινα και σου ειναι βαρος η υπαρξη τους.
Η καλυτερη λυση σε ολο αυτο που εχει δημιουργηθει ειναι να φυγουν τα πουλια και να πανε σε καποιον που εχει την γνωση και την διαθεση να τα διαχειριστει.
Βρες εναν ανθρωπο και παραχωρησε τα ακομα και δωρεαν.

Θα πρεπει καποια στιγμη να κοιταμε το πρόβλημα κατάματα και το πρωτο μας μέλημα να μην είναι να είμαστε politically correct και αυτο το αναφερω για οσους βρουν αιχμηρη την απαντηση μου.
 
@marapo γιατί είναι εγωιστικος ο λόγος βρε κοπέλα μου; Και να θέλει υπομονή και δουλειά για αυτό ρωτάω εδώ για πληροφορίες, για να μάθω κάποια πράγματα και να πράξω ανάλογα στη διαδικασία αυτή. Εξάλλου δε σκοπεύω να διώξω τα ενήλικα όταν και αν κάνουν νεοσσούς γιατί το κλουβί είναι τεράστιο. Χαρούμενα θα είναι που θα κάνουν οικογένεια χαρούμενος θα είμαι και εγώ που θα έχω την ευκαιρία να γίνουν ημέρα τα μικρά. Δε βλέπω κάτι εγωιστικό εδώ.
[automerge]1624129237[/automerge]
@Tony Forpus δεν γνωρίζω αν η αναπαραγωγή είναι πιο απαιτητική διαδικασία από την εξημέρωση, αλλά προσωπικά πιστεύω πως αν κάποιος μου πει κάποια πράγματα και αποκτήσω κάποιες γνώσεις να μπορέσω να το πετύχω. Ενώ με την εξημέρωση δεν ξέρω από πού να αρχίσω και από πού να τελειώσω, συν ότι το κόλπο με το κεχρί που είναι το πιο συνηθισμένο δεν πετυχαίνει με δικά μου. Επίσης δεν είναι βάρος η ύπαρξη τους γιατί θα τα είχα χαρίσει εδώ και καιρό, απλά πως να το πω με την αναπαραγωγή και αυτά θα είναι χαρούμενα που θα είναι οικογένεια (το κλουβί είναι τεράστιο δεν υπάρχει θέμα) και εγώ θα είμαι ικανοποιημένος που τα μικρά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ημέρα σε μένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπετε τόσο αρνητικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus πέρα από αυτό όπως και να χει να ζουν όλα μαζί οικογένεια πιο ευτυχισμενα θα τα κάνει όχι πιο δυστυχισμένα. Δε βλέπω κάτι εγωιστικο σε αυτό από μεριάς μου και ούτε κάτι κακό.
 
Αυτη μπορει να ειναι μια ρομαντικη σκεψη αλλα στο βασίλειο των ζωων δεν ισχυει.
Γεννητορες και απόγονοι πολυ σύντομα γινονται ανταγωνιστες και οχι οικογενεια με οτι αυτο συνεπαγεται.

Γιατι δεν μενεις με το Conure σου που τα πας καλα και αργοτερα να του παρεις ενα ταιρι?
 
@Tony Forpus το ένα το γκρίζο ήταν το πρώτο παπαγαλακι που πήρα και έχει πολύ καλό χαρακτήρα δε μου κάνει η καρδιά να το δώσω. Για αυτό το λόγο και ψάχνω να βρω κάποια λύση.
 
Κι αυτο καλο χαρακτηρα έχει κι εσυ καλο χαρακτηρα εχεις αλλα να που δεν τα βρίσκεται.
Η λυση δεν είναι η αναπαραγωγή.

Απο τις ερωτησεις που κανεις φαινεται οτι δεν υπαρχουν ουτε οι βασικες γνωσεις για να τολμήσεις αναπαραγωγη και στο λεω καλοπροαίρετα.
Αυτο ομως δεν ειναι κατι που μπορεις μεσα απο τις απαντησεις εδω να μαθεις.
 
Χωρίς να θέλω να κρίνω γιατί ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Η εκδοχή απλά να τα κρατήσεις άγρια όπως είναι δεν υπάρχει; Θυμάμαι έλεγες δεν θες να είναι κλεισμένα συνέχεια μέσα και έχεις δίκιο , αλλά άμα δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς;
 
γιατί είναι εγωιστικος ο λόγος βρε κοπέλα μου;
Κοπέλα δεν με λες γιατί έχω τα διπλάσια χρόνια από εσένα.😜
Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Αντώνη και όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βοηθήσουμε θέλουμε. Για αυτό να είσαι σίγουρος.
 
@Tony Forpus είδα το προφίλ σου και προφανώς είσαι γνώστης και περιζήτητο μέλος και μου είπες πως είναι κάτι που δεν μπορώ να μάθω από τις απαντήσεις εδώ μέσα, μια ερώτηση καλοπροαίρετα μόνο. Η διαδικασία αναπαραγωγής θέλει τόσο πολύ εμπειρία, δουλειά, γνώσεις και υπομονή έτσι ώστε δε μπορεί να την πετύχει οποίος και όποιος; Άμα είναι τόσο δύσκολη και περίπλοκη απλά δεν προχωράω.
[automerge]1624131667[/automerge]
@marapo παιδιά οκ, όπως είπα και στον χρηστη tony forpus, άμα η αναπαραγωγή είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να πετύχει οποίος και όποιος να μην προχωρήσω.
[automerge]1624131816[/automerge]
@HxC ναι εντάξει, απλά μερικές φορές μου τη δίνει που δε μπορώ να τα χαρώ και αυτά να χαρούν εμένα και τις εξόδους και ψάχνω τρόπους μήπως και καταφέρω κάτι.
 
Ολοι ισοι ειμαστε ως μελη και ο καθενας μας εχει μια x εμπειρία,ποτε δεν σταματαμε να μαθαινουμε.

Εδω θα διαβασεις πολλες γνωμες χωρις απαραιτητως να ειναι ολες σωστες.
Παραδείγματος χάριν εμενα μου εστειλε ενα μελος σημερα ενα προσωπικο μνμ προτρέποντας με να διαβασω για να μορφωθω πως τα budgies για να κοινωνικοποιηθουν πρεπει να τα βγαλεις βολτα με το αυτοκινητο.
Η διαφορα μου με αυτο το μελος ξερεις ποια ειναι?
Οτι εγω αυτη την στιγμη βλεπω τα δικα μου πουλια στην καμερα να κοιμουνται
IMG_20210619_225711_646.webp

αλλα καποια Budgies που βγηκαν βολτα για να κοινωνικοποιηθουν εγιναν θήραμα κάποιου θηρευτη.
Αυτο ως μια παρενθεση του τι μπορεις να διαβασεις σε ενα φορουν και τι βαρύτητα μπορει να εχει.
Γι αυτο ως σημειο αναφορας θα εχεις τα αρθρα του φορουμ και μετα τις αποψεις του καθενος μας και τις οποιες θα πρεπει να φιλτραρεις.

Για να επανελθω στο θεμα,η αναπαραγωγη ειναι μια διαδικασια που στρεσσαρει τα πτηνα και δοκιμαζει τις αντοχες τους με κίνδυνο πολλες φορες και την ιδια τους την ζωη.
Ο φροντιστής τους σε ολη την διαρκεια αυτης της φασης θα κληθει να αντιμετωπησει πολλες προκλησεις οπως την δυστοκία,την εγκατάλειψη νεοσσων και πολλα ακομα.
Αυτα χρειαζονται μια καποια εμπειρία.
Αν υπαρχει έλλειμμα εμπειρίας αυτο μπορει να καλυφθει εν μέρει και θεωρητικα,με εγκυκλοπαιδικη γνωση και προσωπικη αντιληψη.

Το πιο ευκολο για εμενα θα ηταν να σου πω βαλε φωλια και προχωρα,θα ηταν ανεύθυνο ομως κατι τετοιο οταν μολις σημερα εμαθες πως για να ειναι γονιμο ενα αυγο χρειαζεται αρσενικο οπωσδηποτε.
 
Καλησπέρα παιδια, τελικά επιβεβαιώθηκε πως τα δύο μου κοκατιλ είναι διαφορετικου φύλου το ένα με το άλλο γιατί εδώ και κάτι μέρες προσπαθούν να έρθουν σε ερωτική επαφή, ενώ τα δύο το θέλουν όταν όμως το αρσενικό ανεβαίνει πάνω στο θυληκο, το θυληκο μετά από πολύ λίγο κράζει και στην συνέχεια χάνει την ισορροπία του και πέφτουν και τα δύο κάτω από την πατηθρα και μετά σταματάνε. Μπορείτε να μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό; Επίσης χωρίς παρεξηγηση αλλά τελικά μετά από αυτό κιόλας λέω να προχωρήσω σε αναπαραγωγή μάλλον τον Οκτώβριο που από ότι διάβασα είναι αναπαραγωγική περίοδος. Θέλετε να μου πείτε αν θέλετε μερικες χρήσιμες πληροφορίες για να ξέρω; Επίσης ήδη τους έχω βάλει πέλλετς και αγορασμενη αυγοτροφη αλλά δεν τους άρεσαν είναι και πολύ δύσκολα στο φαγητό. Και φωλιά τους πήρα αλλά μάλλον είναι μικρή.
 
και στην συνέχεια χάνει την ισορροπία του και πέφτουν και τα δύο κάτω από την πατηθρα και μετά σταματάνε. Μπορείτε να μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό;

Είναι πιθανόν να είναι ακατάλληλες οι πατήθρες. Μπορούμε να δούμε το κλουβί και τη διαρύθμισή του?
 
Back
Top