Φροντίδα Έχω δύο κοκατίλ και θέλω ένα τρίτο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiki kk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiki kk

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα, έχω δύο κοκατιλ περίπου πέντε μηνών ένα αρσενικό Normal grey και ένα θηλυκό lutino και σκέφτομαι να βάλω άλλο ένα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορείτε να μου πείτε τι να προτίμήσω; αρσενικό ή θηλυκό και τι πρέπει να περιμένω. Ευχαριστώ πολύ.
 
Καλησπέρα, έχω δύο κοκατιλ περίπου πέντε μηνών ένα αρσενικό Normal grey και ένα θηλυκό lutino και σκέφτομαι να βάλω άλλο ένα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας . Μπορείτε να μου πείτε τι να προτίμήσω; αρσενικό ή θηλυκό και τι πρέπει να περιμένω. Ευχαριστώ πολύ.
Που να το βάλεις; Εννοείς στο ίδιο κλουβί;
Δεν είναι καλή ιδέα, τρία πουλιά στο ίδιο κλουβί, όποιου φύλου κι αν είναι... Θα τσακώνονται.
 
Αν τα βάλω σε διαφορετικό κλουβί αλλά όταν τα αφήνω ελεύθερα να έρχονται σε επαφή;
 
Θα μπορούσα δύο αρσενικά και δύο θηλυκά σε αρκετά ευρύχωρο κλουβί;
[automerge]1556220256[/automerge]
Ναι θα ήθελα δύο ακόμα αλλά για αρχή ένα τρίτο
 
Σκεφτόμουν περισσότερο για δεύτερο θηλυκό. Υπέθεσα επειδή είναι μεγάλο το κλουβί, είναι μικρά σε ηλικία και γενικά είναι πολύ ήρεμα και τα δύο ιδικά η θηλυκιά δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
 
Στα ζευγάρια ένας τρίτος φέρνει πάντα την γκρίνια. Δοκιμασμένο και στους ανθρώπους. Τα πέρασα και εγώ με τα cockatiel μου. Μέχρι που έδωσα το ένα γιατί έμεινε χωρίς φτερά. Εδώ κινδυνεύουν τα μικρά τους όταν ξεκινάν να βγάζουν φτερά και θέλουν να πετάξουν. Αφού σου μπήκε το μικρόβιο δοκίμασε το. 😊
 
Το σκέφτομαι καιρο. Το κλουβί δεν είναι τόσο πρόβλημα μπορώ να βάλω και δεύτερο σε περίπτωση που τσακώνονται. Αλλά θα κάνω μια δοκιμή πρώτα λίγες μέρες. Έχω μια απορία. Στα πετ σοπ πως τα έχουν όλα μαζί σε μικρά κλουβιά και δεν μαλώνουν; 😮🙄
 
Στα πετ σοπ πως τα έχουν όλα μαζί σε μικρά κλουβιά και δεν μαλώνουν;
Στα πεντε λεπτά που καθόμαστε σε ένα πετ σοπ είναι λογικό να μην πετυχαίνουμε κάποιον καυγά. Επιπλέον είναι τόσο στρεσαρισμενα με τον κόσμο που μπαινοβγαίνει.
Μπορεί να μην σκοτώνονται αλλά ασφαλώς και μαλώνουν.

Το θέμα βέβαια είναι όταν τα παίρνουμε εμείς να έχουν καλύτερη μοίρα και να μην ζουν σε άθλιες συνθήκες όμοιες με εκείνες των πετ σοπ. Άλλωστε ποιος ο λόγος να έχουμε πολλά πουλιά σε ένα κλουβί όπως στα πετ σοπ;
[automerge]1556256679[/automerge]
Δεύτερο κλουβί και δεύτερο χώρο θα χρειαστείς έτσι κι αλλιώς για την περίοδο της καραντίνας.
Από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς θα πάρεις από την αρχή δεύτερο κλουβακι, δεν υπαρχει λόγος να τα στρεσαρεις όλα κάνοντας τη δοκιμή που έχεις στο μυαλό σου.
 
Έχω το κλουβί ήδη. Ναι εννοείται πως δεν θέλω να έχω πολλά σε ένα κλουβί, θέλω να είναι άνετα. Είναι δυνατόν να ζευγαρώσουν από τέτοια ηλικία; Μόλις είδα τον αρσενικό πάνω στην θηλυκιά και δεν ξέρω τι να κάνω είναι πολύ μικρή νομίζω ( περίπου πέντε μηνων).
 
Έχω το κλουβί ήδη. Ναι εννοείται πως δεν θέλω να έχω πολλά σε ένα κλουβί, θέλω να είναι άνετα. Είναι δυνατόν να ζευγαρώσουν από τέτοια ηλικία; Μόλις είδα τον αρσενικό πάνω στην θηλυκιά και δεν ξέρω τι να κάνω είναι πολύ μικρή νομίζω ( περίπου πέντε μηνων).
Αν είσαι απόλυτα σίγουρη για την ηλικία τους, τότε μάλλον παίζουν.
 
Back
Top