Ασθένειες Έχω προβλήματα με το κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vlad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vlad

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2018
Μηνύματα
15
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα θέμα που με αγχώνει.. Πρώτον είναι συνέχεια φουντωμένω αλλα ειναι ζωηρό κελάηδαει, δαγκώνει όταν τον πειραζεις κλπ... Δεύτερον τρώει συνέχεια δηλαδή μεσα σε 30 λεπτά θα έχει φάει 3-4 φορές περίπου. Ειναι 2 μηνών τον ταΐζω με τη κλασσική τροφή για κοκατιλ , λιγους ηλιόσπορους, μιλετ , σνακ και μερα παρα μερα βραστο αυγό.
Επίσης οταν τον πήρα εκανε πρασινα κακακια, αυτές τις μερες σκούρο πράσινο
 
Ποσο καιρο το εχεις το πουλακι; το εχεις μεσα η εξω απο το σπιτι; Ειναι ημερο η αγριο; Καλ οτ οτι τρωει δεν ειανι κακο πραγμα! Δεν ειναι σα κ μας που θα φαμε τωρα και θα ξαναφαμε το μεσημερι! το σνακ τι ειναι που του δινεις; Επεισης μερ παρα μερα αυγο δε χρειαζεται, 2 φορες τη βδομαδα ειναι οκ! Οι κουτσουλιες πρεπει να ειναι πρασινες με ασπρο μαζι! βαλε μας σε παρακαλαω φωτο του πουλιου και του κλουβιου! Επισης βαλε το ονομα σου και την ηλικια σου για να ξερουμε με ποιον μιλαμε!
 
Το εχω περιπου 3 εβδομαδες, ειναι μεσα στο σπιτι, ειναι ημερο, του εχω ανοιχτω το πορτακι και οποτε θελει μπενει, οποτε θελει βγενει! Αυτος που μου το εδωσε μου ειπε καθε μερα αυγο! Δηλαδη ειναι φυσιολογικο να τρωει τοσο πολυ και τοσο συχνα; Επισεις στο κλουβι θα δεις το σνακ του. Στην δευτερη φοτο που ειναι φουντομενος ετσι ειναι ολη μερα καθε μερα...
 

Συνημμένα

  • 45350715_261900168002968_6318713202490212352_n.webp
    45350715_261900168002968_6318713202490212352_n.webp
    81,3 KB · Προβολές: 44
  • 45466195_481693969004533_8169761875622363136_n.webp
    45466195_481693969004533_8169761875622363136_n.webp
    41,1 KB · Προβολές: 42
Ειναι μικρο το πουλακι σε ηλικια απο οτι φαινεται! το σνακ-στικ αυτο να το βγαλεις! Ο ανθρωπος που το πηρες ειναι εκτροφεας η απο πετ σοπ! Το κλουβακι πιστευω οτι ειναι μικρο! τι ηλικια εχει το πουλακι ξερεις;
 
Το σνακ γιατι πρεπει να το βγαλω; Ειναι εκτροφεας! Ηλικια σας ειπα και πριν 2 μηνων. Το κλουβακι για προς το παρον ειναι μια χαρα επιδη το εχω ανοιχτω και βγενει. Αλλα δεν μου απαντησατε, γιατι ειναι διαρκος φουντομενο;
 
Γιατι δε τους κανεις καλο και ειναι παχυντικο! Δε μπορουμε να το ξερουμε και μεις απο μια φωτο οπως καταλαβαινεις! Ειναι δραστηριο μεσα στην ημερα; η καθεται συνεχεια ετσι; με τον εκτροφεα που το πηρες ηρθες σε επικοινωνια; ναι ειναι ολη μερα ετσι δε μου φαινεται φυσιολογικο! τωρα δε ξερω ισως επειδη ειναι ακομα μικρο! απο κει και περα καλο θα ηταν να το πας να το δει καποιος πτηνιατρος για παν ενδεχομεο!
 
Δραστηριος δεν ειναι αλλα τα πρωινα κελαιδαει. Μου ειπε πως ειναι 2 μηνων οταν μου το εδωσε! Ναι ηρθα μαζι του σε επικινονια και μου προτεινε να του παρω τα εξης φαρμακα γιατι μου ειπε οτι μπορει να επαθε δηλητιριαση επηδη του ειχαμε βαλει ενα σκοινακι να παιζει. Τα φαρμακα ειναι Baytril και Nystamysyn. Του τα διναμε για 1 εβδομαδα που τοσες μερες μου ειπε. Και ΝΑΙ καθετε συνεχια φουντομενο, αλλα ορεξη εχει τρωει πολλυ και αντιδραει οταν τον πειραζω!
 
Λοιπον ειναι λαθος εξαρχης το θεμα! τι σχοινακι του βαλατε; πως σας προτεινε αντιβιωση και μαλιστα δυο διαφορετικες που ειναι για διαφορετικα πραγματα η καθε μια! Εφοσον εισαι Αθηνα αυριο κιολας να το πας το πουλακι σε πτηνιατρο! Για δηλητριαση κανενα απο τα 2 δεν ειναι απο οσο ξερω! Μεγαλο λαθος που σου ειπε να δωσεις φαρμακα χωρις να ξερεις τι εχει και χωρις να ξερει κ εκεινος! Πολυ πθανο η χορηγηση των δυο φαρμακων να επειδινωσε τη κατασταση αν ειχε βεβαια κατι εξαρχης!
 
Κορδελα ηταν. Τον πηρα τηλ. και μου ειπε θα παει σε πτηνιατρο και θα με ειδοπιειση. Με πηρε τηλ. και μου ειπε αυτα τα 2 που σας εγγραψα. Τον ειχα παρει τηλ. Για να του πω οτι καθοταν συνεχεια φουντωμενο δηλαδη απο τοτε εχω αυτο το προβλημα! Αλλα τιποτα δεν εχει αλλαξει και που πηραμε τα φαρμακα.
 
Στο πτηνιαρο επρπε να εχεις παει εσυ και οι εκεινος! Δε νομιζω καποιος πτηνιατρος να συνιστουσε και τα 2 φαρμακα! Δικη μου συμβουλη κι αν θες την ακους να το πας αυριο το πουλακι στο γιατρο. εδω ειναι οι γιατροι που μπορεις να δεις ποιος σε βολευει!

https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

ποιος ειναι ο εκτροφεας που πηρες το πουλακι;
 
Δεν το πηγα εγω, επηδει δεν ηξερα που υπαρχει πτηνιατρος, ειχα ψαξει αλλα δεν βρηκα. Ειχα μπει χρυση ευκερια και τον βρηκα απο εκει και ηταν περιπου στην ηλικια μου δηλαδη 23+ περιπου
 
Ο πτηνιατρος είδε τον " εκτροφεα" και έβγαλε διάγνωση;
Σου το έδωσε άρρωστο και κατά τα άλλα φταίει το σχοινακι;
Τέλος πάντων.
Πήγαινε εσύ το πουλάκι σε έναν πτηνιατρο, εξήγησε του όλα τα φάρμακα που ήδη έχεις δώσει για να κάνει το καημένο τη θεραπεία που χρειάζεται, αν τελικά χρειάζεται.
 
Ο πτηνιατρος είδε τον " εκτροφεα" και έβγαλε διάγνωση;
Σου το έδωσε άρρωστο και κατά τα άλλα φταίει το σχοινακι;
Τέλος πάντων.
Πήγαινε εσύ το πουλάκι σε έναν πτηνιατρο, εξήγησε του όλα τα φάρμακα που ήδη έχεις δώσει για να κάνει το καημένο τη θεραπεία που χρειάζεται, αν τελικά χρειάζεται.
Ζωή με κάλυψες πλήρως...
Ποιος πτηνίατρος θα έδινε φάρμακα σε κάποιον που πήγε και του περιέγραψε τι έχει το πουλί κάποιου άλλου;
Δηλαδή θα πρέπει θα πρέπει να σκεφτόμαστε αν αυτά που μας λένε στέκουν... Και μη μας περνάνε για κορόιδα κάποιοι που το παίζουν εκτροφεις της Χρυσής Ευκαιρίας...
Απλά σου είπε 2 φάρμακα που γνωρίζει γιατι θα τα χρησιμοποιεί κατά κόρων στην "εκτροφή" και θα ξέρει οτι τα πουλιά που βγάζει ίσως παρουσιάσουν πρόβλημα με μυκητες(Nystamysyn ) και αν δεν είναι μυκητες, ας δώσει μια ευρέου φάσματος(Baytril )να πιάσουμε τις πιθανότητες γι άλλες ασθένειες..
Τα φάρμακα δίνονται μετά από επίσκεψη.. Εξέταση και διάγνωση του γιατρού για το πουλάκι που εξετάζει και όχι μέσω 3ου.. Και συνήθως μετά από εργαστηριακές εξετάσεις.
Το πουλάκι πρέπει να πάει σε έναν γιατρό (πτηνίατρο)να του πειτε το ιστορικό του και τι του έχετε δώσει και να δωθούν φάρμακα αν χρειάζεται.
Επίσης δεν είναι σωστο το πουλάκι να βρίσκεται όλη μέρα εκτος και ελεύθερο στο χώρο... Το βάζετε σε κίνδυνο συνεχώς. Το πουλάκι χρειάζεται ένα άνετο κλουβί και να βγαίνει μόνο όταν είσαι εκεί και με επιτήρηση.
 
Μα παντα οταν ειμαι εγω μπροστα τον εχω ελευθερο. Ειναι πρώτη φωρα που περνω πουλι και δεν το ηξερα για αυτο απευθυνθηκα στον εκτροφέα
 
Ναι το πήγα και μου είπαν δεν εχει κάποιο θεμα και μου εδωσαν αντι στρες φαρμακα

τους ενημερωσες οτι του εχουν χορηγηθει φαρμακα; σε ποιον πτηνιατρο πηγες;
 
Back
Top