Ασθένειες Έχω πρόβλημα με την κανάρα μου

1) αν μένει μόνιμα μέσα στη φωλιά και κάνει εκεί μέσα τις κουτσουλιές της τότε με την πάροδο του χρόνου θα αυξηθεί αρκετά το μικροβιακό φορτίο με μεγάλο κίνδυνο για το καναρίνι σου.
2) αν το καναρίνι είναι ελεύθερο μέσα στο σπίτι μπορεί κάποια στιγμή να κάνει προσπάθεια να πετάξει με μεγάλο κίνδυνο να χτυπήσει ή να σφηνώσει κάπου.
Αυτή την στιγμή το πουλάκι δεν μπορεί να σταθεί μόνο του ή να πετάξει, η φωλιά είναι η καλύτερη λύση για να στέκεται σε ισορροπία και να παραμένει ζεστό.
Το θέμα με τις κουτσουλιές είναι δευτερεύων προς το παρόν και μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλάζοντας τις κλωστές της φωλιάς.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ το πουλάκι όμως μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να νιώσει καλύτερα και να προσπαθήσει να πετάξει κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο ειδικά στην κατάσταση του πόσο μάλλον αν δεν είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση.

Επίσης το θεμα με τις κουτσουλιές δε θα το έβαζα σε δεύτερη μοίρα ειδικά τώρα που το ανοσοποιητικό του πουλιού είναι είναι πεσμένο.
 
Την βγαζω και απο την φωλια κουτσουλαει μονο στο χαρτι που της εχω οταν τρωει απο κατω οποτε δεν εχω θεμα γιατι το παρακολουθω διοτι γνωριζω τα μικροβια που θα δημιουργηθουν δευτερον μακαρι να πεταξει το πουλακι εχει παραλυσει οποτε δεν μπορει ουτε να πεταξει ουτε να σταθει ουτε να περπατησει οποτε δεν χρειαζεται να την βαλω σε κλουβι διοτι δεν με βολευει κιολας για την υποστηριξη στην τροφη κ το νερο που της παρεχω φοβαμαι οτι δεν θα επανελθει πραγματικα σας ευχαριστω ευχομαι να τα καταφερει . Επισης την παρακολουθω ολη μερα οποτε αν δω βελτιωση φυσικα θα την βαλω στο κλουβακι μακαρι κ το ευχομαι αλλα μεχρι στιγμης τιποτα μου ειπε ο γιατρος σημερα να της προσθεσω μεσα στο νερο συν τις αντιβιωσεις και το taniazine για δυο μερες κ αν δεν δουμε βελτιωση λογικα ειτε απο την ασθενεια παρελυσε η απο εγκεφαλικο
 
Λυπάμαι πολύ αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να επανέλθει μετά την φαρμακευτική αγωγή. Πάντως είσαι αξιέπαινος για την φροντίδα που της παρέχεις. Μπράβο σου κ περαστικά της.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ το πουλάκι όμως μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να νιώσει καλύτερα και να προσπαθήσει να πετάξει κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο ειδικά στην κατάσταση του πόσο μάλλον αν δεν είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση.

Επίσης το θεμα με τις κουτσουλιές δε θα το έβαζα σε δεύτερη μοίρα ειδικά τώρα που το ανοσοποιητικό του πουλιού είναι είναι πεσμένο.
Ελπίζω να γίνει καλά! Το εύχομαι παρά πολύ! Οτι και να γίνει να ξέρεις ότι σου αξίζουν πολλά μπράβο που την φροντίζεις όσο καλύτερα μπορείς και περνάς χρόνο μαζί της! Επίσης περαστικά!
 
@MARY58 καλησπερα χρονια πολλα δοξα το Θεο πινει πολυ νερο αρα και αντιβιωση τρωει εχει μεγαλυτερη κινητικοτητα και σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι εδειξε σημαδι οτι αρχιζει να κουναει εστω κ ελαχιστα το δεξι φτερο που ηταν off εχω αρχισει να εχω ελπιδες οτι με υπομονη και επιμονη καποια στιγμη θα σας πω με χαρα οτι πεταει . Τρωει παντως εχει ορεξη ειναι καλο σημαδι πριν λιγο εκανε μαυρα κακα αλλα ισως να ειναι απο τα φαρμακα η απο το μικροβιο που φευγει ? Δεν ξερω
 
@Eleftheria1 Μπράβο. Το πουλάκι το παλεύει κ καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνέλθει. Χαίρομαι πολύ κ πάλι μπράβο κ σε σένα που είσαι δίπλα της. Το έχω ζήσει να είσαι δίπλα σε άρρωστο καναρινάκι κ ξέρω την χαρά που νοιώθεις όταν τα πάει καλά. Από ότι φαίνεται με τη φροντίδα σου κ τα φάρμακα θα το ξεπεράσει κ θα τα καταφέρει! 🥰☺️☺️👏
 
Επιπλέον πιστεύω οτι η βιταμίνη b (επειδή το πρόβλημα είναι σε νευρολογικό) έκανε κ πάλι το θαύμα της!
 
@MARY58 δεν της εχω δωσει ακομα τη βιταμινη μολις τελειωσει την θεραπεια αυτη. οτι βιταμινες παιρνει ειναι απο το φαγητο της και λογικα δεν ξερω αν εχουν κ οι αντιβιωσεις αυτες
 
@Eleftheria1 Τα φάρμακα την κάνουν να πίνει νερό! Χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω ότι γίνεται καλά! Θα τα καταφέρει! Η αγάπη και η φροντίδα σου σε αυτή της κάνει πολύ καλό! Μπράβο σου καθ με το καλό να γίνει τελείως καλά!😀😉😏
 
Παιδια καλημερα σας το πουλακι παει πολυ καλα αλλα μου εβγαλε κατι αλλο τωρα χθες το πρωι και σημερα το πρωι για καμια ωρα + ανοιγοκλεινει το στομα της συνεχεια και ωρες ωρες κανει κ θορυβο σαν να σπαει σπορο χωρις να τρωει τι της συμβαινει το παρατηρησα χθες στις 8 και σημερα παλι το κανει καμια ωρα
 
Εχει ζωηρεψει πολυ ακομα δεν εχουμε καταφερει να σταθουμε ουτε να πεταξουμε τρωει λιγο μονη της γυρτα αλλα το φτερο εζει αρχισει να κινειται και το ποδαρακι εχουμε δρομο μπροστα μας απλως αγχωθηκα τωρα με το ραμφος της . Τωρα δεν το κανει ας πουμε απλως διαβασα για τα ακαρεα και αγχωθηκα παλι μηπως τα φαρμακα αυτα δεν πιανουν και πρεπει να της δωσω κατι αλλο . Το κανει μονο πρωι μετα το νερο που θα πιει για αρκετη ωρα ανοιγοκλεινει στομα και βγαζει κ θορυβο τριξιματος ομως μετα σταματαει τωρα θα παρακολουθησω αν το κανει κ μες την υπολοιπη μερα
 
Δυστυχως το πουλακι εφυγε ενω ηταν καλα ετριζε πολυ το ραμφος της και βαριανασαινε μεχρι που εκλεισε τα ματια της και σε λιγη ωρα σταματησε να αναπνεει πως γινεται να πηγαινε τοσο καλα και να εφυγε ρε γαμωτο . Παντως σας ευχαριστω πολυ ολους σας
 
@Eleftheria1 Κρίμα το πουλάκι. 🥺🥺Περίμενα καθώς διάβαζα ότι θα έχει αναθαρεψει κ άλλο αλλά δυστυχώς... δεν τα κατάφερε. ☹️ Εσύ όμως της σταθηκες κ ήσουν δίπλα της κ την φροντισες όσο καλύτερα γινόταν. Μπράβο σου που το προσπάθησες μέχρι τέλους.
 
Κρίμα! Στεναχωρήθηκα πολύ! 😟😥😭😥😔 Φαίνεται ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση! Και πάλι σου ΑΞΗΖΟΥΝ συγχαρητήρια που έκανες ότι μπορούσες. Πάλεψες και εσύ και το καναρινακι για την ζωή του!
 
Back
Top