Φροντίδα Έχω cockatiel εδώ και ένα μήνα αλλά δεν δέχεται συνέχεια τα χάδια μου

Katerina89

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2019
Μηνύματα
61
Καλημέρα σας! Εδώ και 1 μήνα περίπου αγόρασα ένα cockatiel από έ7να Pet Shop το οποίο είναι εκπαιδευμενο. Του αρέσουν πολύ τα χάδια. Το θέμα είναι ότι μια εβδομάδα τώρα του ανοίγω το κλουβί και κάθεται σε ένα ξύλο που είναι στερεωμενο στη κορυφή στην αρχή θέλει χαδακια, μετά όμως από κανένα δεκάλεπτο πάω να το χαϊδέψω και αρχίζει τα χχχχ και πάει να με δαγκώσει. Γιατί το κάνει αυτό; Γενικά προσπαθώ όση ώρα είμαι σπίτι να το παίζω και να του μιλάω. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 
Καλώς το δέχτηκες το πουλάκι σου.
Θα ξεκινήσω λέγοντας οτι το χέρι μεσα στο κλουβί του πουλιού είναι εισβολή στο χώρο του και κανένα πουλί δεν το ανέχεται. Ισως τη μία φορά να σε αφήσει μετά όμως θα ενοχληθεί. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τη σωστή πορεία εκπαίδευσης και προσέγγισης του πουλιού και μετά να αρχίσετε τα "χαδάκια" καθώς αν γίνει λάθος η όλη σχέση σας θα πορευθεί και λάθος.
Καλό θα ήταν να μας βαλεις και φωτογραφίες του πουλιού καθως να μας πεις και για τη διατροφή του και την καθημερινότητά του ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε καλύτερα πως έχουν τα πράγματα.

Και παλι καλως το δέχτηκες και εύχομαι τα καλύτερα.
 
Ευχαριστω πολυ!Γενικα οταν ειναι μεσα στο κλουβι με φωναζει και θελει χαδια. Το θεμα ειναι οταν τον βγαλω εξω απο το κλουβι, στην αρχη καθεται για χαδια, μετα αρχιζει να φροντιζει το φτερωμα και μολις παω να πλησιασω το χερι μου αντιδραει. Μηπως επειδη δεν νιωθει ακομα ασφαλης εξω οσο μεσα;Θ βαλω φωτογραφια σε λιγο. Γενικα τρωει σπορακια οτι υπαρχει στο pet shop. Επισης του δινω απο λαχανικα κυριως μαρουλι.
 
Σίγουρα η ασφάλεια του κλουβιού του είναι μεγάλο θέμα. Εκτός κλουβιού ακόμα αισθάνεται ανασφαλής. Σκέψου ότι ο δικός μου, 6 χρόνια μετα που τον έχω εκτός κλουβιού και τις ώρες που παίζει ή ρεμβάζει ή καθαρίζεται εκνευρίζεται απίστευτα όταν παω να τον αγγίξω. Μόνο όταν θέλει αυτός έρχεται και με αφήνει να τον χαϊδέψω.

Το μαρούλι δεν του προσφέρει και πολλά πράγματα. Συνήθισέ τον σε μια επώνυμη ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ τροφή, οποια δεις οτι του αρεσει περισσότερο, και προσφερε του μπρόκολο, ανηθο, δυοσμο και αλλα μυρωδικά καθώς και φρούτα. Με το χρόνο και την επιμονή θα μαθει και αυτα.
 
Ενταξει, ευχαριστω πολυ! Οποτε απο οτι καταλαβα καλο θα ειναι να μην τον ενοχλω και πολυ εκτος κλουβιου. Οταν θελει εκεινος και νιωσει ασφαλεια μονο.
Ακριβώς.Αυτό θα βοηθήσει να έρθει αυτός κοντά σου, που σημαίνει ότι θα σου έχει πλεον εμπιστοσύνη.
 
Και κατι αλλο. Στην αρχη ανεφερες οτι πρεπει να ακολουθησω μια σωστη πορεια εκπαιδευσης. Ποια ειναι;υπαρχει καποιο σχετικο αρθρο;
Υπάρχουν πάμπολλα άρθρα στο φορουμ (συγνώμη αλλά απ' το γραφείο είναι δύσκολο να ψάξω) για αρχή κοίτα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χρήσιμα-θέματα-απαντήσεις-για-τη-φροντίδα-των-παπαγάλων.14381/ και κάνε και κάποιες "αναζητήσεις" για τις απορίες σου. Επίσης αρκετά παιδιά εδώ είναι εκτροφείς cockatiel ή έχουν χρόνια εμπειρία με τέτοια πουλάκια και σύντομα θα αρχίσουν να σου προσφέρουν συμβουλές και τις γνώσεις τους.

Καλό θα ήταν να μας παρουσιάσεις κάποια στιγμή και τον κούκλο σου (ή την κούκλα σου δεν ξερω 😛 ) για να αρχίσουμε να θαυμάζουμε κι εμείς :)
[automerge]1565778973[/automerge]
Γεια σου fortunatos. Δυστηχως απο το πετ σοπ οταν το παρει του εχουν κοψει καποια φτερακιακαι δεν πεταει
Τραγικές πρακτικές, σαν να κόβουν σε άνθρωπο τα πόδια.
Μην του τα ξανακόψεις ποτέ ειναι απαράδεκτο κατα τη γνώμη μου. Πετσοπάδες, ολα τα ξέρουν και τίποτα δεν ξέρουν.
Θα ξαναμεγαλώσουν ευτυχώς τα φτεράκια του και πιστεύω θα χαλαρώσει. Είναι λογικο να ειναι φοβισμένος μετά από τετοιο "ακρωτηριασμό" και συμπεριφορά.
 
Γεια σου fortunatos. Δυστηχως απο το πετ σοπ οταν το παρει του εχουν κοψει καποια φτερακιακαι δεν πεταει
Μην ανησυχείς. Θα τα ξαναβγάλει.
Εδώ θα μάθεις πολλά πράγματα για το νέο σου φίλο. Περιμένουμε παρουσίαση!
 
Εννοειται οτι δεν τα ξανακοβω γιατι το καημενο θελει να πεταξει και εχει πεσει μια φορα κατω. Με υπομονη και αγαπη πιστευω ολα θα πανε καλα
Αυτό που είπες λύνει πολλά ερωτήματα. Είναι φοβισμένο επειδή του έκοψαν τα φτερά και δεν εχει τρόπο "διαφυγής" απ' τους κινδύνους. Δεν είναι "εκπαιδευμένο" οπως σου είπαν είναι τρομοκρατημένο και έχει βασανιστεί. Με την υπομονή και την αγάπη σου θα μπορέσεις να του δώσεις την ευτυχία που του στέρησαν και, πίστεψέ με, θα σου επιστρέψει πίσω πολλά περισσότερα απ' οσα νομίζεις.
:)
 
Εχετε δικιο. Δεν το ειχα σκεφτει αυτο. Η αληθεια ειναι οτι επειδη του ανοιγω σχεδον καθε μερα το κλουβι. Εχει τυχει καποιες φορες που ειμαι σε αλλο δωματιο να παει να πεταξει και να τον βρισκω στο πατωμα(ευτυχως το κλουβι το εχω βαλει στο πατωμα για να μη πεσει απο μεγαλο υψοσ) με αποτελεσμα να βρισκω κουτσουλια εκει που ειναι και να ειναι σε μια κατασταση σοκ. Οποτε λογω του οτι δεν μπορει να πεταξει νιωθει ανασφαλεια. Προσπαθω να ανεβασω φωτο αλλα ειναι μεγαλου μεγεθους
 
Εχετε δικιο. Δεν το ειχα σκεφτει αυτο. Η αληθεια ειναι οτι επειδη του ανοιγω σχεδον καθε μερα το κλουβι. Εχει τυχει καποιες φορες που ειμαι σε αλλο δωματιο να παει να πεταξει και να τον βρισκω στο πατωμα(ευτυχως το κλουβι το εχω βαλει στο πατωμα για να μη πεσει απο μεγαλο υψοσ) με αποτελεσμα να βρισκω κουτσουλια εκει που ειναι και να ειναι σε μια κατασταση σοκ. Οποτε λογω του οτι δεν μπορει να πεταξει νιωθει ανασφαλεια. Προσπαθω να ανεβασω φωτο αλλα ειναι μεγαλου μεγεθους
Είναι ακριβώς οπως το φανταστηκα η κουτσουλια εκει που ειναι, δείγμα φόβου, αγχους και στρες που δε μπορει να πεταξει. Το κλουβακι ειναι κακή ιδέα να ειναι χαμηλά (του δημιουργεί φοβο γιατι δε μπορει να "εποπτευσει" το χώρο του) από την άλλη γλιτώνεις το πεσιμο απο μεγαλο ύψος, δεν ξέρω, περίμενε μεχρι να "δεσουν" ξανα τα φτεράκια και να τον βαζεις καπου ψηλα, το χαμηλό τα αγχώνει.
Τις φωτό εγώ τις "μικραίνω" σε μέγεθος στο paint 😛 και μετα τις ανεβαζω
 
Αν έχεις κανένα τραπεζάκι, όσο είναι μέσα στο κλουβί, βάζε τον ψηλά. Κατά προτίμηση κολλητά σε τοίχο (η μία πλευρά να είναι τοίχος). Έτσι νιώθει και μεγαλύτερη ασφάλεια.
 
Οσο ειναι μεσα στο κλουβι. Τον εχω ψηλα. Οποτε για να νιωσει ασφαλεια λεω καλυτερα να μη το ξανα ανοιξω απο πανω μεχρι να μεγαλωσουν τα φτερα του. Τι λετε;
[automerge]1565781176[/automerge]
IMG_20190811_172022ty.webpIMG_20190811_172022ty.webp
[automerge]1565781209[/automerge]
Προσπαθησα και εβαλα μια φωτο. Δεν ξερω αν φαινεται καλα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Aν το κλουβι ανοιγει απο επανω τους αρεσει να ανεβαίνουν εκεί για να "κατοπτεύουν" το χώρο απο ψηλα. Ομως θα μπορούσες να κανεις αυτο που λες μεχρι να μεγαλώσουν τα φτερα και να του ανοίγεις την μπροστινή πόρτα. Οταν θα καταφέρεις να ανεβασεις φωτο, μια φωτο του κλουβιου θα βοηθουσε περισσότερο.
 
Back
Top