Γενικά Ήρθε η ώρα να συστηθούμε: Ο Ασπρούλης

xristianc

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2018
Μηνύματα
113
Πόλη
Μαρούσι
Ένα μήνα πριν, βρήκα την ομάδα σας όντας πενθούσα την καρδερίνα μου από επίθεση αρπακτικού...
Προσπαθώντας να ξεπεράσω την απώλεια, πήρα από έναν φίλο τον "Ασπρούλη"
Παρακολουθώ το forum και πράγματι με έχετε βοηθήσει σε πολλές απορίες που είχα για το τι θα ήταν καλύτερο για τον καινούριο μου φίλο.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας τον συστήσω και... Να ακούσω με προσοχή ότι προτάσεις / συστάσεις έχετε να μου πείτε :)
Σύμφωνα με τα λόγια του φίλου που μου τον εμπιστεύτηκε, πρόκειται για αρσενικό καναρίνι τιμπραντο, που γεννήθηκε πέρσι τον Απρίλιο - Μάιο (οπότε είναι 10 μηνών)
Ο μικρούλης μου κάνει πολύ μικρά κελαηδίσματα. Τα πιο έντεχνα λογάκια του τα λέει το βράδυ πριν κοιμηθεί και το κάνει σχεδόν ψιθυριστά...
Τα "τσιου" τα πρωινά και τα καλωσορίσματα με κάτι σαν μικρές γαργάρες μου τα κάνει μεγαλόφωνα και είναι πολύ κοινωνικός και αγαπησιάρης (κυρίως όταν είναι η ώρα για μήλο, μαρούλι, μπρόκολο)
Του δίνω μείγμα τροφής για καναρίνια και κάθε εβδομάδα του βάζω κι ένα "παστέλι" που το λατρεύει πραγματικά!
Κάθε 3η μέρα του δίνω αυγοτροφή (μια κίτρινη σκόνη = 1 κουταλάκι του γλυκού)
Όλες τις μέρες έχει στη διάθεση του άμμο με όστρακα (κάπου διάβασα ότι χρειάζεται για το ασβέστιο) και έχει το το κόκκαλο σουπιάς
Κάθε 3η-4η μέρα (όταν τον δω να πιτσιλιέται με το νερό της ποτίστρας του) του βάζω την μπανερίτσα του και κάνει το μπανάκι του 😉
Χοροπηδάει στα κλαδάκια του, ανταποκρίνεται πάντα στις κουβέντες μας, και κοιτάζει με απορία (ή και προσμονή) όταν ανοίγει η πόρτα του ψυγείου.
Τα βράδια (γύρω στις 8:30-9:00) τον πηγαίνω σε ήσυχο δωμάτιο, για ύπνο.
Είναι ζωηρό και κεφάτο πουλάκι :)

Έχω τις εξής απορίες:
* είναι ΟΚ η διάταξη στο κλουβάκι του;
* μπορεί να μην είναι αγοράκι. Ακούω τα καναρίνια της γειτονιάς (και θυμάμαι κι εκείνα του παππού μου) που κελαηδούσαν ασταμάτητα. Ο δικός μας είναι... Σπαρτιάτης να το πω; Εξαιρετικά λακωνικός πάντως!
* Χρειάζομαι ξύλινες πατήθρες;
* Είναι ΟΚ που του δίνουμε λίγο μαρουλάκι ή μπρόκολο το πρωί και λίγο μήλο το απόγευμα;
* Αν πάρω κι ένα δεύτερο πουλάκι, θα πρέπει να μη βλέπονται;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Με την πρώτη ευκαιρία θα σας βάλω και τις κουβεντούλες του για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ λέγοντας πως είναι "Σπαρτιάτης"

Δεν έχω καταφέρει καλύτερη εγγραφή από αυτή
https://instaud.io/1M0O
Κελαηδάει χαμηλόφωνα και... λέει αυτά τα λίγα που ακούτε κάθε φορά.
Είναι λιγόλογος από τη φύση του ή μήπως είναι Ασπρούλα τελικά και... ΟΚ θα μου μιλάει λίγο και θα το αγαπάω πολύ;
:)
 

Συνημμένα

  • ασπρουλης2α.webp
    ασπρουλης2α.webp
    100,2 KB · Προβολές: 59
  • ασπρούλης1α.webp
    ασπρούλης1α.webp
    81,1 KB · Προβολές: 62
  • ασπρουλης4α.webp
    ασπρουλης4α.webp
    98,7 KB · Προβολές: 59
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
xristianc Καλως τον φιλο μαζι με τον ασπρουλη του.Λογικα στην ηλικια που ειναι το πουλι σχεδον χρονιαρικο θα επρεπε να κελαηδα κανονικα τωρα κ οχι να σαλιαριζη οπως μας αναφερης. Για ασπρο Τιμπραδο ειναι απο το πιο ομορφα πουλια πριν λιγο καιρο λεγανε οτι ασπρο τιμπραδο δεν υπαρχη, δεν γινετε να υπαρχη. Τωρα για την διατροφη του μου φενετε καλη ειναι αρκετα αυτα που του προσφερης.Αν παρης κ αλλο πουλακι που αναφερης καλο θα ειναι αν ειναι κ αυτο αρσενικο να μην βλεπη το ενα το αλλο για να τραγουδανε.Λογικα αν ειναι αρσενικο απο τωρα κ στο εξης θα πρεπη να πυρωνη σιγα σιγα οποτε κ θα δυναμωση η φωνη του. Να το χερεσε ειναι πανεμορφο παντως
 
xristianc , Καλημέρα. Να χαίρεσαι το πουλάκι. Είναι πράγματι πολύ όμορφο.
Σχετικά με το κελάηδημα: Αν είναι αυτό που ακούμε, και το πουλάκι είναι υγιές, που σύμφωνα με τις περιγραφές σου δεν βρίσκω τον λόγο για το αντίθετο, τότε δεν γίνεται να είναι αρσενικό 10 μηνών Τιμπράντο. Θα έπρεπε να τραγουδά κανονικά σε αυτήν την περίπτωση. Από αυτό που ακούμε λοιπόν, μοιάζει περισσότερο για θηλυκό.
Το κλουβί του είναι μικρό. Θα σου έλεγα να του αγοράσεις κάτι σαν αυτό... https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html, που είναι άνετο και οικονομικό και εύχρηστο.
* είναι ΟΚ η διάταξη στο κλουβάκι του;
Η διάταξη στο κλουβί του είναι καλή αρκεί όταν είναι πάνω στο κλαράκι να μην ακουμπά η ουρά του στα κάγκελα. Και νέο κλουβί να πάρεις, πάλι μια ανάλογη διάταξη θα πρέπει να έχεις με δύο πατήθρες, όπως ακριβώς την έχεις και στο παρόν. Το πουλάκι δεν χρειάζεται επί του παρόντος δύο ταΐστρες με την ίδια τροφή. Μία είναι αρκετή, και καλό θα ήταν να περιέχει ποσότητα σπόρων που να αρκεί για περίπου δύο ημέρες τροφοδοσίας, ώστε να τους τρώει όλους (όλα τα είδη σπόρων δλδ) και να μην μένουν πολύ μέσα στην ταΐστρα για να αποφύγεις να μπαγιατεύουν ή να επιμολυνθούν. Τι μάρκα σπόρων χρησιμοποιείς; Είναι προϊόν επώνυμο σε συσκευασία που την ανοίγεις μόνος σου ή πρόκειται για χύμα;
Τα βράδια (γύρω στις 8:30-9:00) τον πηγαίνω σε ήσυχο δωμάτιο, για ύπνο.
Το πουλί θα πρέπει να ακολουθεί τον ημερήσιο κύκλο φωτός, δλδ, να κοιμάται όταν σουρουπώνει και να ξυπνά με την αυγή. Αλλιώς διαταράσσονται οι βιόρυθμοί του.
Χρειάζομαι ξύλινες πατήθρες;
Ναι, πράγματι, και μάλιστα μία διαμέτρου 10mm και η άλλη διαμέτρου 12mm. H eva vrs , ίσως έχει να σου βάλει φωτογραφίες πατηθρών κατάλληλων.
Είναι ΟΚ που του δίνουμε λίγο μαρουλάκι ή μπρόκολο το πρωί και λίγο μήλο το απόγευμα;
Ναι, είναι ΟΚ, αλλά καλύτερα θα ήταν να του δίνεις το πρωί, άλλοτε χόρτα, χορταρικά, κηπευτικά και άλλοτε μήλο. Κοίταξε εδώ ποια είναι τα κατάλληλα. https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
Αν πάρω κι ένα δεύτερο πουλάκι, θα πρέπει να μη βλέπονται;
Αν αυτό που έχεις είναι θηλυκό και αγοράσεις αρσενικό, ναι, καλό θα ήταν να μην βλέπονται γιατί το αρσενικό δεν θα κελαηδά τόσο πολύ. Αν αγοράσεις για αναπαραγωγή, τότε στη φάση αυτή θα πρέπει να βλέπονται και έπειτα να συζήσουν, αλλά χρειάζεσαι να κάνεις επί περίπου διμήνου διατροφική προετοιμασία. Αν πρόκειται για δύο αρσενικά πουλιά, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην βλέπονται.
αι κάθε εβδομάδα του βάζω κι ένα "παστέλι" που το λατρεύει πραγματικά!
Κάθε 3η μέρα του δίνω αυγοτροφή (μια κίτρινη σκόνη = 1 κουταλάκι του γλυκού)
Μην του δώσεις ξανά παστέλι, έχει αμφίβολης ποιότητας σπόρους, γλυκαντικές ουσίες και δεν του χρειάζεται, να μην σου πω ότι μπορεί να πάθει και μύκητες, κι επιπλέον το πουλί θα παχύνει κι αυτό είναι κακό για την υγεία του.
Αν η κίτρινη σκόνη είναι χύμα, και δεν είναι συσκευασμένη με εμπορική επωνυμία που να αναγράφει eggfood, πέταξέ την και μην πάρεις ξανά κάτι ανάλογο. Πρόκειται για άγνωστης σύστασης γλυκαντική ουσία.
Ό,τι άλλη απορία έχεις, είμαστε στη διάθεσή σου.
 
Καλημέρα!
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ lagokiller : μήπως δεν είναι ούτε αρσενικό - ούτε τιμπράντο! 😵
όχι πως αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο στο αν θα κρατήσω το πουλάκι, αλλά μόνο για να ξέρω τι πουλάκι έχω ...
Ο κύριος που μου το έδωσε είναι ιδιώτης που έχει μερικά πουλάκια και τα ζευγαρώνει κάθε άνοιξη, και υποτίθεται ότι αυτό το είχε φυλάξει για ζευγάρωμα φέτος (ή τουλάχιστον έτσι είπε στην αδελφή μου που με έστειλε σε εκείνον).
Η αλήθεια είναι ότι ο Ασπρούλης (ή Ασπρούλα) ήταν μια βεβιασμένη κίνηση για να αναπληρώσω το κενό της χαμένης καρδερίνας.
Η ανάγκη μου να γεμίσει το κλουβάκι με ένα ζωντανό πλασματάκι ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη...

ianos OK θα την αφαιρέσω τη μια ταϊστρα και θα φροντίσω το θέμα πατήθρες - σε ευχαριστώ πολύ!
Από ότι κατάλαβα, μου λες ότι πρέπει να κοιμάται 2-3 ώρες περισσότερο το χειμώνα ή κατάλαβα λάθος;
... και... κομμένο το παστελάκι!
Όσο για τους σπόρους: δεν ξέρω ακριβώς ποιοι είναι, γιατί μου τους έδωσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σε ένα τάπερ (ακόμα δε χρειάστηκε να πάρω)
Η "κίτρινη σκόνη" γράφει KIKI GoldenMousse. Στα συστατικά γράφει "Προϊόντα Αρτοποιίας, δημητριακά, λίπη και έλαια, σάκχαρα, αποβουτυρωμένο γάλα, σόγια, γλυκόζη, νιζερ, μέλι, μπισκότο αυγού"

Έχω αυτό το χώρο, πάνω από το πάσο της κουζίνας μου. έχει 1,50 μέτρο μήκος, 50cm ύψος και 45cm πλάτος
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 7:30 το πρωί = είναι φωτεινό δωμάτιο με πρωινό ήλιο
Σκέφτομαι εκεί να βάλω 2 ως 3 πουλάκια (σε ανεξάρτητα κλουβιά)
Σκέφτομαι να βάλω plexiglass στην πλευρά της κουζίνας και να καλύψω όλο το ύψος. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ πως θα περιορίσω υδρατμούς από την κουζίνα να πηγαίνουν στα πουλάκια... Στην μπροστινή όψη (προς το σαλόνι) σκέφτομαι να βάλω plexiglass με 20cm ύψος ώστε να μην πέφτουν σποράκια στο τραπέζι που είναι από κάτω.
Στο ταβάνι σκέφτομαι να βάλω μια ράγα, ώστε να μπορώ να προσαρμόσω κουρτινάκια που θα κλείνουν το βράδυ
Πως το ακούτε όσον αφορά την καλοζωία και υγειινή των πουλιών;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 

Συνημμένα

  • room.webp
    room.webp
    40,1 KB · Προβολές: 35
Πολύ όμορφο καναρινάκι και να σου ζήσει!
Θεωρώ άκρως ακατάλληλο το σημείο που σκέφτεσαι. Όχι μόνο είναι στη κουζίνα, είναι πάντω απ' το μαγειριό, είναι πολύ ψηλά, όπου συγκεντρώνεται όλη η ζέση και οι υδρατμοί και το πλέξιγκλας το μόνο που θα προσφέρει είναι να δημιουργήσει ατμόσφαιρα θερμοκηπίου.
Επειγόντως αναζήτηση νέας θέσης :D
 
Από ότι κατάλαβα, μου λες ότι πρέπει να κοιμάται 2-3 ώρες περισσότερο το χειμώνα ή κατάλαβα λάθος;
... και... κομμένο το παστελάκι!
Ναι, έτσι ακριβώς για το παστελάκι και όσον αφορά στον ύπνο, σου λέω ότι πρέπει να ακολουθεί την ημερήσια διάρκεια της κάθε εποχής.
Όσο για τους σπόρους: δεν ξέρω ακριβώς ποιοι είναι, γιατί μου τους έδωσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σε ένα τάπερ (ακόμα δε χρειάστηκε να πάρω)
Θα πρέπει να αγοράσεις μία επώνυμη κλειστή συσκευασία σπόρων για καναρίνια (χωρίς μπισκοτάκια έγχρωμα μέσα αν είναι δυνατό) την οποία θα ανοίξεις ο ίδιος.
Από ό,τι διαβάζω στο διαδίκτυο πρόκειται για μαλακή κίτρινη αυγοτροφή, οπότε δεν την πετάς αλλά βάζεις λίγο κάθε εβδομάδα. Αν όμως πας προς αναπαραγωγή, το συζητάμε για να αλλάξεις τη συχνότητα παροχής της.
Έχω αυτό το χώρο, πάνω από το πάσο της κουζίνας μου. έχει 1,50 μέτρο μήκος, 50cm ύψος και 45cm πλάτος
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 7:30 το πρωί = είναι φωτεινό δωμάτιο με πρωινό ήλιο
Σκέφτομαι εκεί να βάλω 2 ως 3 πουλάκια (σε ανεξάρτητα κλουβιά)
Σκέφτομαι να βάλω plexiglass στην πλευρά της κουζίνας και να καλύψω όλο το ύψος. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ πως θα περιορίσω υδρατμούς από την κουζίνα να πηγαίνουν στα πουλάκια... Στην μπροστινή όψη (προς το σαλόνι) σκέφτομαι να βάλω plexiglass με 20cm ύψος ώστε να μην πέφτουν σποράκια στο τραπέζι που είναι από κάτω.
Στο ταβάνι σκέφτομαι να βάλω μια ράγα, ώστε να μπορώ να προσαρμόσω κουρτινάκια που θα κλείνουν το βράδυ
Πως το ακούτε όσον αφορά την καλοζωία και υγειινή των πουλιών;
Η γνώμη είναι ότι μάλλον καλό σκεπτικό έχεις. Με προβληματίζει βεβαίως η εγγύτητα της κουζίνας και ιδιαίτερα τα αντικολλητικά σκέυη με τεφλόν, του οποίου οι ατμοί είναι ιδιαίτερα τοξικοί για τα πουλιά. Δεν μου λες, υπάρχει χώρος σε μπαλκόνι για να στεγάσεις τα κλουβιά που σκοπεύεις να αποκτήσεις; Ο χώρος βέβαια θα πρέπει να είναι σε τοίχο, σε ύψος περίπου στο επίπεδο των ματιών σου ή και λίγο πιο πάνω, και στον οποίο θα πρέπει να υπάρχει προστασία διαρκής από τα αρπακτικά (κυρίως τα εναέρια) όπως κουνελόσυρμα κλπ σε απόσταση μάλιστα το λιγότερο 10 εκατοστά από τα κλουβιά σου, καθώς και θα πρέπει - το ίδιο και μέσα στο σπίτι - να έχεις προστασία για τα κουνούπια.
Από τη φωτογραφία σου δεν μπορώ να καταλάβω που θα βάλεις τα κλουβιά... Πάνω από την κουζίνα; Αν είναι έτσι, όχι, μην το κάνεις με την καμία.
μήπως δεν είναι ούτε αρσενικό - ούτε τιμπράντο! 😵
Ως τι στο πούλησε ο άνθρωπος αυτός; Ως αρσενικό Τιμπράντο; Έχει δαχτυλίδι μεταλλικό κλειστού τύπου το πουλάκι με αναγραφόμενα στοιχεία πάνω του; Αν όχι, γιατί δεν τον ρωτάς αν το καναρίνι είναι ράτσας Τιμπράντο; (Θέλεις σε πμ να μου στείλεις το τηλέφωνό του και να τον ρωτήσω ο ίδιος αν πουλάει καναρίνια Τιμπράντο να δούμε τι θα πει... Αν και αν ο τύπος είναι μαφία θα πει ναι κι ας μην είναι τα πουλιά του Τιμπράντο)
Το κλουβί σου σκοπεύεις να το αλλάξεις;
Πάντως το πουλάκι είναι πολύ ωραίο και φαίνεται υγιές (όσο φυσικά μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες)
 
H eva vrs , ίσως έχει να σου βάλει φωτογραφίες πατηθρών κατάλληλων
Πάντα! 😛
Καλημέρα... Μπορείς να αγοράσεις σαν αυτές!
αρχείο λήψης.webp images.webp nobby-.webp
Η ξύλινες καβίλιες στα μεγέθη που σου είπε ο Γιάννης!
Τις οποίες μπορείς να τις βρεις πχ στα leroy merlin και στα practiker, αλλά επειδή είναι ενός μέτρου αυτές να ξέρεις πως χρειάζονται κόψιμο...
Μπορείς βέβαια αν τυχόν πάρεις καβιλιες να πεις εκεί στο μαγαζί να τις κόψουν αυτοί στο επιθυμητό μήκος...
Εγώ προσωπικά προτιμώ τις πατηθρες της δεύτερης και τρίτης φώτο!:D
Να σου ζήσει ο ασπρουλης σου!
 
ianos η θέση που σκέφτομαι είναι πάνω από το πάσο (εκεί που τώρα έχει 2-3 χαζά κηροπήγια)
όχι πάνω από την κουζίνα (φαντάζομαι πως αυτό κατάλαβε και η φίλη maria p )
Όσο για το θέμα του "Τιμπράντο" : για τέτοιο μου το έδωσε, αλλά δεν πουλάει πουλάκια. Έχει 2 ζευγάρια, τα ζευγαρώνει και μετά... Τα χαρίζει σε φίλους και γνωστούς. Δεν έχει δαχτυλίδι ο μικρούλης μου. Τα αδέλφια του έχουν επίσης δοθεί σε διάφορους γνωστούς γύρω - γύρω. Η αδελφή μου έχει ένα αδελφάκι του. Αυτός είναι γκριζοκίτρινο-καφέ και τραγουδάει χαμηλόφωνα. Φαντάζομαι πως το αρχικό ζευγαράκι δεν θα είναι και το αντιπροσωπευτικότερο του είδους 😛
Υποψιάζομαι πως τελικά ο ένας από τους δύο γονείς θα είναι τιμπράντο κι ο άλλος κάτι άλλο. Πάντως ούτε οι γονείς του, ούτε τα αδέλφια του δεν ήταν λευκά (ή έτσι μου είπαν τέλος πάντων).
Όπως και να έχει, αυτό που ζητούσα ήταν ένας φτερωτός φιλαράκος... Οπότε η καθαρότητα της ράτσας δεν με νοιάζει (πέρα ίσως από την περιέργεια)...
 
Η αδελφή μου έχει ένα αδελφάκι του. Αυτός είναι γκριζοκίτρινο-καφέ και τραγουδάει χαμηλόφωνα.
Προφανώς (γράψε μας το όνομά σου στο προφιλ σου να φαίνεται στο άβαταρ σου, για να σε προσφωνούμε) τα Τιμπράντο κελαηδούν υψηλόφωνα, άρα πράγματι κάτι πρέπει να παίζει...
Αν θέλεις, βγάλε μας την αμάρα του πουλιού φωτογραφία. Τα πούπουλα γύρω από αμάρα και κοιλιά θα πρέπει να έχουν παραμεριστεί με βρεγμένα δάχτυλα. Επίσης βγάλε μια κοντινή φωτο στο προφίλ του πτηνού, ώστε να μπορεί κανείς να δει τη γεωμετρική σχέση που έχει η γραμμή του ράμφους (όπως κλείνει δλδ) με το μάτι του και θα σου πουν τα παιδιά τι φύλο πιθανολογούν ότι είναι, αν κι εμένα από αυτό που άκουσα, αν πρόκειται μόνο για αυτές τις φωνούλες μου φαίνεται θηλυκό.
η θέση που σκέφτομαι είναι πάνω από το πάσο (εκεί που τώρα έχει 2-3 χαζά κηροπήγια)
όχι πάνω από την κουζίνα (φαντάζομαι πως αυτό κατάλαβε και η φίλη maria p )
Θα επιμείνω...η θέση είναι εντελώς ακατάλληλη κι ενδεχομένως άκρως επικίνδυνη για το πουλάκι, είτε μπει πλέξιγκλας είτε όχι.
 
ianos συμπλήρωσα το όνομα μου (Χριστιάνα) αλλά δεν κατάλαβα που φαίνεται αυτό...
ΟΚ - δεν θα βάλω πουλάκια εκεί αφού μου λέτε ότι δεν κάνει - Ευχαριστώ!
πιο κοντινή φωτογραφία από αυτή ή από αυτή του avatar μου για το προφίλ του;
όσο για την κοιλιτσα του.. Θα το δω τις επόμενες ημέρες. Μόλις μπορέσω θα σηκώσω μία
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

eva vrs σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες! Θα κοιτάξω στα κοντινά
 

Συνημμένα

  • ασπρούλης1α.webp
    ασπρούλης1α.webp
    81,1 KB · Προβολές: 24
ianos συμπλήρωσα το όνομα μου (Χριστιάνα) αλλά δεν κατάλαβα που φαίνεται αυτό...
ΟΚ - δεν θα βάλω πουλάκια εκεί αφού μου λέτε ότι δεν κάνει - Ευχαριστώ!
πιο κοντινή φωτογραφία από αυτή ή από αυτή του avatar μου για το προφίλ του;
όσο για την κοιλιτσα του.. Θα το δω τις επόμενες ημέρες. Μόλις μπορέσω θα σηκώσω μία
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

eva vrs σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες! Θα κοιτάξω στα κοντινά
Εγώ δυστυχώς δεν είμαι και πολύ ικανός να προσδιορίσω το φύλο του από το προφίλ του, με μεγάλη πιστότητα. Κάποιος άλλος; Γιάννη, misalouris , μπορείς να υποθέσεις από τη συγκεκριμένη φωτό το φύλο του πουλιού;
 
Είστε όλοι τόσο άμεσοι!
Σας ευχαριστώ πολύ - πολύ και για το χρόνο σας και για τα καλά σας λόγια!
Απορία: γίνεται κάποια ετήσια συνάντηση εκτροφέων ή φίλων της σελίδας, που δείχνουν τα πουλάκια τους και πιθανόν διαθέτουν κάποια προς πώληση;
Θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο αν γίνεται στην περιοχή της Αττικής...
 
Τέτοια συνάντηση δεν γίνεται, αλλά πολλά μέλη μας ειναι εκτροφείς σε συνδέσμους όπως ο ΑΛΟΠ για καναρίνια χρώματος και θέσης, π.χ. mgerom , ΕΛΙΤ για καναρίνια Τιμπραντο, π.χ. lefteris13 . Τους παραπάνω τους ταγκάρω ώστε να σε κατευθύνουν πιο συγκεκριμένα στο ερώτημά σου.
Αν θέλεις να πάρεις κάποιο πουλί, μπορεις επισης να βάλεις αγγελία στο κατάλληλο τμημα του φόρουμ.
 
ianos Δεν θέλω κάτι συγκεκριμένο, απλώς θα το έβρισκα πολύ ενδιαφέρον αν γινόταν κάτι τέτοιο... και για ενημέρωση/ γνωριμία/ ψυχαγωγία :)
Όταν θα είμαι σίγουρη ότι θέλω (και μπορώ) να έχω ένα δεύτερο πουλάκι θα το κάνω όπως λες: με αγγελία στο φορουμ
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη!
 
Back
Top