Φροντίδα Ήρθε το νέο μας σπιτάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimitra1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dimitra1

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2024
Μηνύματα
20
Καλησπέρα σε όλους! Εγώ ένα έχω να πω! Size matters 😂 ήρθε το νέο μας σπιτάκι και ειλικρινά το πουλί έχει πάθει παράκρουση! Πετάει.. ναι ναι πετάει που σπάνια το έκανε στο 39εκ κλουβάκι από πατήθρα σε πατήθρα πήδαγε! Τι σου κάνουν 20 πόντοι 😂 σε 60αρι κλουβί και ειλικρινά μου έρχεται να κλάψω! Είναι τόσο χαρούμενο, έκανε και μπάνιο. Θα περίμενα να θέλει μερικές μέρες προσαρμογή, τη πρώτη μισή ώρα το μελέτησε από τη πάνω γωνία που έκατσε και στο δύωρο κελαηδούσε όπως πριν! Βοήθησε και λίγο το γνώριμο μπρόκολο που λατρεύει 😃😃 πήραμε και padovan τροφούλα ισορροπημένη, πετάμε και συνέχεια θα πέσει κανά γραμμάριο που θα πάει 🙂είμαστε και οι δυο τόσο χαρούμενοι! Σας ευχαριστούμε ❤️
 

Συνημμένα

  • IMG_9261 3.webp
    IMG_9261 3.webp
    904 KB · Προβολές: 38
Τελευταία επεξεργασία:
Κ κάτι για το κλουβί. Είναι πολύ όμορφο αλλά δεν θα το έλεγα κατασκευασμένο για καναρίνι, αλλά για παπαγάλο. Επειδή έχει μεγάλη πόρτα, οριζόντια κάγκελα κ μεγάλο ύψος. Παρόλαυτα, το μεγαλύτερο μήκος του κλουβιού από αυτό που είχε, είναι σίγουρα ευπρόσδεκτο, γιατί θα έχει χώρο να γυμνάζεται κ να πετάει.
Τώρα για πατηθρες, οι πάνω δεξιά που έχεις που έχουν μια κυκλική πορεία, δεν θα τις επέλεγα για καναρίνι. Θα σου έλεγα για πατηθρες να επιλέξεις ξύλινες δύο σε κάθε άκρη με διάμετρο 8 με 10 mm κ μια στην μέση 12 mm. To γνωστό ανάποδο τρίγωνο.


Τα καναρίνια προτιμούν το μήκος για να πετάνε παρά το ύψος. Αν όμως βάλεις κ άλλη πατηθρα να κοιτάς να μην είναι από κάτω άλλη κ λερώνεται με κουτσουλιές.
 
Κ κάτι για το κλουβί. Είναι πολύ όμορφο αλλά δεν θα το έλεγα κατασκευασμένο για καναρίνι, αλλά για παπαγάλο. Επειδή έχει μεγάλη πόρτα, οριζόντια κάγκελα κ μεγάλο ύψος.
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά το site το προτείνει για καναρίνια κι εξωτικά. Και στις φωτογραφίες έχει budgie 🫨
Τι σου κάνουν 20 πόντοι 😂 σε 60αρι κλουβί και ειλικρινά μου έρχεται να κλάψω!
Το κλουβί είναι 49εκ., επομένως όχι εξηντάρι σύμφωνα με την ferplast. Το μέγεθος όμως είναι σημαντικό και τα κλουβιά της ferplast θεωρούνται εξαιρετικά.
[automerge]1706635966[/automerge]
Τώρα που κοιτάω ξανά το site, μοιάζει και με το https://www.ferplast.com/collections/bird-supplies/products/rekord-4?variant=42293695709340
που είναι 60εκ. Γνωρίζεις ποιο μοντέλο είναι;
 
Η προσωπική μου ένσταση για τα κλουβιά με οριζόντια κάγκελα είναι κυρίως για την ποτίστρα που αναγκαστικά δεν είναι η κλασσική για καναρίνια αλλά αυτή που έχει μεγαλύτερη επιφάνεια στο κάτω μέρος της (λεκάνης) με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος για να βουτήξουν μέσα κ τις δύο πατούσες!
[automerge]1706638673[/automerge]
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά το site το προτείνει για καναρίνια κι εξωτικά.
Ειλικρινά αυτό δεν μου λέει κ κάτι. Εκτός ίσως ότι το διάστιχο είναι σωστό για καναρίνια. Στο ίδιο site υπάρχουν διαθέσιμα κλουβιά που τα θεωρούν κατάλληλα για καναρίνια κ είναι ολοστρόγγυλα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
για την ποτίστρα που αναγκαστικά δεν είναι η κλασσική για καναρίνια αλλά αυτή που έχει μεγαλύτερη επιφάνεια στο κάτω μέρος της (λεκάνης) με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος για να βουτήξουν μέσα κ τις δύο πατούσες!
καλησπερα Μαιρη.
Αυτη φοραει το κλουβι εργοστασιακα και ερχεται πολυ κοντα στην κλασσικη μορφη. Μειονεκτημα της η χωρητικοτητα 50ml (για μενα μειονεκτημα )
η "διαμετρος" της που θελει ψιλοπατεντα για σωστο πλυσιμο(η βουρτσα για τις 100αρες απλα δεν χωραει
και η ευαισθησια που εχουν στα αγγιστρα στηριξης στα καγκελα που μετα απο συντομο διαστημα σπανε.
1706639625904.webp
Εχω ενα τετοιο κλουβι (rekord 3)με ενα απο τα αρσενικα μου.

Το κλουβί είναι 49εκ., επομένως όχι εξηντάρι σύμφωνα με την ferplast. Το μέγεθος όμως είναι σημαντικό και τα κλουβιά της ferplast θεωρούνται εξαιρετικά.
Δεν ειναι το record 3 και ειναι εμφανεις οι διαφορες με το κλουβι που ανεβηκε φωτο 11 καγκελα απο ταιστρα στο πανω μερος το 3 17 το κλουβι φωτο.αλλη κατασκευη το πανω μερος στο record 3 που ειναι σταθερο σαν κατασκευη στο κλουβι της φωτο εχει τα πλαστικα-γωνιες και ειναι foldable της φωτο
το piano 4 ειναι λογικα

ακομα και δυο πατηθρες να εχεις μεσα στην διαγωνιο του κλουβιου μια χαρα το εκμεταλλεύονται γιατι πρεπει να ανυψωσουν το βαρος τους που τους κανει καλο και μεγαλυτερο μηκος πτησης κατα καποια εκατοστα
Η πορτα θελει προσοχη και στο ανοιγμα αλλα και διπλοτσεκαρισμα οτι εκλεισε και ασφαλισε κατα το κλεισιμο.
Δεν εχει σχαρα εργοστασιακα και αυτο ειναι θεμα υγιεινης αλλα ακομα και στο καθαρισμα της λεκανης αν θελεις να κανεις επισταμενο μπορει να εχεις αποδραση
οι πατηθρες οι ξυλινες οι κλασσικες δεν κουμπωνουν σωστα γιατι ειναι για καθετα καγκελα και αν τις περιστρεψεις στον καθετο αξονα για να σταθεροποιηθουν τοτε τα καναρια θα πατανε υπο λαθος γωνια

Λυσεις υπαρχουν για ολα που αναφερω και το εχω σε χρηση πανω απο 2 χρονια και ειναι ποιοτικοτερο απο τις κινεζικες(60-90) που εχουν αλλο target group αλλωστε ζευγαρωστρες ειναι που μας βολευουν και σαν κλουβια με αλλο κοστος και αλλα χρηστικα χαρακτηριστικα
 
@φιλομαθης Νίκο είδα μετά στο site ότι οι ποτίστρες είναι τροποποιημένες ώστε να φέρνουν πιο κοντά στις κλασσικές ποτίστρες κ ήθελα να το πω. Για πατηθρες τότε ίσως πολύ καλή εναλλακτική είναι οι ξύλινες που έχουν διχάλα κ βιδώνουν.
 
1706643138453.webp
ισως η διαμετρος ειναι καταλληλοτερη για αλλες διαστασεις κατοικων.Οχι οτι δεν θα την αξιοποιησουν αλλα..
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top