Ασθένειες Όγκος σε budgie και πρησμένο πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εδώ και δύο μήνες έλειπα από το σπίτι μου και 5 από το budgie μου τα πρόσεχαν οι γονείς μου (τα δύο τα είχα εγώ). Χθες όμως που γύρισα με περίμενε μία πάρα πολύ δυσάρεστη έκπληξη! Η Νιφάδα, το ένα θηλυκό παπαγαλάκι είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση!😖
Τη βρήκα να μην μπορεί να περπατήσει καλά, λόγω του ενός πρησμένου της ποδιού με το ένα δάκτυλο γυρισμένο και να έχει ένα τεράστιο όγκο στην κοιλιακή της χώρα! Αμέσως της έβαλα ένα φάρμακο που έχω, το epithol, καθώς δεν ήξερα τι άλλο να κάνω! (Τουλάχιστον σήμερα είδα πως το πόδι της είναι λίγο καλύτερα) Με την πρώτη ευκαιρία αύριο ή την Τετάρτη θα την πάω στον πτηνίατρο Κώστα Δημητριάδη που είχα ξαναπάει παλαιότερα για scaly face. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει κανείς εμπειρία από κάποιον πτηνίατρο για παρόμοιο περιστατικό, αλλά παρακαλώ πείτε το μου αν ξέρετε κάποιον καλό! Επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες...Παρακαλώ όποιος ξέρει τη έχει η Νιφάδα και πως μπορώ να την βοηθήσω να μου το πει! ☹️😭
 

Συνημμένα

  • Νιφάδα.webp
    Νιφάδα.webp
    29 KB · Προβολές: 25
  • Όγκος.1.webp
    Όγκος.1.webp
    33,9 KB · Προβολές: 25
  • Όγκος.2.webp
    Όγκος.2.webp
    32 KB · Προβολές: 25
  • Όγκος.3.webp
    Όγκος.3.webp
    36,1 KB · Προβολές: 27
  • Πόδι.1.webp
    Πόδι.1.webp
    22,6 KB · Προβολές: 27
  • Πόδι.2.webp
    Πόδι.2.webp
    15,7 KB · Προβολές: 26
  • Πόδι.3.webp
    Πόδι.3.webp
    31,9 KB · Προβολές: 25
  • Πόδι.4.webp
    Πόδι.4.webp
    21 KB · Προβολές: 25
@Shadow9 ότι και να σου πούμε εμείς δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει περισσότερο, το παπαγαλάκι νοσεί και πρέπει αύριο οπωσδήποτε να το δει γιατρός. Η epithol δεν χρειάζεται, δεν έχει ακαρεα, οίδημα έχει στο πόδι της. Περαστικά.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και σίγουρα θα την πάω αύριο στο γιατρό. Όχι το πόδι της ήταν μια χαρά, ωστόσο δεν ξέρω πιο εμφανίστηκε πρώτο καθώς έλειπα δύο μήνες.
 
Μέχρι χθες ήταν με άλλα 4, όμως όταν την είδα έτσι την άλλαξα κλουβί και την έχω μόνο με το ταίρι της. Γενικά είναι σχετικά δραστήρια, τρώει κανονικά τροφή και τα λαχανικά που της έβαλα, πίνει νερό και πετάει πολύ καλά. Απλά πάντα της αρέσει να κάθεται αρκετή ώρα στην φωλιά της και να ησυχάζει.
 
Κωνσταντίνα καλη σαρακοστή κι εύχομαι το καλύτερο για τη Νιφάδα σου. Στον κο Δημητριαδη πηγαινα εγω το budgie μου, ήταν νομιζω στην Αγ. Παρασκευή τοτε. Περιμενουμε τα νεότερα της παπαγαλινας σου.
 
Μέχρι χθες ήταν με άλλα 4, όμως όταν την είδα έτσι την άλλαξα κλουβί και την έχω μόνο με το ταίρι της
Το πόδι μπορεί να έγινε από καυγά λόγω συνωστισμού.

Η καλύτερη, πολυ ευγενικός και υπομονετικός, εκανε τα παντα για να σώσει τον Σάκη μου. Και νομίζω πως αγαπαει πραγματικά τα ζώα, πράγμα πολύ βασικό.
Μπορείς να κάνεις review εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Κτηνιατρικό-Κέντρο-Αγίου-Δημητρίου.43769/
 
Πήρα τηλέφωνο μόλις τώρα και απάντησε η βοηθός του (υποθέτω) και απλά μου έδωσε το όνομα Χριστίνα Δουκάκη, πως είναι πτηνίατρος και το τηλέφωνο για το κτηνιατρικό κέντρο πειραιά...Θα πάρω εκεί λογικά και θα κλείσω ραντεβού...Αλλά ήταν λίγο περίεργο...
 
Εε μάλλον ναι. Άλλωστε διάβασα πολύ καλά πράγματα για αυτή, οπότε ανυπομονώ😁. Επίσης εφόσον προετοιμάζομαι να πάρω μεγάλο παπαγάλο, θέλω να βρω μία ή έναν αξιόπιστο πτηνίατρο για ό,τι μπορεί να προκύψει.
[automerge]1616012629[/automerge]
Αύριο θα πάρω να το κανονίσω γιατί σήμερα δεν πρόλαβα καθώς το κτηνιατρικό κέντρο Πειραιά είναι ανοιχτό μέχρι τις 7
 
Λοιπόν πήρα τηλέφωνο σε αυτή τη πτηνίατρο και τις είπα τι έχει η Νιφάδα..και απλά μου είπε να πάω από εκεί για να δούμε τι θα κάνουμε. Όμως μου λέει τιμή επίσκεψης 38€! Νομίζω είναι πάρα πολλά!..κυρίως για ένα budgie και μόνο για να το δει και φοβάμαι πως θα μου πει τίποτε για χειρουργείο, αλλιώς θα μπορούσε απλά να μου δώσει κάποια συμβουλή από το τηλέφωνο.

Οπότε τελικά διαβάζοντας και λίγο παραπάνω για τα λιπώματα στα παπαγαλάκια, διαπίστωσα πως παντού δεν πρότειναν την αφαίρεση (εκτός αν είναι τόσο τεράστιος ο όγκος που δυσκολεύει στην κίνηση κτλ το πτηνό). Αυτό λοιπόν που λένε όλοι είναι πως απαιτείται μια διατροφή υψηλής διατροφικής αξίας και με χαμηλό επίπεδο λίπους, φυσικά πολλά φρούτα και λαχανικά και τέλος καθημερινή άσκηση ώστε σιγά σιγά να αρχίσει να υποχωρεί. Και η αλήθεια είναι πως πρέπει και ένα άλλο μου παπαγαλάκι να το είχε αυτό κάνα δύο χρόνια πριν. Ήταν η sunny που την βρήκε μια κυρία στην γειτονιά με σπασμένο φτερό και την κυνηγούσαν γάτες, οπότε στην αρχή όταν την πήρα είχα παρατηρήσει πως ήταν πολύ πρησμένη στην περιοχή του θώρακά, όμως αργότερα έγινε καλά. Άρα εφόσον η Νιφάδα δεν είναι τόσο χάλια, θα της παρέχω αυτή τη διατροφή.

Ήδη από σήμερα την έβγαλα έξω και την πήγαινα σε απόσταση από το κλουβί ώστε να πετάει σε αυτό, της έβαλα να φάει καρότο, μαρούλι και παντζάρι και την αφήνω να πάει στην φωλιά συγκεκριμένες ώρες για να ξεκουραστεί.

Αύριο σκέφτομαι να πάω να πάρω πέλλετ αποκλειστικά για αυτή, ώστε να κάνει την καλύτερη δυνατή διατροφή. Οπότε θα της έχω πέλλετ με λίγα σπόρια και ένα μείγμα που τους έχω φτιάξει με βρώμη, παρλαμέντο, αμύγδαλα, καρύδια και αλεσμένα κριτσίνια (αλεύρι ζέας, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, καρότο, μήλο, ρόδι, πορτοκάλι, παντζάρι) και καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Πιστεύετε είναι αυτή μία καλή διατροφή; Επίσης πως θα την κάνω να φάει τα πέλλετ;..γιατί στα παπαγαλάκια μου σχεδόν 5χρονια που τα έχω, τα ταϊζω μόνο μείγματα σπόρων..

ΥΓ. Συγγνώμη για το πολύ μπλα μπλα😬
 
@Shadow9 Δεν συμφωνώ μαζί σου. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα την πήγαινα σε γιατρό. Το ίντερνετ δεν αντικαθιστά την ιατρική γνωμάτευση. Σίγουρα το κόστος της επίσκεψης στην συγκεκριμένη γιατρό είναι υψηλό αλλά μπορείς να ρωτήσεις και αλλού. Επίσης, το ότι ήθελε να το δει από κοντά είναι το σωστό. Δεν γίνεται διάγνωση από το τηλέφωνο εκτός αν είσαι σε απομακρυσμένη περιοχή.
Πάντως, καταλαβαίνω ότι τα αγαπάς πολύ. Απλά ξανασκεψου το.😉
 
Back
Top