Γενικά Όνομα για lovebird

Maria Crete

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2011
Μηνύματα
20
Πόλη
Heraklion Crete
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα! Αγόρασα προχτές ένα ζευγάρι lovebirds και θα ήθελα τη γνώμη σας για θηλυκό όνομα. Το αρσενικό λέμε να το ονομάσουμε Ρίκυ παρόλο που μας αρέσει και το Πίκο. Θα ήθελα γνώμες και για το θηλυκό και μετέπειτα θέλω να ρωτήσω και κάποια αλλα θέματα όσον αφορά το είδος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

Συνημμένα

  • 25F9DDA4-73E8-4CD3-A431-D973C83CA893.webp
    25F9DDA4-73E8-4CD3-A431-D973C83CA893.webp
    225,1 KB · Προβολές: 27
Αν είχατε βγάλει το αρσενικό Πίκο, θα σας έλεγα το θηλυκό να το λέγατε Πόκο (Ποκοπίκος είναι μια λέξη στην αργκό).
Τώρα το ρίκυ, θα μπορούσε να ταιριάξει ηχητικά με το Πίτσι (πιτσιρίκι)
Να τους χαίρεσαι!!!
 
Η ερωτηση μου ισως δεν ειναι σωστα διατυπωμενη. Αναφερετε οτι ειναι ζευγαρι στο αρχικο σας post Βεβαια.
Σας το ανεφερε προφορικά ο εκτροφεας ή ο πωλητης ? Το λεω γιατι αν δεν κανω λαθος δεν ειναι διμορφικο ειδος.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας ήταν όλες πολύ όμορφες και θα αποφασίσω. Όσον αφορά το ζευγάρι δε το γνωρίζω. Μου είπαν πως είναι περίπου 5 μηνών και ότι είναι ζευγάρι. Έψαξα λίγο Ίντερνετ και είδα πως τα lovebirds δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι ζευγάρι πέραν του να δεις αν φιλιούνται και ότι βρίσκουν μόνα τους το ταίρι τους και είναι μετά μαζί συνέχεια. Από όσο βλέπω όσες μέρες τα έχω, είναι αυτοκόλλητα και φιλιούνται παρα πολύ συχνά. Τώρα να σας πω δεν είμαι γνωστής καθόλου του είδους και δεν ξέρω … 🤔
[automerge]1665995437[/automerge]
Επίσης όταν τα πήρα μου είπε πως το αρσενικό είναι αυτό με το μικρότερο κεφάλι που είναι προς πράσινο λίγο το χρώμα του. Ενώ το θηλυκό είναι το πιο μεγάλο το μπλε.
 
@mairi το αρθρο που σας εστειλα ειναι κατι που και εγω εψαξα και βρηκα βιαστικα απο το internet και ειναι αρκετα αναλυτικο και κατατοπιστικο.
Δεν ασχολουμαι με παπαγαλους αν και ειχα παλιοτερα και σιγουρα στην παρεα εδω υπαρχουν πολλοι που εχουν πολλες γνωσεις σχετικα . Να ρωτησω αν μπορειτε να διακρινεται τι λεει στο δαχτυλιδι που εχει το ενα? Η και τα δυο? . ειναι κατι που μπορει να σας δωσει αρκετη πληροφορια οπως και το χρωμα του βεβαια θα βοηθουσε
 
@mairi Να τα χαίρεσαι! Ταιριάζουν πολύ τα χρώματα τους, μοιάζουν πολύ για ζευγαράκι! 😍
Εγώ την θηλυκιά θα την έλεγα Κέιλι ή Κέιτ. Σε περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά, θα ήταν πολύ όμορφο να επιλέξουν ένα όνομα που το έχει ο αγαπημένος τους χαρακτήρας από κάποιο κινούμενο σχέδιο ή παιδικό καρτούν.
Επίσης μπορείς να μας στείλεις μια φωτογραφία του κλουβιού τους?
 
@mairi
Να σου ζήσει το ζευγαράκι σου, πραγματικά πολύ όμορφα πουλάκια.☺
Με τα ονόματα δεν τα έχω και πολύ καλά γι'αυτό και δεν έχω να προτείνω κάποιο σχετικό.
Τα παπαγαλάκια σου είναι
Blue Black Masked Lovebird.
Πρόκειται για μια μετάλλαξη των Black Masked Lovebird στο οποίο το μπλε είναι το εξέχον χρώμα.
Το στήθος έχει ένα λευκό έμπλαστρο που ξεθωριάζει καθώς εκτείνεται προς το στομάχι.
Η ουρά είναι σκούρο μπλε με νότες σκούρου μπλε και λευκού.
Το ράμφος είναι μπεζ χρώματος.
Το είδος δεν είναι διμορφικό, δεν υπάρχουν δηλαδή ορατές διαφορές μεταξύ αρσενικού και θηλυκού.
Ωστόσο αυτό που σου είπε ο άνθρωπος που τα πήρες ισχύει.
Τα θηλυκά έχουν μεγαλύτερο σωματότυπο από τα αρσενικά.
Εφόσον βλέπεις και φιλάκια λογικά πρόκειται για ζευγάρι.
Να τα χαίρεσαι και πάλι.😊
 
Ενα αρθρο που αναφερει ολες τις πληροφοριες που ανεφερε συνοπτικα ο @Vada για αυτο το ειδος


μερικες ερωτησεις προς τους γνωριζοντες.

Αν υποθεσουμε οτι επεσε εξω ο pet shop και ειναι ιδιου φυλου τι συμπεριφορες θα περιμενε καποιος ? θα μαλωνουν μεταξυ τους ή συμπεριφερονται σαν ζευγαρι ως προς την περιποιηση και φροντιδα του ενος στο αλλο κλπ? δηλαδη και δυο αρσενικα στο ιδιο κλουβι οταν θα ειναι η αναπαραγωγικη τους περιοδος θα ειναι ηρεμα μεταξυ τους?


Τα χρωματα δαχτυλιδιων κλειστου τυπου ανα ετος ειναι κοινα για ολα τα ειδη ? καναρινια, παπαγαλους , παραδεισια κλπ? με την τυπολογια της COM? Η ερωτηση μου προκυπτει απο το οτι στην φωτογραφια διεκρινα πρασινο χρωμα και δειχνει επισημο δαχτυλιδι που ειναι για το 2020?

Ευχαριστω
 

Συνημμένα

  • ring.webp
    ring.webp
    744 bytes · Προβολές: 11
Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αυτό με το δαχτυλίδι. Είναι πράσινο αλλα δεν βλέπω να γράφει κάτι επάνω. Δεν μπορώ να το πιάσω ακόμα αλλα προσπάθησα να βγάλω φωτογραφία ότι μπορούσα. Είμαι λίγο άσχετη όσον αφορά το τι είναι τα δαχτυλίδια
 

Συνημμένα

  • 073EF2D4-BBFE-4F5F-A2CA-7522F86B0604.webp
    073EF2D4-BBFE-4F5F-A2CA-7522F86B0604.webp
    36,6 KB · Προβολές: 12
Ειναι πολη θολη η φωτογραφια για να φανει οτι δηποτε. αυτη που εστειλα πριν εγω ειναι τμημα της αρχικης σας με πολυ zoom. παρολα αυτα διακρινεται ενα G και καποιοι αριθμοι.Δεν ειναι επειγον ουτε και βεβαια υποχρεωτικο να στειλετε τα στοιχεια του. απλα αν ειναι σωστο το δαχτυλιδι μπορει να φτασετε στον εκτροφεα και να τον ρωτησετε απευθειας για το συγκεκριμενο πουλι πχ το φυλο η αν ειναι οντως 5 μηνων.

 
Τα παιδιά μου λένε να τα ονομάσουμε η blue και ο berry. (Blueberry 😃). Μάλλον εκεί θα κλείσουμε. Έχω κι άλλες απορίες από εσάς που ειστε γνώστες όσον αφορά τα παπαγαλάκια μου. Δεν ξέρω πως θα τα εξημερώσω και κατά ποσο ισχύει αυτό που μου είπε γνωστή μου. Μου είπε πως μετά από κανένα μηνα αν ανοιξω τη πόρτα τους και τα αφήσω να βγουν έξω να πετάξουν κάποια στιγμή θα ξαναμπούν μόνα στο κλουβί τους. Εξυπακούεται πως παράθυρα, πόρτες, μεσοπορτες θα είναι κλειστά. Αλλα ισχύει;;; Ή δεν θα μπορώ να τα ξαναβαλω μέσα; Σας στέλνω και μια φωτό με ολόκληρο το κλουβί που μου ζήτησε εδώ ένας φίλος.Τα είχα σε άλλο αλλα το γύρισα την επόμενη μέρα και πήρα λίγο πιο μεγάλο. Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα !
[automerge]1666040025[/automerge]
@φιλομαθης
Τώρα μόλις διάβασα το άρθρο με τα δαχτυλίδια. Τι να πω τώρα… 🤔
Όντως το πράσινο είναι 2020. Προβληματίστηκα 🤔🤔
 

Συνημμένα

  • D550C4A4-480D-467D-A8F4-2476FFED6453.webp
    D550C4A4-480D-467D-A8F4-2476FFED6453.webp
    70 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top