Ασθένειες Αίμα από το νύχι κοκατίλ

Έλλη λέω077

PB New Member
Εγγραφή
13 Αυγ 2020
Μηνύματα
46
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Σήμερα (κατά τις 11:40) καθώς η θεία μου καθάριζε το κλουβί της Φλώρας, παρατήρησα ένα κόκκινο σημάδι στο κλουβί της. Νόμιζα ότι είχε σκουριάσει και έτσι όπως το ακούμπησα με το δάκτυλο μου, κατάλαβα ότι ήταν αίμα το οποίο δεν είχε ξεραθεί. Κοίταξα την Φλώρα και εκείνη την ώρα κάτω από τα πόδια της, είχε και άλλες κηλίδες αίματος. Βρήκα από που βγαίνει το αίμα. Από το δάκτυλο που πάει προς τα πισω και μάλλον είναι από το νύχι της. Νομίζω πως η αιμορραγία έχει σταματήσει γιατί όταν κάθεται στο δάκτυλο μου, δεν βγάζει άλλο αίμα (και γενικά δεν έχω δει άλλο αίμα). Επίσης παρατήρησα, ότι πολλές φορές στέκεται με το συγκεκριμένο πόδι όρθιο χωρίς να το πατάει. Πριν 10 λεπτά περίπου έφαγε, της έδωσα λίγο κεχρί, ήπιε και νερό οπότε έχει όρεξη για φαΐ. Τώρα κάθεται έξω από το κλουβί της με το πόδι αυτό όρθιο. Τι πρέπει να κάνω;
 
Καλησπέρα Έλλη,

Το ότι δε πατάει το ποδαράκι της είναι γιατί ενδεχομένως την ενοχλεί.

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία το ποδαράκι της να το δούμε;

Αν είναι απλά από το νύχι και η αιμορραγία ήταν μικρή και σταμάτησε , δε νομίζω να έχει πρόβλημα την ενοχλεί και το προστατεύει.

Αν συνεχίσει και αύριο να μη το πατάει, θα πρέπει να το δει γιατρός.
 
Το νύχι αυτό παρατήρησα ότι είναι πιο μικρό απο τα άλλα. Το αίμα πίσω απ την ουρά της είναι επειδή λερωθηκε.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210301_123634_640x640.webp
    IMG_20210301_123634_640x640.webp
    24,2 KB · Προβολές: 20
  • IMG_20210301_123721_640x640.webp
    IMG_20210301_123721_640x640.webp
    17,5 KB · Προβολές: 20
@giannisvlg και @Chrisad ευχαριστώ πολύ. @giannisvlg Από τότε που την πήραμε δεν της έχουμε κόψει τα νύχια ούτε μια φορά γιατί φοβόμαστε μήπως το κάνουμε λάθος και πάθει κάποια ζημιά. Δηλαδή και τα άλλα νύχια θα σπάσουν; Το αίμα έχει σταματήσει.
 
Γενικα, αν υπαρχουν ξυλινες πατηθρες απο φυσικο ξυλο,το πουλι φροντιζει να κραταει τα νυχια του στο επιθυμητό αποτελεσμα!Καλο ειναι αν καποιος πχ ο γιατρος που την βλεπει να σας δειξει πως γινετε και να το κανετε μπροστα του.Στη παρουσα φαση εγω προσωπικα θα τα λυμαρα λιγο με λιμα για τυχον ιδια καταληξη με τα αλλο!
 
Δηλαδή και τα άλλα νύχια θα σπάσουν;
Όταν τα νύχια μεγαλώνουν πολύ αγκυλώνουν και μπορεί να το πάθει και σε άλλα νυχάκια...

Καλό θα είναι να μάθετε να της τα κόβετε, δεν είναι κάτι τρομερά δύσκολο απλά θέλει λίγο προσοχή.

Την τυλίγετε σε μια πετσέτα για να μη βλέπει τι συμβαίνει και στρεσάρεται.

nails1.webp

Στη συνέχεια με ένα νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι κόβετε το νυχάκι ίσα ίσα στη μύτη

nails.webp

όπως βλέπεις στη φωτογραφία πρέπει να προσέξεις να μη κόψεις στο σημείο που υπάρχει το αγγείο μέσα στο νύχι και προκληθεί αιμορραγία. Το σημείο είναι ορατό αν προσέξεις το νυχάκι σε ένα φωτεινό σημείο.

Εναλλακτικά αν σου φαίνεται επικίνδυνο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λίμα νυχιών και να τα τριμάρεις αντί να τα κόψεις.
 
Τα άλλα της νύχια απο το λίγο που φαίνονται ένα-δύο δεν δείχνουν να θέλουν γενικά κόψιμο. Αν ήθελαν θα ήθελαν όλα. Μπορεί απλά να πιάστηκε κάπου κατά λάθος το πίσω νύχι χωρίς να σημαίνει τίποτα παραπάνω. Οι σακούλες με λάστιχο γύρω απο το κλουβί που μαζεύουν τα σπόρια και που βλέπω ότι χρησιμοποιείς είναι ο συχνότερος "ένοχος" για αυτά τα ατυχήματα με τα νύχια. Προσωπικά δεν τις συμπάθησα ποτέ.
 
@Φοίβος δεν νομίζω να φταιει η σακούλα, αλλά εφόσον δεν είδα πως το έπαθε δεν θα μάθω και ποτέ ποιος ήταν ο ''ένοχος''. Δεν την έχω δει να ακουμπάει με οποιονδήποτε τρόπο την σακούλα. Πότε δεν ξέρεις. Σε ευχαριστώ πολύ 😊
 
Back
Top