Ασθένειες Αίμα στο δάχτυλο του καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Leo99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Leo99

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2019
Μηνύματα
14
Καλησπερα. Μολις πηγα στην κουζινα που εχω δυο καναρινια. Ξαφνικα παρατηρησα πως το ενα ειχε γεμισει αιματα και απο οσο ειδα του λειπει το νυχι στο πισω δαχτυλακι του δεξιου ποδιου. Τωρα σταματησε το αιμα ομως πανικοβληθηκα απιστευτα επειδη τα αγαπω πολυ. Να σημειωσω πως εχει παθει ποδαγρα και προσπαθω να της βαζω το podagrine αλλα δεν καθεται. Το αιμα που ειδα να με ανησυχει και επειτα με την ππδαγρα τι κανω τωρα;
 
Βάλε λίγο betadine. Gel κατά προτίμηση. Επισης, για να το πιάσεις πάρε το κλουβάκι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και εκεί ήρεμα άνοιξε το βάλε το χέρι σου μέσα και πιάσε το.

Ανέβασε μας μια φωτογραφία του σημείου που έχει το πρόβλημα και πες μας την περιοχή σου για να σε βοηθήσουμε στην περίπτωση που απαιτηθεί πτηνίατρος.

Μια φωτογραφία του κλούβιου και του εξοπλισμού επίσης θα βοηθήσει ώστε να δούμε από που μπορεί να προήλθε ο τραυματισμός αυτός.

Μην ανησυχείς, αλλά, πρέπει να δράσεις για να μην υπάρχουν μολύνσεις κλπ.
 
Αυτη τη στιγμη που σας γραφω εχω δακρισει ειναι η αδυναμια μου το συγκεκριμενο. Ειναι φοβισμενη και με κοιταει με ενα βλεμμα θλιψης και εχω λυγισει ειλικρινα. Και τωρα αρχισε παλι λιγο αιμα να τρεχει. Χαιδαρι μενω.
 
Καλησπέρα. Το νύχι το έχασε από την εξάπλωση της ποδάγρας. Έτσι είναι αυτά, αν δεν δράσεις γρήγορα αυτό είναι το αποτέλεσμα. Από εδώ και πέρα πρέπει να γίνει θεραπεία κατά της ποδάγρας. Δύο είναι οι λύσεις.
1. Μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα από βαζελίνη και betadine και αφού τα ανακατέψεις να το εφαρμόσεις στα πόδια του.
2. Αγοράζεις την αποτελεσματική κρέμα https://petbirds.gr/product/beaphar-epithol/

Η εφαρμογή και των 2 λύσεων γίνεται με τον εξής τρόπο : κάνεις απαλό μασάζ στα πόδια του πουλιού αλλά θα πρέπει να προσέξεις να μην το κάνεις με ιδιαίτερη πίεση ώστε να μην πονάς το πουλί. Θα πρέπει να βάζεις την κρέμα προς τα πάνω ώστε να κλείσουν οι φωλιδες των ποδιών και να πεθάνουν από ασφυξία τα ακαρεα.

Υ. Γ. Μια φωτογραφία θα βοηθουσε πολύ.

Καλή επιτυχία!
 
Ψύχραιμα! Δεν θα πάθει κάτι από αυτό το συμβάν!

Κάνε αυτά που σου είπα εάν μπορείς. Εαν είσαι σε ταραχή μην κάνεις τίποτα αλλά επικοινώνησε (έτσι κι αλλιώς και οπωσδήποτε) να το πας στον παράκατω πτηνίατρο στο Περιστέρι.

 
Προσπαθησα αλλα εχει χαλασει η καμερα μου καιρο τωρα δε νομιζω να επεσε απο ποδαγρα δεν ειναι τοσο ασχημα αλλα καπου θα γατζωθηκε πιστευω για πηγαινε σε κατι περιεργα σημεια του κλουβιου τελευταια την ειχαμε δει. Ειλικρινα την βλεπω και κλαιω δε το πιστευω ελπιζω να μην μου παθει κατι και να ειναι φοβησμενη απλα
[automerge]1559045526[/automerge]
Θα το παω αφου το λετε εσεις κατι ξερετε αυριο κιολας! Ελπιζω να βγει ακρη γιατι ειναι πολυ μαζεμενη και φοβισμενη
 
Με συγχωρείς Δημήτρη. Δεν είδα ότι απάντησες και εσύ.
Μα τι λες Γιαννη; Όλες οι απαντήσεις είναι θεμιτές και απαραίτητες φίλε.

Ειλικρινα την βλεπω και κλαιω δε το πιστευω ελπιζω να μην μου παθει κατι και να ειναι φοβησμενη απλα
Δρασε! Μην κλαις! Κανε κατι απο αυτα που σου ειπαμε και πάρε τηλ τον γιατρό.
 
Τον πηρα μολις δεν τον βρισκω αφησα μηνυμα στον τηλεφωνητη του κινητου του. Ελπιζω να το δει. Το σπιτι ειναι μικρο για αυτο με την συντροφο μου τα εχουμε στην κουζινα διπλα σε ενα μεγαλο παραθυρο με πολυ φως στον παγκο επανω. Πιστευετε οτι ειναι φοβισμενη ή κατι αλλο και ειναι καπως μαζεμενη αυτο με λυπει νιωθω λες και μου μιλαει.
[automerge]1559046131[/automerge]
Απο καθαριοτητα τα αλλαζω καθημερινα τροφες και νερα. Και στον πατο επειδη εβαζε χρονια η συντροφος μου φυλλαδια το συνεχιζω εγω καθημερα αυστηρα. Απολυμαινω τα ξυλακια. Πιστευω ειναι σε πολυ καλο επιπεδο καθαριοτητας.
 
Θα το παω αφου το λετε εσεις κατι ξερετε αυριο κιολας!

Εμείς αυτό το λεμε επειδη έχεις στενοχωρεθει και στερείσαι της απαραίτητης ψυχραιμίας να το αντιμετωπίσεις. Για αυτό και η προτροπή στον γιατρό. Λογικό να το λυπάσαι! Πολύ λογικό! Καλά κάνεις και το μοιράζεσαι μαζί μας γιατί όλοι καταλαβαίνουμε.

Ελπιζω να βγει ακρη γιατι ειναι πολυ μαζεμενη και φοβισμενη

Φυσικό είναι να είναι μαζεμένη. Πονάει. Όμως θα βγει άκρη και θα είναι μια χαρά!

αφησα μηνυμα στον τηλεφωνητη του κινητου του. Ελπιζω να το δει.

Ξαναπάρε το απογευμα.
 
Φυσικα και θα παρω. Φοβαμαι μην λαω μεσα και την βρω κατω να μου εχει φυγει θα γινουμε κομματια αυτο φοβαμαι. Αυτο. Νυχακι θα αργησει να βγει παλι;
 
Μακαρι ειλικρινα τι ηταν αυτο που μας βρηκε σημερα η συντροφος μου ειναι και αυτη λυπημενη σε λιγο σχολαει τα λεμε παιδακια μας οχι απλα πουλια ειναι η ζωη μας και ισως ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που εχω λυπηθει τοσο πολυ. Θελω να την δω εκει οπως πριν γερη να με κοιταει στα ματια και να χορευει στο κλαρακι της. Τωρα δακρισα για τα καλα. Συγγνωμη και σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου ολους. Θα σας κρατησω ενημερους
 
Μα φίλε μου δεν είναι ανάγκη να στεναχωριέσαι τόσο. Ένα ατύχημα ήταν. Μην το παίρνεται κατάκαρδα. Σε 2-3 ημέρες θα είναι όλα όπως πριν.

Το νυχακι θα αργησει να βγει πάλι;
Δυστυχώς δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εάν δεν υπάρχει καθόλου νύχι πια... Δεν πρόκειται να ξανά βγει. Έχω πάθει το ακριβώς ίδιο περιστατικό για τον ίδιο λόγο. Η κανάρα μου πλέον δεν έχει νύχι στο μεσαίο της δάχτυλο αλλά να σου πω την αλήθεια δεν έχει καμία διαφορά με το όταν το είχε. Τα κάνει όλα μια χαρά.
Εαν απλώς έχει σπάσει θα ξανά μεγαλώσει κάποια στιγμή 🙂
 
και ισως ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που εχω λυπηθει τοσο πολυ.

Εύχομαι να είναι πάντα τέτοιοι οι λόγοι που θα σε στενοχωρούν και μακάρι να είναι και η τελευταία φορά που στενοχωριέσαι!

Άσε τα κλάματα και κλείσε ραντεβού με τον γιατρό! Μετά από τον γιατρό θεραπεία, καθαριότητα, καλό φαγητό και όλα θα πάνε μια χαρά!

Να έρθεις για να σου δώσουμε οδηγίες για το που και πως θα τα έχεις τα πουλάκια σου για να είναι ασφαλή και χαρούμενα.

Μέτα τον γιατρό όμως! Όχι όλες οι πληροφορίες μαζί γιατί θα χάσεις την μπάλα.
Πρώτα η θεραπεία!
 
Το νύχι δεν πρόκειται να ξανά βγει. Λυπάμαι. Αλλά όπως είπα πιο πάνω
Έχω πάθει το ακριβώς ίδιο περιστατικό για τον ίδιο λόγο. Η κανάρα μου πλέον δεν έχει νύχι στο μεσαίο της δάχτυλο αλλά να σου πω την αλήθεια δεν έχει καμία διαφορά με το όταν το είχε. Τα κάνει όλα μια χαρά.
Καλή θεραπεία και ελπίζουμε να έχουμε νεότερα σας.
 
Την Τρίτη ημέρα ήταν όλα μια χαρά. Μην ανησυχείς. Θα γίνουν όλα όπως πριν. Μετά την θεραπεία αν θέλεις άνοιξε ένα καινούργιο θέμα ώστε να σου δώσουμε μερικές σωστές συμβουλές για την φροντίδα τους 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top