Γενικά Αγοράζοντας έναν παπαγάλο απο Γερμανία/Ολλανδία;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MyriamK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MyriamK

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
876
Πόλη
Berlin
Θα ήθελα να ρωτήσω για τα διαδικαστικά μιας αγοράς απο Ευρωπαίους εκτροφείς. Θέλω να πω, είναι τόσο απλό όσο να πας ας πουμε στο Μόναχο να αγοράσεις ένα πουλί και να το φέρεις πάλι μαζί με το αεροπλάνο;(οκ με όλα τα έξοδα που συνεπαγεται ενα ταξιδι)

Ψάχνοντας για εκτροφείς απο Γερμανία είδα ότι οι τιμές διαφέρουν τουλάχιστον κατά το ήμισι. Δηλαδή εάν εδώ ενας Goffin Cockatoo έχει 1900 ευρώ, βρηκα εκτροφέα Γερμανό που δινει μωρό ταϊσμενο στο χερι με 800.😱
Έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με μια τέτοια αγορά;:)
 
Αν ακολουθήσεις τους κανόνες είναι σχεδόν εύκολο.
  1. Ψάχνεις τι πουλιά θέλεις
  2. Τηλεφωνείς και μιλάς με τον εκτροφέα, σχεδόν όλοι μιλάνε αγγλικά.
  3. Συμφωνείτε την τιμή και τις λεπτομέρειες.
  4. Θα πας μόνη σου εκεί ή θα στείλεις κάποιον που είναι της εμπιστοσύνης σου;
  5. Πρέπει να κλείσεις μια θέση με επιστροφή και να πεις στην εταιρία ότι στην επιστροφή θα έχεις ένα παπαγάλο μαζί σου. (Μονό η Ολυμπιακή δέχεται πουλιά πια).
  6. Στον εκτροφέα θα πεις ότι θέλεις ένα χαρτί από το κρατικό πτηνίατρο που να λέει ότι το πουλί έχει κάνει τις εξετάσεις για τις κοινό ασθένειες (κοκκιδίωση, ορνίθωση κλπ). Γίνεται πάντα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ
  7. Ελέγχεις αν έχει το πουλί το χαρτί CITES, αν είναι στην λίστα, αλλιώς ένα από από τον εκτροφέα που λέει από που ήρθε το πουλί. Δικής του εκτροφής, αγορά κλπ. Και πάλι αυτό γίνεται πάντα, όλοι το ξέρουνε, δεν υπάρχει πρόβλημα. ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ.
  8. Πληρώνεις το πουλάκι και επιστρέφεις με το αεροπλάνο. Το πουλί δεν πάει με εσένα στην καμπίνα, πάει σε αλλο χώρο μέσα στο αεροπλάνο.
  9. Αν κάνει το πουλί 900 euro, με λίγο παζάρι 850, εισιτήριο πήγαινε-έλα για σένα 500 euro, εισιτήριο για το πουλάκι 50 euro. Όλα μαζί 1400 euro για ένα παπαγάλο που θα διαλεξες εσύ και ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία.
Αυτό ήτανε. Τόσο απλό ή δύσκολο είναι.
 
Θεωρώ ότι παρά την πληθώρα ανθρώπων που υπάρχουν στην Ευρώπη που εκτρέφουν παπαγάλους το δύσκολο είναι ότι θα πρέπει να αποφασίσεις από εδώ πριν δεις οτιδήποτε, που θα πας και τι παπαγάλο θα πάρεις. Το ιδανικότερο θα ήταν να έχεις τουλάχιστον 2 εβδομάδες στη διάθεση σου και να πας την εποχή που υπάρχουν μωρά, να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλούς. Βεβαια αυτό είναι πολυέξοδο και χρονοβόρο. Μες από το internet με τι κριτήριο θα επιλέξεις αυτόν που πρέπει;

Εγώ το έχω κάνει πολλές φορες αλλα έχοντας τον αδερφό μου στην Ολλανδία είναι πολύ εύκολο και ανέξοδο. Εκτος των άλλων, καλό θα ήταν να στηρίζουμε τους ανθρώπους που κάνουν προσπάθεια εδώ, στην Ελλάδα, και ζητάνε λογικά ποσά. Στο internet θα βρεις τους πιο επαγγελματίες. . αλλα όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το να διαλέξεις από κάποιον που έχει λίγα είδη, είναι "σπεκιαλιστας" σε αυτά και τους δίνει individual attention.

Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι βάση νόμου Cites 1 απαγορεύεται να έρθουν για pets στην Ελλάδα (είτε είναι captive bred ή όχι). Μονο οι δηλωμένοι εκτροφείς μπορούν να τα φέρουν. Ωστόσο αν πραγματικά επιμένεις, εγώ μπορώ να σου συστήσω καλούς family breeders σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία που έχουν Healthy, tame babies σε πολύ λογικές τιμές (ελπίζω να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση ή ότι θέλω να βγάλω κάτι απ αυτό).

best wishes, Costadino.RP.
 
Back
Top