Αγορά Αγορά καναρινιού/ων φωνής

Υψιπέτης

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2017
Μηνύματα
51
Πόλη
Χαλκίδα
Καλημέρα στην καναρινο-παρέα!
Σκέφτομαι την αγορά καναρινιού φωνής και δεν βλέπω άλλο μέρος καταλληλότερο από εδώ...
Θα με ενδιέφερε πουλάκι περσινό αρσενικό και ίσως θηλυκό για να ζευγαρώσουν.
Τελευταίο αφήνω το θέμα της φυλής... Malinois ή Timbrado γιατι και τα δύο με ενδιαφέρουν εξ ίσου.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιοι που εκτρέφετε μια από τις δύο φυλές;
Θα πρέπει βέβαια να είναι κοντά στην περιοχή μου για να υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης..
Αν δεν επιτρέπονται οι προτάσεις δημοσίως, ας γίνουν με π. Μ..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Για μαλινουά δεν ξέρω καθόλου κάποιον εκτροφέα, αλλά σίγουρα θα μπορούσες άνετα να βρεις στο διαδίκτυο, και δεν εννοώ αγγελίες, αλλά να μπεις να βρεις τους συλλόγους και από εκεί τους εκτροφείς ή εναλλακτικά τους διαγωνισμούς στο είδος και έπειτα αν προσδιορίσεις τον εκτροφέα.
Αναλόγως μπορείς να πράξεις και με τα Harz Roller, και με τα Τιμπράντο.
Πρώτα από όλα άνοιξε το youtube και άκουσε μερικά βίντεο με φωνές για την κάθε ράτσα και βλέπεις ποιο σου αρέσει και προχωράς.
Για τα Τιμπράντο, στο φόρουμ, μέλος μας είναι και ο @lefteris13 , ο οποίος, καθώς φαίνεται από τους διαγωνισμούς της ΕΛΙΤ, έχει πολλά και πολύ αξιόλογα πουλιά, από πλευράς κελαϊδήσματος πρωταρχικά και εμφάνισης στη συνέχεια.
Τέλος, έχε επίσης υπόψη σου ότι με προσωπική επικοινωνία καλύτερα να κανονίσεις τις λεπτομέρειες επίσκεψης, παραλαβής, και κόστους, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα ο αρχικός τουλάχιστον διακανονισμός να γίνει δημόσια εφόσον πρόκειται για μέλη του φόρουμ.
Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου.
 
Ευχαριστώ @ianos για την άμεση απάντηση και συμβουλή σου!
Δεν κάνω άλλο αυτήν την περίοδο από το να ακούω στον ελέυθερο χρόνο μου πουλιά να κελαϊδούν στο youtube... εκτός από τον δικό μου που ξελαρυγγιάζεται καθημερινώς!
Για αυτό έγραψα δημοσίως, για να μου απαντήσουν οι γνώστες, αλλά και οι εκτρέφοντες μια από τις δύο αυτές φυλές, απλά δεν γνώριζα, επειδή δεν είδα τώρα τελευταία ανάλογο θέμα, αν επιτρέπονται αγοραπωλησίες δημοσίως.
Τελειώνοντας, για να μη κουράζω, σε διάφορες ιστοσελίδες συλλόγων που μπήκα γράφει ότι "σκοπός του συλλόγου δεν είναι οι αγοραπωλησίες" ή κάπως έτσι...
Εννοείται ο φίλος @lefteris13 αν έχει διαθέσιμα πουλάκια ας παρέμβει στο θέμα!
 
Αυτο που αμέλησα να σου γράψω Γιώργο ειναι οτι αν θέλεις πουλάκι που να έχει γεννηθεί φέτος, ειναι νωρίς, πολυ νωρίς μάλιστα, ακόμα και για τον προσδιορισμό του φύλου του, πόσο μάλλον για το ξεκαθάρισμα της φωνής του. Καλή εποχή ειναι τον Οκτώβριο, Νοέμβριο για τα Τιμπραντο τουλάχιστον, που έχουν ολοκληρώσει τη φωνητική τους εκπαίδευση. Αλλά ψάξε το από τώρα και καλή επιτυχια στην αναζήτησή σου.
 
Ουδείς γνωρίζει κάποιον ή εκτρέφει ο ίδιος καναρίνια φωνής;
οτι θελεις ειτε για μαλινουα μιας κι ειχα για λιγο καιρο πριν τα τιμπραντο τη ρατσα αυτη και γνωριζω εκτροφεις, συλλογους κλπ, ειτε για τιμπραντο προφανως που ασχολουμαι τα τελευταια χρονια, ευχαριστως να σε βοηθησω:)
 
Ευχαριστώ, θα χρειαστώ την βοήθειά σου.
Είναι κατάλληλη εποχή τώρα για να βρώ ζευγάρι ή πρέπει να το δώ αργότερα και αν ναι πότε;
Από σύλλογο μπορώ να πάρω πουλάκια ή θα με παραπέμψουν σε εκτροφέα;
 
Αν εχεις εμπιστοσύνη στον εκτροφέα μπορεις να παρεις και τωρα ένα ζευγάρι ή έστω λίγο αργότερα αφου τελειώσει την αναπαραγωγή του.
Μπορείς μάλιστα να το δεις σε πλήρη δράση με συχνές επισκέψεις στο χώρο αναπαραγωγής και να λυθούν και οι οποίες απορίες σου.
 
Αν εχεις εμπιστοσύνη στον εκτροφέα μπορεις να παρεις και τωρα ένα ζευγάρι ή έστω λίγο αργότερα αφου τελειώσει την αναπαραγωγή του.
Μπορείς μάλιστα να το δεις σε πλήρη δράση με συχνές επισκέψεις στο χώρο αναπαραγωγής και να λυθούν και οι οποίες απορίες σου.
Αν γνώριζα κάποιον... ευχαρίστως θα το έκανα!
 
συμφωνω οτι και τωρα μπορεις να παρεις αξιολογα πουλια περσυνα κλπ μετα την αναπαραγωγη..σου χα στειλει και πμ προχτες απαντηση σε οτι με ρωτησες εκει, δεν ξερω αν τα δες
 
Όντως μπορείς να αγοράσεις περσινά πουλάκια που έχουν ολοκληρώσει τον αναπαραγωγικό τους κύκλο και να είσαι ευχαριστημένος. Όμως αυτήν την περίοδο πάντοτε υπάρχει και το ρίσκο να σου δώσουν περσινά πουλάκια που για κάποιους λόγους δεν τα πήγαν και τόσο καλά στην αναπαραγωγή ή που είναι ήδη πολύ κουρασμένα από αλλεπάλληλες αναπαραγωγές και ίσως ευάλωτα από πλευράς ευρωστίας λόγω αυτού ή πουλάκια που για χ λόγους είναι ανεπιθύμητα στους εκτροφείς τους. Αν λοιπόν, όπως σου είπαν πιο πάνω, εμπιστεύεσαι τον εκτροφέα έχει καλώς, τα παίρνεις και με κλειστά μάτια. Αλλιώς για το φόβο των Ιουδαίων, εγώ θα έπαιρνα του 2017 τον Οκτώβριο - Νοέμβριο που έχουν δυνητικά και κατά ένα έτος μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από αυτά του 2016. Φυσικά το τι θα κάνουν στο μέλλον είναι...Kinder έκπληξη, αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ότι τα έχεις χειριστεί ο ίδιος και δεν εγκυμονείται ο κίνδυνος όλων των παραπάνω.
 
Αυτα που αναφερει ο Γιαννης ειναι πολυ σωστα. Η περιοδος τωρα για αγορα πουλιων σιγουρα εγκυμονει τους κινδυνους που ανεφερεΕγω μιλαω παντα για αγορα απο εμπιστο ατομοΓιατι γενικα να αναφερω οτι οι καλοι εκτροφεις βγαζουν εναν αριθμο πουλιων πχ το ετος 2016, δινουν οσα θεωρουν μετρια απο νωρις το φθινοπωρο, μετα τα αξιολογα πηγαινουν στους διαγωνισμους, δινουν μετα εναν αριθμο απο αυτα γιατι δεν μπορουν να τα κρατησουν ολα για τα δικα τους ζευγαρωματα αλλα παλι κρατανε μεγαλο αριθμο που θα ζευγαρωσουν οι ιδιοι αναλογα τις δυνατοτητες του καθενος.Απο αυτα παιρνουν μερικους απογονους και τα δινουν στη συνεχεια(οσα δε θελουν να κρατησουν για δασκαλους και γενικοτερα για εκτροφη επιπλεον χρονιες αφου θα εχουν τους απογονους τους ως δειγμα), οποτε τα πουλια συνεχιζουν να ειναι πολυ καλα απλα εχουν ηδη περασει τη διαδιακασια του ζευγαρωματος.Αυτο συμβαινει στο περιπου, αλλα σιγουρα πρεπει να τονιστει οτι αγοραζουμε απο ατομα που εμπιστευομαστε και πιστευουμε οτι δεν μας δωσουν πουλια που εμφανισαν προβληματα στις γεννες ή οτι αλλο.
 
Back
Top