Γενικά Αγορά παπαγάλου: Ναι ή όχι;

Πολλοί από εμάς θα προχωρούσαμε στην αγορά ενός παπαγάλου που μιλάει κάνει κόλπα παίζει. Πόσοι όμως αναρωτηθήκαμε τα παρακάτω πριν προβούμε στην αγορά του;

Πόσα από τα παρακάτω γνωρίζετε πριν από την αγορά παπαγάλου;​

μπλε_κίτρινος_μακάο_blue_yellow_macaw.jpg

Πολλοί από εμάς θα προχωρούσαμε στην αγορά ενός παπαγάλου, που μας μιλάει, κάνει κόλπα, παίζει, γελάει.

Πόσοι όμως αναρωτηθήκαμε τα παρακάτω πριν προβούμε στην αγορά του;

Προσδόκιμο ζωής​

Οι παπαγάλοι θεωρούνται από τα πτηνά με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής (40-100 έτη). Πόσοι από εμάς μπορούμε να κατέχουμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τον παπαγάλο μας; Στην περίπτωση που δεν έχουμε κάνει δικιά μας οικογένεια η οικογένεια μας θα δεχτεί τον παπαγάλο μας; Αν όχι τι γίνεται; Στην περίπτωση απουσίας μας για διακοπές ποίος θα φροντίζει το πουλί; (οι περισσότεροι τους φοβούνται, πόσο μάλλον να τους ταΐζουν).

Κοινή ησυχία​

Το πιο συναρπαστικό γεγονός είναι όταν ο παπαγάλος αρχίσει να μιλάει. Όμως εκτός από την ομιλία, ο παπαγάλος ουρλιάζει. Τι γίνεται στην περίπτωση που οι γείτονες μας έχουν αντίθετη άποψη από εμάς;

Ένας cockatoo μπορεί να παράξει φωνή της τάξης των 135 dB σε σχέση με ένα τζετ Α747 που παράγει ήχο 140 dB και όριο ασφαλείας για το ανθρώπινο αυτί τα 100-105 dB. Τι θα γίνει στην περίπτωση που η γυναίκα σας φέρει στον κόσμο το παιδί σας και ο παπαγάλος ουρλιάζει.

Αλλεργίες​

Πόσοι από εμάς δεν είμαστε αλλεργικοί; Η παραγωγή "πούδρας" από τους παπαγάλους μπορεί να προωθήσει αλλεργίες, άσθμα ακόμα και αναπνευστικά προβλήματα.

Κοινωνική συμπεριφορά​

Οι περισσότεροι παπαγάλοι έχουν αδυναμία σε ένα φύλο. Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος άλλος αντιθέτου φύλου "μπει" ανάμεσά σας; Τι θα γίνει αν αφήσετε μόνο στο σπίτι το παιδί σας και ο παπαγάλος του επιτεθεί;

Χώρος​

Έχετε τον απαιτούμενο χώρο για να στεγάσετε εσάς, τον παπαγάλο και το μεγάλο κλουβί του;

Χρόνος​

Έχετε τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθείτε με τον παπαγάλο σας καθαριότητα, παιχνίδι, ανάγκες του παπαγάλου); Στην περίπτωση που τώρα έχετε χρόνο (είστε σπουδαστές, μαθητές, δουλεύεται σε κανονικά ωράρια) αν αυτό κάποτε αλλάξει; (δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι).

Χρήμα​

Μπορείτε να αντεπαξέλθετε οικονομικά για την ομαλή διαβίωση του παπαγάλου σας; (ακριβές τροφές, ακριβά γεύματα, ακριβά συμπληρώματα, ακριβά παιχνίδια, ακριβές θεραπείες – φάρμακα, ακριβά κλουβιά – σταντ, ακριβά παιχνίδια).

Πόσα γνωρίζετε γενικά για τους παπαγάλους;​

Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή μερικές συζητήσεις σχετικά με την απόκτηση – αγορά παπαγάλου. Είναι βασισμένα σε βιβλιογραφίες και προσωπικές εμπειρίες 12+ ετών. Πιστεύω να βοηθήσει τους μελλοντικούς κατόχους και να προβληματίσει τους υπάρχοντες κατόχους.

Σχετικό περιεχόμενο​

Συμπεριφορά και επικοινωνία των παπαγάλων
Η διακήρυξη των δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
5 λόγοι για τους οποίους εγκαταλείπονται οι παπαγάλοι
Αναγνωρίζοντας τη γλώσσα του σώματος των πουλιών
 
Ξέρω κόσμο με Μάινα, με African grey, με Μακάο.

Εγώ προσωπικά από τα 6 μου Badgie,τουλάχιστον 4 ζευγάρια πέρασαν από τα χέρια μου και τώρα στα 21 απέκτησα και ringneck.

Δεν είδα τίποτα από αυτά που λέτε. Ούτε εκωφαντικό θόρυβο [μάλλον αυτό το έχουν πιο πολύ Κοκατού] επίσης ενοχλούν εμένα προσωπικά [και το ανέχομαι με άπειρα γέλεια] οι γέιτονες δεν μου έχουν κάνει ποτέ παράπονα,ούτε επιθετικότητα σε παιδιά, ούτε τόσο μεγάλα έξοδα [σε σύγκριση με άλλα κατοικίδια..]

Επίσης το θέμα με την αλλεργία είναι σε συγκεκριμένα είδη .Κανονικά θα έπρεπε να το διευκρινίζουν όσοι πάνε να στον πουλήσουν..

Καλό είναι να ειπώνονται και κάποιες ενθαρρυντικές κουβέντες για τους λάτρεις των ζωντανών εκτός από τοξικότητα.
 
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο αν και πολύ παλιά εκτός καναρίνια σαν παιδί είχα και παπαγαλάκια τα κοινά, δεν πιστεύω ότι θα έπαιρνα ποτέ παπαγάλο ακόμα και αν αντεχα τα έξοδα ενός παπαγάλου στο σύνολο τους μου είναι κάπως να βλέπω έναν πελώριο παπαγάλο σε ένα τεράστιο κλουβι και μου θυμίζει μια μεγάλη φυλακή εάν ήταν το είδος πτηνού που πραγματικά θα με εκφράζε να έχω ούτε που θα σκεπτόμουν τους γείτονες και τις φασαρίες με δαύτους γιατί υπάρχουν και φίλοζωικες που μια χαρά βοηθάνε εάν χρειαστεί και όλα μπαίνουν στην θέση τους.
 
έναν πελώριο παπαγάλο σε ένα τεράστιο κλουβι και μου θυμίζει μια μεγάλη φυλακή
Χωρις να έχω εμπειρία με τέτοιου μεγέθους παπαγάλους δεν θεωρώ οτι είναι σε μια μεγάλη φυλακή, αφού νομίζω ότι το περισσότερο της ημέρας το περνανε εκτός κλουβιού. Γενικά πιστεύω ότι ενας ιδιοκτήτης με γνώσεις και αγάπη προς το ζωντανό του σέβεται και ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του ζώου
 
@Giopant Συμφωνώ απλά για εμένα μια εικόνα ενός τεράστιου κλουβιού με ένα μεγάλο πουλί στην μέση μου είναι κάπως δηλαδή νιώθω ότι έχω ένα σκύλο σε κλουβί αυτό το λέω λόγω του μεγέθους πάντα δεν θεωρώ ότι το χω
 
Back
Top