Αγορά Αγορά παπαγάλου μονκ, Σενεγάλης, meyers, peach fronted conure, green cheek conure

Greek yorkshire

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
1.443
Πόλη
Χαϊδάρι
καλησπερα σε ολη την πτηνοπαρεα. Θα με ενδιεφερε η αγορα μικρου-μεσαιου παπαγαλου(μονκ, σενεγαλης,meyers,peach fronted conure,green cheek conure, νεαρο μπλε ρικνεκ). υπαρχει στην παρεα μας καποιος εκτροφεας η μηπως θελει καποιος φιλος να αποχωριστει το δικο του; η μεγαλη μου αγαπη βεβαια ειναι οι μονκ(quaker). αξιολατρευτα πουλια.
ευχαριστω προκαταβολικα
 
κι εμενα οι quaker ειναι απο τους αγαπημενους μου.. 😉 αν καταληξεις σε αυτο το ειδος και βρεις καποιον βαλε καμια φωτο... :D γιατι δε ρωτας σε πετ σοπ να παραγγειλεις;
 
ειχα παρει απο μαγαζι παλαιοτερα, τον πληρωσα για μωρο ταισμενο στο χερι ημερο κτλ και τελικα ηταν ετοιμος να ζευγαρωσει (πρεπει να ηταν 3 χρονων περιπου) και ειδα κι επαθα για να τον ημερεψω.
 
Δημήτρη μια φιλική συμβουλή, δεν αγοράζουμε ποτέ πουλί χωρίς περαστό δαχτυλίδι. (εκτός και αν αυτό έχει βγεί για ιατρικούς λόγους) Αν ο παπαγάλος είχε το δαχτυλίδι του θα ήξερες πριν ακόμα το αγοράσεις την ηλικία του κα
Φιλικά
 
τελικα τι απεγινε; 😕

εγω δεν εχω δει στα πετ σοπ εδω να εχουνε φερει καποιο quaker... ☹
 
Επειδή το θέμα είναι σχετικά με την αγορά παπαγάλου είπα να ποστάρω εδώ. Αν υπάρχει πρόβλημα ας μετακινηθεί.

Είχα όρεξη να χαζέψω λίγο σήμερα και πήγα στην οδό Αθηνάς. Ξέρετε πολλοί τα 2 μαγαζιά που υπάρχουν εκεί. Αν και δεν σκεφτόμουν να αγοράσω εν τούτοις κάτι έπαθα και ήθελα να τα πάρω όλα! Θα σας πω λοιπόν κάποιες σκέψεις μου για αγορά μαζί με τιμές και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας.

1) Ringneck μωρό (200 ευρώ στο μικρό μαγαζί) Είναι 1,5 μήνα περίπου και δεν έχουν μαλιάσει τελείως και είναι πολύ ζωηρά. Τρώνε ακόμα με σύριγγα. Ομολογώ ότι αυτά μου έκατσαν πιο πολύ. Τα αγάπησα αμέσως. Το θέμα είναι πως θα προτιμούσα αρσενικό αλλά πως θα το ξέρω;

2) Ροζέλα του Στάνλεϊ (180 ευρώ στο μεγάλο μαγαζί) Πανέμορφη και πιο ωραία από τις άλλες αφού δεν ήταν παρδαλή. Οι άλλες έκαναν 150. Δεν ξέρω γι αυτό το είδος σχεδόν τίποτα.

3) Για το τέλος άφησα τα μωρά Κοκατίλ (80 ευρώ) αλλά μου φαίνονται λίγο ακριβά. Μου άρεσαν επίσης και τα Lovebirds που ήταν πολύ γλυκά και όμορφα!

Να τονίσω ότι επειδή δεν είχα σκοπό να αγοράσω και επειδή είχε πολύ κόσμο δεν ρώτησα πολλά πράγματα όπως χαρτιά, δαχτυλίδια κ.λπ.

Αν κάποιος έχει ringneck ας καταθέσει την εμπειρία του γιατί αυτό θέλω περισσότερο! Μπορεί να μην εμπιστεύομαι τα μαγαζιά αυτά αλλά τουλάχιστον αν πάρω μωρό δεν θα μου τη φέρουν στο θέμα της ηλικίας.

ΥΓ Αυτό το φόρουμ είναι απαράδεκτο! 😛 Είναι σαν ζαχαροπλαστείο! Σου ανοίγει την όρεξη...
 
😀 εκει ημουν και εγω σημερα!
και ναι και εγω ηθελα να τα παρω ολα! Δες κατι φοτο που εβαλα στα γενικα θεματα!
αν καποιος ενδιαφερεται να παρει ειναι ευκαιρια τωρα!
 
Ααα μα εσύ είσαι τσακάλι! Ο ρεπόρτερ του φόρουμ!:D
 
Δεν έχει κανένας ringneck; Μάλλον θα πάρω αύριο!
 
Sigoura eisai etimos;ego otan 3 xronia prin pira ton Cockatiel...ithela na paro to RingNeck stin arxei...Omos ida mono megalous kai fonazane auta poli poio dinata ap ta Cockatiel... Kai tote den iksera diafora metaksi RingNec kai Aleksandrinou kai tromaksa poso megalonoune ! 😀! Kai telika protimisa to Cockatiel, pou ton iksera kala...
 
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙΚΑΤΙΛ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ... Μπορειτε να μου πείτε τι ρολο ακριβως παιζει το δαχτυλίδι και τι τιμες θα βρω; Ε
 
Δεν έχει κανένας ringneck; Μάλλον θα πάρω αύριο!


Μανο δε θελω να σε απογοητευσω αλλα εχεις ακουσει ring neck να τσιριζει; 😕

Εδω δεν αντεξατε τη φωνη απο το κοκατιλ που πιστευω ειναι πολυ πιο υποφερτη απο το ring neck. Εισαι σιγουρα ετοιμος; Το συζητησες με την οικογενεια σου;

αν θυμαμαι καλα ring neck εχει ο Γρηγορης (inca). Αν θελει θα σου πει κατι παραπανω που θα ξερει... :)
 
Τώρα προβληματίστικα λίγο...

Νόμιζα ότι η Μάιρα τσίριζε έτσι επειδή με φοβόταν περισσότερο και όχι από συνήθεια. Πίστευα πως αν έπερνα ένα μωρό θα με συνήθιζε και δεν θα φώναζε.

Από τα άλλα που έγραψα τι θεωρείτε καλύτερο;
 
Τώρα προβληματίστικα λίγο...

Νόμιζα ότι η Μάιρα τσίριζε έτσι επειδή με φοβόταν περισσότερο και όχι από συνήθεια. Πίστευα πως αν έπερνα ένα μωρό θα με συνήθιζε και δεν θα φώναζε.

Από τα άλλα που έγραψα τι θεωρείτε καλύτερο;


Ολοι οι παπαγαλοι εχουν τις στιγμες τους που θα φωναξουν! Ειτε τα εχεις απο μωρα ειτε δεν ειναι μεγαλωμενα στο χερι και τα παρεις ενηλικα! Τα κοκατιλ δεν θεωρουνται απο τα θορυβωδη!
 
Μάνο, ολα οι μεσαίου και μεγάλου μεγέθους παπαγάλοι έιναι ιδιαίτερα θορυβώδεις. Οι τσιρίδες τους μπορέι μερικές φορές να είναι άκρως ενοχλητικές όχι μονο για σενα αλλά και για τους οικείους σου.
Επειδή τα πουλιά δεν έχουν αισθηση της εννοιας του χρόνου, με την έννοια οτι δεν καταλαβαινουν οτι ενοχλούν όταν αρχιζουν να τσιρίζουν απο τις 6 τα χαράματα ή όταν σκούζουν τις ώρες κοινής ησυχίας, σκέψου το πολύ καλά πριν προβείς στην αγορά τους.🙄

Νομίζω πως η λύση ενος ζεύγους από κοινά παπαγαλάκια θα ήταν η ιδανικότερη λυση αν δεν αντέχεις το πρωινό ξύπνημα:D
 
Back
Top