Αγορά Αγορά παπαγάλου μονκ, Σενεγάλης, meyers, peach fronted conure, green cheek conure

Φοιβο επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με τον θόρυβο που παραγουν τα κοκατιλ!:D

Το παπαγαλάκι που ανέφερα σε προηγούμενο πόστ οτι βρέθηκε στα σκουπίδια είναι αρκετα θορυβώδες σε σημείο που κάποιοι αλλοι γείτονες παραπονέθηκαν οτι τους ενοχλέι και δεν του αφήνει να κοιμηθούν🙄... Εγερτήριο στις 6πμ σαν καραμούζα... και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες!

Μανο εύχομαι να σε φωτίσει ο Θεός, να αγοράσεις κάτι που δεν θα το μετανιώσεις!
 
Σιγουρα Τζωρτζινα κι αυτα φωναζουν δεν ειπα οτι δεν κανουν καθολου θορυβο.

Το δικο μου κοκατιλ ηταν αρκετα υποφερτο. Απο τοτε που πηρα το Φοιβο ομως καταλαβα τι θα πει φωνη!😱 :D

Οσο για εκεινο το πουλακι μπορει καποιος αν εχει υπομονη και ασχοληθει να το ηρεμησει λιγο, να βελτιωθει. Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι να φωναζει ασταματητα... 😕 Σιγουρα ομως τα πουλια στα μπαλκονια προκαλουνται να φωναξουν απο τοσους ηχους και αλλα πουλια που ακουνε τριγυρω.
 
Ανέστη, το πουλάκι δεν διαμαρτύρεται για κάποιο λόγο, απλά κελαηδάει. Ειναι τόσο χαρούμενο που βρήκε μια οικογένεια που το αγαπά που δείχνει την χαρά του κελαηδώντας ασταμάτητα! Το κελαηδημα αυτό καθε αυτό ειναι θορυβώδες και ισως αυτο δεν αντέξει ο κατοχός του! :D
 
Πολύ σωστά αυτά που λέτε.

Επειδή δεν θέλω να φανώ επιπόλαιος όσον αφορά και το θέμα με τη Μάιρα πρέπει να σας εξηγήσω τους λόγους που την έδωσα στην Πωλίνα.

Η Μάιρα σφύριζε αρκετά έντονα αλλά δεν ήταν αυτό που με ενοχλούσε τόσο πολύ όσο το γεγονός ότι ήταν αρκετά επιθετική και δεν ήξερα αν θα κατάφερνα να την ημερέψω. Το πρωινό ξύπνημα το είχα λύσει πιο εύκολα απ ότι περίμενα καθώς όσο είχα κλειστό το πατζούρι δεν έβγαζε άχνα. Αν δεν ήταν η Πωλίνα μάλλον θα την είχα ακόμα. Έχει ένα αρσενικό και έψαχνε για θηλυκό οπότε σκέφτηκα ότι θα την εξημέρωνε πιο άνετα. Επίσης είδα ότι είναι ενεργό μέλος του φόρουμ με αγάπη για τα πουλάκια της άρα την εμπιστεύθηκα πολύ εύκολα και πιστεύω ότι έκανα το σωστό.

Είχα πει ότι αν κάποια στιγμή ξανάπαιρνα παπαγάλο θα ήταν κάποιο μωρό που θα ανέπτυσε ιδιαίτερη οικειότητα μαζί μου γι αυτό αν και δεν το είχα σκοπό θεώρησα ευκαιρία αυτή την αγορά. Μπορεί να είναι και λάθος μου.

Όλοι οι παπαγάλοι κάνουν φασαρία αλλά αφού τους αντέχετε όλοι εσείς ίσως να μπορέσω κι εγώ αφού τουλάχιστον δεν θα με φοβάται και θα μπορώ να τον πάρω στα χέρια μου. Εξάλλου κανένας δεν είναι τόσο αναίσθητος ώστε να αντέχει π.χ. ένα κοκατού στο αυτί του κάθε πρωί. Άρα κάτι άλλο θα έχουν που κάνει τους ιδιοκτήτες τους να τους αγαπάνε τόσο. Θα ήθελα να το δω κι εγώ αυτό...

Δεν ξέρω τελικά τι θα κάνω. Με βάλατε σε σκέψεις και πολύ καλά κάνατε γιατί προστατεύετε τόσο εμένα από κακή αγορά όσο και το πουλάκι από λάθος οικογένεια. Αν και σας πληροφορώ πως ότι και πάρω τελικά θα το έχω σαν αδερφάκι μου και θα θέλω πάντα να περνάει καλά είτε είναι μαζί μου είτε με οποιονδήποτε άλλο που θα έχω ΕΓΩ επιλέξει.
Όπως καλά περνάει η Μάιρα με την Πωλίνα και σύντομα τον Ρίκι!

Υ. Γ. Μόλις είδα αυτό το βίντεο αποφάσισα να πάρω κοκατού!:D😱
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Επειδη καταλαβα οτι αστειευσαι :D εχω να σου πω το εξης: 'Νομιζω πηρες τη σωστη αποφαση!'':24::24:

παρε μονο ενα μεγαλο κλουβι να κλειδωθεις εσυ μεσα οταν θα σε κυνηγανε οι υπολοιποι! :laugh:
 
Όπως τα είπε και ο Ανέστης, δεν τσιρίζουν απλά, σπάνε τύμπανα. Αλλάζετε γνώμες κάθε 3 λεπτά :) Καλό είναι πρώτα να δείτε αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε έναν παπαγάλο (μικρό ή μεγάλο). Μην το βλέπετε σαν ένα λούτρινο παιχνίδι. Έχει απαιτήσεις πολλές, θέλει χρόνο πολύ, θέλει υπομονή γαιδουρινή :). Διαβάστε λίγο το υπόμνημα https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/ έχει και τον κακάτου!

Φιλικά
 
😀 οι κραβιες ειναι λες και τα σφαζουν.
εγω πιστευω οτι το καθε πουλι φωναζει και κραζει αναλογα με το πως εχει μεγαλωσει και με το πως του φερονται! Σαν τα σκυλια κατα καποιο τροπο, αν ειναι καλος ανθρωπος το αφεντικο τους ειναι καλα και αυτα αν ειναι στριμενος βγαινουν και αυτα στριμενα και αγρια. Αρα πιστευω αν το παρεις μωρο μανο και το μεγαλωσεις με αγαπη δε θα βγει φωνακλας!βεβαια αμα οταν μεγαλωσει το αφηνεις πολλες ωρες μονο του ε τοτε μπορει ναχεις προβλημα! Οτι θα το αγαπας το ξερουμε δε χρειαζεται επεξηγησεις ουτε θα απολογησε σε εμας το θεμα ειναι με τον εαυτο σου να το σκεφτεις καλα και φυσικα με την υπολοιπη οικογενεια αλλα αφου εσυ θα τον αναλαβεις πρεπει να εισαι ετοιμος για τις ευθυνες.
εκει που ρωτησα 3 φορες τη μερα τα ταιζουν, αμα παρεις εγω θα σουλεγα περισσοτερες φορες και με μικροτερα γευματα. Δικια σου αποφαση αλλα αμα παρεις ενημερωσε μας φυσικα!
τα κοκατιλ κανουν παρα πολυ θορυβο και ας μην τους φαινεται, τα Lovebirds μπροστα τους δεν ειναι τιποτα! Δεν ειναι τοσο δυνατος αλλα ειναι διαπεραστικος που νομιζεις θα σου σπασει ταυτια!:D
 
Πίστεψέ με Γρηγόρη δεν αλλάζω εύκολα γνώμη. Απλά ζυγίζω τα νέα δεδομένα μήπως και κάνω λάθος. Δεν έχω και μαγνητοφωνημένες φωνές παπαγάλων για να ξέρω αν θα αντέξω εγώ ή γείτονες!Γι αυτό και ρώτησα εσάς.
Ο κοκατού ήταν αστείο φυσικά! Παραλίγο να κάψω τα ηχεία μου!

Τόσο πολύ φωνάζει ο Ringneck; Εσύ πως τον αντέχεις; Όλη μέρα φωνάζει;

Ότι και να πάρω πάντως δεν πρόκειται να το αντιμετωπίσω σαν λούτρινο Γρηγόρη.
Μην ανησυχείς... Το έχω διαβάσει αυτό που λες.
 
Ότι είπα παραπάνω το είπα χαρητολογόντας. Απλά σκέψου το λίγο καλά μόνο αυτό. Όντως φωνάζει, ιδίως την ώρα που φεύγω μετά ηρεμεί, όμως αρκετά λίγοτερο όμως απο τον κακατου 😉 αμα βάζουν κόντρα πάντα χάνει.
Φιλικά
 
Νάσο τα σκέφτομαι όλα αυτά που είπες. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Ίσως πάρω ακόμα και Lovebirds!

Πόσο πιο μεγάλοι γίνονται οι Ringneck απο τα κοκατίλ;

Ο ήχος που έκανε η Μάιρα Νάσο ήταν σαν καρδιογράφημα αθλητή των 100 μέτρων μεταφρασμένο στη γλώσσα των δελφινιών!😱 :D
 
Ότι είπα παραπάνω το είπα χαρητολογόντας. Απλά σκέψου το λίγο καλά μόνο αυτό. Όντως φωνάζει, ιδίως την ώρα που φεύγω μετά ηρεμεί, όμως αρκετά λίγοτερο όμως απο τον κακατου 😉 αμα βάζουν κόντρα πάντα χάνει.
Φιλικά

Δεν υπάρχει πρόβλημα Γρηγόρη. Κάθε συμβουλή είναι πολύτιμη και ειδικά από ανθρώπους που έχουν εμπειρία. Κανένα ηχητικό ντοκουμέντο έχεις;
Αν την ώρα που φωνάζει του μιλήσεις ή τον σηκώσεις δεν σταματάει;
 
Δυστηχώς δεν έχω κάνε ενα google search ίσως βρείς κάτι. Φωνάζει μόνο όταν καταλάβει οτι φεύγω απο το σπίτι και όχι συνέχεια. Δεν θα τον άντεχα εγώ πλέον και όχι αυτός εμένα!
Φιλικά
 
πω πω φωνήηηη!
ο παρασκευάς ( κοκατίλ φυγάς)τσίριζε αρκετά συχνά !
ο βίκτωρας(ροζέλα)από την άλλη τσίριξε μόνο μία φορά,όταν τον έπιασε ο πετσοπάς για να μου τον δώσει! Εκεί χλώμιασα λίγο είχε βγάλει μια κραύγη ωχ ωχ ωχ αυτό να ακούσει η μάνα μου λέω πάει το πουλί! Αλλά ευτυχώς από τότε δεν ξανά τσίριξε ποτέ !
σφυράει, κελαηδάει, πολύ δυνατά κ αν δεν ζούσαμε σε χωριό σίγουρα θα μας είχαν κάνει πολλές παρατηρήσεις! Το αστείο είναι όταν γελάει κουνάει το κεφάλι του πάνω κάτω λες κ ξεκαρδίζεται στα γέλια!
 
ναι ο ριγκνεκ γινεται αρκετα μεγαλυτερος απο το κοκατιλ!
αν αποφασισεις να παρεις λοβεμπιρτς μην παρεις απο εκεινα τα μαγαζια, δεν ειχαν καλα.
 
μηπως ξερετε ποια ειναι πιο φασαριοζικα, τα Budgies η τα Lovebirds?. μου αρεσει πολυ που η επιστημονικη ονομασια τους εχει ελληνικη ριζα (agapornis- αγαποορνιθες- πουλια της αγαπης -Lovebirds)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
μηπως ξερετε ποια ειναι πιο φασαριοζικα, τα Budgies η τα Lovebirds?. μου αρεσει πολυ που η επιστημονικη ονομασια τους εχει ελληνικη ριζα (agapornis- αγαποορνιθες- πουλια της αγαπης -Lovebirds)

ta Lovebirds ειναι πιο φασαριοζικα και με πιο δυνατη φωνη.
 
Paidia, tora ta kokatilakia mou den fonazoun sxedon katholou...oute h Maira oute o Riki...fonazoun mono otan tha paro gia katharismo h gia pexnidi...otan den vlepountai ... :)
 
Γιατί τα κίτρινα Ringneck κάνουν διπλά λεφτά; Είναι σπάνια ή κάτι άλλο;
 
Back
Top