Γενικά Αγορά παπαγάλου, φόβος για τη μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ada
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ada

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2017
Μηνύματα
84
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα εδώ και τρεις μήνες διαβάζω ο,τι δηποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει να βγάλω άκρη σχετικά με την απόκτηση ενός παπαγάλου δυστυχώς με αποτρέπουν όλοι διοτι υπάρχει γενικευμένα η άποψη οτι αρωστενουν πολυ εύκολα και υπάρχει περίπτωση να κολλήσουμε και εμείς
 
Καλησπέρα. Όλα αυτά τα θεωρώ προχειρότατες εκτιμήσεις, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα βρεις όλους τους κινδύνους που υπάρχουν και τους τρόπους που θα προφυλάξεις εσένα και τα πουλάκια σου. Σε γενικές γραμμές όλα αυτά είναι εξαιρετικά σπάνια και αντιμετωπισημα. Έχω όλη μου την ζωή διάφορα ζωάκια και φυσικά παπαγάλους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πλέον μεγαλώνω τα παιδιά μου παρέα με αυτά, επίσης χωρίς πρόβλημα. Μην ακούς λοιπόν προχειρότητες και απλά επικεντρώσου στο από που θα πάρεις τον παπαγάλο σου, ώστε να φέρεις στο σπίτι σου ένα υγιές πουλάκι και σαφώς στο να μάθεις ότι χρειάζεται ώστε και εσύ να του προσφέρεις τις καλύτερες συνθήκες.
 
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.Βεβαια παιζουν ρολο καποιοι παραγοντες ρολο σε αυτο.Απο που θα παρεις το παπαγαλο για παραδειγμα. Απο καποιο πετ σοπ, απο εκτροφεα; Σε τι συνθηκες μεγαλωσε ο παπαγαλος;Για παραδειγμα αν ο χωρος που ζει το πουλακι δεν ειναι καθαρος οπως πρεπει ναι μπορει να αρρωστησει απο τις ακαθαρσιες! Αν εξω κανει κρυο βρεχει και εχει αερα και το εχεις εκτεθειμενο ναι μπορει να αρρωστησει.Απο τη στιγμη που προσεχεις τον παπαγαλο σου, το κρατας καθαρο και προσπαθεις το καλυτερο πιστευω οτι δε θα εχεις καποιο προβλημα.Βεβαια οπως ολα τα ζωακια μπορει να παθουν κατι ετσι και οι παπαγαλοι.
 
Δυστυχώς εγω έχω ζάχαρο και υπάρχουν άτομα στο σπίτι με ανοσοτροποποιητικη αγωγή εννοείται οτι απο εκτροφέα θα πάρουμε έχω ήδη μιλήσει με δυο ο ένας ήταν τελείως γεια σου. Δε θεωρεί απαραίτητο να κάνει εξέταση για τη ψιτακωση πριν τη παράδοση και το δίνει και διακόσια ευρώ παραπάνω μου απαντούσε εντελώς χαλαρουητα. Ο άλλος που ειναι μακριά το δείνει φθηνότερα με δαχτυλίδι τεστ dna και αιματολογικές σε σαφή ερώτηση αν κινδυνεύουμε μέχρι και θάνατο μου απάντησε. Θα μπορούσε.στο μεταξύ έχω διαβάσει τόσα πολλά που οι ασθένειες μεταδοτικές προς τον άνθρωπο ειναι παραπάνω απο μια. Τεσπα τις απαντήσεις θα τις πάρω απο το γιατρό μας. Και απο τη πτηνίατρο Κ. Γκρέυ.Α και κάτι αλλο έχουμε δυο σκυλιά. Ε όπως είμαστε με τα σκυλιά φιλία αγκαλιές χάδια θα θελουμε και με το παπαγάλο. Αφρικα Γκρέυ ζακο..
 
"Αν φοβάμαι πως θα με πληγώσεις, πως θα σε αγαπήσω;". Σκέψου καλά αυτή την πρόταση πριν πάρεις παπαγάλο.
 
"Αν φοβάμαι πως θα με πληγώσεις, πως θα σε αγαπήσω;". Σκέψου καλά αυτή την πρόταση πριν πάρεις παπαγάλο.
Εννοείται θα τα ειχα παρατήσει απο οτι γράφω παραπάνω θα εξαντλήσω μέσω πληροφόρησης κάθε πιθανότητα
 
Εφόσον Άντα, το σπίτι φιλοξενεί ασθενείς υπό ανοσοτροποιητική αγωγή, σαφέστατα έχεις υπόψη σου ότι ανήκουν σε πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, οπότε αν τελικά πάρεις παπαγάλο, θα πρέπει εκ των προτέρων να γίνουν εξετάσεις για ορνίθωση, πριν δλδ, έρθεις σε επαφή μαζί του κι εσύ η ίδια, καθώς και οι τροφές του να είναι επώνυμες, στις οποίες τη συσκευασία θα ανοίγεις η ίδια, η διατήρησή τους δε, καλό είναι να γίνεται σε ψυγείο, εντός κλειστού δοχείου και τέλος, το πουλάκι και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιείς (κλουβί, σταντ, κλπ) δεν θα πρέπει να έρθουν ποτέ σε επαφή ή γειτνίαση με άγρια πουλιά, συμπεριλαμβανομένων και των περιστεριών, σπουργιτιών κλπ.
 
Προσωπικά ομολογώ ότι προβληματίστηκα με την περίπτωσή σου και εδώ και αρκετή ώρα προσπαθώνα συντάξω μια απάντηση, αμφιταλαντευόμενη μεταξύ λογικής και συναισθήματος.

Φυσικά την πιο εμπεριστατωμένη απάντηση θα στη δώσει ο ιατρός σου, με τα στοιχεία που πιθανώς νασου δώσει η κα Γκρέυ

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, αλλά για να τις σκεφτείς καινα απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου. Λες ότι έχεις ζάχαρο. Για ποια μορφή μιλάμε; Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι; Ινσουλινοεξαρτώμενο; Αυτή η μορφή ειναι αυτοάνοσο. Υπάρχουν μελέτες/επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την ανταπόκριση του οργανισμού σε κάποια πιθανή μόλυνση από ζωοανθρωπονόσο;
Επίσης αναφέρεις ότι συγκατοικεις με άτομα σε ανοσοτροποποιητική αγωγή. Αν και τα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα στοχεύουν σε συγκεκριμένα σημεια του ανοσοποιητικού (ανοσοδιέγερση ή ανοσοκαταστολή), δεν παύει ο ασθενής αυτός να παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία σε μικρόβια και ιώσεις. Ακόμα και μια απλή ίωση θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Θα πρεπει να το λάβεις σοβαρά υποψιν.
Πώς διαχειρίζεστε τη συγκατοίκηση με τους σκύλους; Φαντάζομαι θα πρεπει να είστε πολύ σχολαστικοί σε θέματα καθαριότητας;
Η ψιτάκκωση είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να σε ανησυχεί όσον αφορά στους παπαγάλους ( http://pet-news.gr/χλαμυδόφιλα-μια-μεταδοτική-ασθένεια/ )
όμως δεν είναι και ο μοναδικός, ειναι και η σαλμονέλωση, η χλαμυδίωση και διάφορες άλλες ασθενειες πουπολύ ευκολα θα βρεις κάνοντας μια αναζήτηση στο νετ (πχ http://e-papagaloi.gr/asthenies-odikon-ptinon/ , http://www.paidiatriki.gr/nosimata_pou_metadidontai__apo_ta_katoikidia_zoa__an8ropozoonosoi/)
και ναι, θα πρεπει να σε προβληματίσουν, εφόσον αναφερόμαστε σε ευπαθείς ομάδες.

Κι εγώ εχω 4 καναρίνια, 2 παπαγάλους και μια γάτα και τα έχω μέσα στο σπίτι, μαζί με τα παιδιά μου. Δεν έρχονται όμως σε επαφή με άλλα ζώα ή πουλιά και εχω εμπιστοσύνη στον εκτροφέα που μου έδωσε τους παπαγάλους (και βεβαια στον κτηνίατρο και την πτηνιατρο που τα παρακολουθεί).
Έχω όμως και συγγενείς ιδιοκτήτες σκύλων, θα έλεγα χαλαρούς ως προς την υγιεινή των ζώων τους, που ο ένας χειρουργήθηκε με εκτεταμένο εχινόκοκκο και ο άλλος κατέληξε από σηψαιμία (ίσως τραβηγμένες περιπτώσεις, όταν όμως επιτρέπεις σου σκύλους σου να περιφέρονται στον δρόμο, χωρίς επίβλεψη, να τρώνε από τα σκουπίδια και να πινουν νερό από λασπολακούβες, ειναι σίγουρο ότι θα είναι φορείς απείρων μικροβίων).

Νομίζω ότι δεν υπάρχει απλή απάντηση για την περίπτωσή σου. Θα πρεπει να σταθμίσεις πιθανούς κινδύνους και ωφέλη.
 
Το γνωρίζω Δε θέλω να πάρουμε ένα παπαγάλο που θα έχουμε μια αποστειρωμένη σχέση μαζί του κατα αρχήν το πουλάκι δε θα αντέχουμε να το έχουμε συνέχεια μεσα σε κλουβί σίγουρα θα εχει σταντ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΑΦΗ ΦΙΛΙΑ ΧΑΔΙΑ και εκεί μπαίνει η φοβία και γ@νη τύχη μας να μη μπορούμε για μια ακόμη φορά να κάνουμε κάτι που θελουμε. Κάτι που έχουμε ανάγκη.Είμαι πολυ μα πολυ λυπημένη. Δε το αντέχω. Διοτι κι εγω και ο άντρας μου και οι κόρες μου λατρεύουμε τα ζώα

Προσωπικά ομολογώ ότι προβληματίστηκα με την περίπτωσή σου και εδώ και αρκετή ώρα προσπαθώνα συντάξω μια απάντηση, αμφιταλαντευόμενη μεταξύ λογικής και συναισθήματος.[/Q

Σε ευχαριστω για την ευαισθησία σου και προπάντων με το τροπο με τον προβληματιστηκες να απαντήσεις. Ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Αντιλαμβάνεσαι πως κάπως ετσι προσπαθώ να το διαχειριστώ και εγω. Τα σκυλιά εννοείται οτι παρακολουθούνται απο γιατρό και για λόγους ασφαλείας διοτι είχαμε κρούσματα με εισπνεομενες φόλες κάνουν το πιπί τους στη ταράτσα και βόλτες δε τα βγάζουμε αν και ειναι αναγκαίο.στο μεταξύ σκέφτομαι απο τηλεφώνου ντρέπομαι να πάρω τη πτηνιατρο.Αχ δε ξέρω . Αυτή τη στιγμη η φοβία μου δίνει τη θέση της.σε στεναχώρια. Θυμό για τον αποκλεισμό μας απο απλές χαρές της ζωής.Α ξέχασα δεν είμαι ινσουλινοεξαρτωμενη έχω όμως Χ.Α. Π όχι βαριάς μορφής.Α και καπνίζουμε και οι τέσσερις. Και τα σκυλιά μας μπορεί να μην έχουν πάει ποτέ κυνήγι αλλά ειναι κοκερακια η Δηλ κυνηγόσκυλα. Ναι όλα συνηγορούν κατα της απόκτησης είμαι όμως πεισματάρα. Τη τελική απόφαση θα τη πάρω αφού μιλήσω με γιατρός και μου έδωσες καλή ιδέα πρώτα με τη Πατρίτσια Γκρέυ και μετά με τη δίκη μας γιατρό
 
Γνωμη μου ειναι θα πρεπει να δειτε το θεμα με ηρεμια! Εννοω οτι πανω απο ολα προεχει η υγεια σας! Κατανοω την αναγκη σας γιατι κι εγω τα λατρευω τα ζωα! Και πιστευω ειναι δυσκολο να θελετε παπαγαλο και ισψ=ως να μη μπορειτε για τους λογους που αναφερατε!Γνωμη μου ειναι φυσικα να μιλησετε με γιατρο που να γνωριζει απο πτηνα και απο τις ασθενειες τους αλλα και με το δικο σας γιατρο! Μακαρι να καταφερετε να αποκτησετε το παπαγαλο που επιθυμειτε! Να μη ντρεπεστε να της τηλεφωνησετε καθολου! Ειναι ουσιαστικος ο λογος που θα καλεσετε! Περιμενουμε νεα σας!
 
Γνωμη μου ειναι...
.
Ευχαριστω όλους σας για την ανταπόκριση και εσάς προσωπικά για τη κατανόηση της βαθιάς ανάγκης μας ειχα μια πρώτη επαφή προφανώς γραμματέας πτηνιατρου ήταν έδωσα στοιχεία επικοινωνίας η γραμματευς μου είπε οτι γίνεται προληπτικά θεραπεία ενέσιμη σε δόσεις για τη ψιτακωση. Επίσκεψεις γενικότερα. Έχω την αίσθηση οτι τα κόστη αγοράς συν τα υγείας του παπαγάλου. Και την οποία παρακολούθηση συν όλα τα χρειώδη, κλουβί, σταντ , κλπ θα ειναι μη διαχειρησημα
 
Αν τελικά το αποφασίσεις θα μπορούσες να πάρεις ένα άλλο είδος παπαγάλου. Τα κόστη ιατρικής παρακολούθησης θα παρέμεναν μεν το ίδιο αλλά το κόστος αγοράς του πουλιού και του απαραίτητου εξοπλισμού του θα μειωνόταν αισθητά. Υπάρχουν πάρα πολλά ευφυέστατα είδη παπαγάλων με τα οποία θα δενοσασταν και θα περνουσατε υπέροχα.
 
Το σωστό είναι να συμβουλευτείτε και να ακολουθήσετε την άποψη του οικογενειακού σας γιατρού, αν κι εγώ πιστεύω πως αν τα πουλιά εξεταστούν πριν αγοραστούν και κρατάτε κανόνες υγιεινής δεν θα υπάρχει πρόβλημα (δεν είμαι γιατρός) για κανέναν σας.
...Α και καπνίζουμε και οι τέσσερις . Και τα σκυλιά μας μπορεί να μην έχουν πάει ποτέ κυνήγι αλλά ειναι κοκερακια η Δηλ κυνηγόσκυλα.ναι όλα συνηγορούν κατα της απόκτησης είμαι όμως πεισματάρα .
Εδώ θα ήθελα να κάνω τον συνήγορο των σκύλων και του ''μελλοντικού σας παπαγάλου''... 😉Αυτοί τι χρωστούν ν΄αναπνέουν τα τσιγάρα τεσσάρων καπνιστών και να το πληρώνουν με την υγεία τους ως παθητικοί καπνιστές; Κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι και η δική τους καλή υγεία... Το γράφω με αγάπη για εσάς αλλά και για εκείνα :) (ως πρώην καπνίστρια που για τον ανάλογο λόγο (+παιδί) κάπνιζε για χρόνια μόνο στη βεράντα:D )
 
...

Εδώ θα ήθελα να κάνω τον συνήγορο των σκύλων και του ''μελλοντικού σας παπαγάλου''... 😉Αυτοί τι χρωστούν ν΄αναπνέουν τα τσιγάρα τεσσάρων καπνιστών και να το πληρώνουν με την υγεία τους ως παθητικοί καπνιστές; Κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι και η δική τους καλή υγεία... Το γράφω με αγάπη για εσάς αλλά και για εκείνα :) (ως πρώην καπνίστρια που για τον ανάλογο λόγο (+παιδί) κάπνιζε για χρόνια μόνο στη βεράντα:D )

Αυτό είναι ίσως το βασικότερο μείον στην όλη ιστορία για εμένα. Αν πάρετε οποιοδήποτε είδος πτηνού θεωρώ πως με μαθηματική ακρίβεια θα αποκτήσει πρόβλημα υγείας σύντομα καθώς όλα τα πουλιά έχουν πολύ ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα. Και για τα σκυλιά σας ακόμη το θεωρω επίσης άδικο αυτό που υφίστανται.

Κατα τ'άλλα, συγνώμη κιόλας και δεν το λέω επικριτικά, αλλα με τόσο ντουμάνι απο 4 καπνιστές και 2 σκυλιά τα οποία βγαίνουν βόλτες και κουβαλάνε περισσότερα μικρόβια πάνω τους απο ένα πουλί που ζει μόνο μέσα στο σπίτι, φοβάστε μην πάθετε τίποτα απο ένα πουλί;
 
Περα απο ολα τα αλλα το θεωρω λιγο παρατραβηγμενο ολο αυτο με τη ψιττακωση. Ειχε ξεκινησει μια μοδα πριν καποια χρονια και τρεχαν ολοι να κανουν εξετασεις και εμβολια στους παπαγαλους τους για τη ψιττακωση και ταυτοχρονα εβγαιναν "εκτροφεις" που εδινα πουλια "απαλλαγμενα" απο τη ψιττακωση. Οι οποιοι εκτροφεις συνεργαζοντουσταν με το γιατρο που εκανε τις εξετασεις και τα εμβολια. Ολο αυτο που ειχε φανει λιγο εως πολυ επιχειρηματικο και τιποτα παραπανω! Απλα το λεω σαν αφορμη επειδη αναφερθηκε η ψιττακωση!
 
γίνεται προληπτικά θεραπεία ενέσιμη σε δόσεις για τη ψιτακωση

H οποία αφορά προληπτική αντιβίωση άρα οι εξετάσεις που σας είπαν δεν θα έχουν γίνει γιατί αν γίνουν και είναι αρνητικές ποιος ο λόγος, και βγάλτε τα υπόλοιπα συμπεράσματα.

Αν δεν απαγορευτεί αυστηρά το κάπνισμα μέσα στο σπίτι σας το θεωρώ τουλάχιστον εγωιστικό να πάρετε πουλί. Ακόμη και η νικοτίνη που μένει στα χέρια κολλάει πάνω στα φτερά τους και εκτός του ότι δεν φεύγει ευκολα ακόμη και με μπάνιο το επιβαρύνει γενικότερα, το απλούστερο είναι ότι θα αρχίσει να μαδάει τα φτερά του.
 
Εδώ θα ήθελα να κάνω τον συνήγορο των σκύλων και του ''μελλοντικού σας παπαγάλου''... 😉Αυτοί τι χρωστούν ν΄αναπνέουν τα τσιγάρα τεσσάρων καπνιστών και να το πληρώνουν με την υγεία τους ως παθητικοί καπνιστές; Κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι και η δική τους καλή υγεία... Το γράφω με αγάπη για εσάς αλλά και για εκείνα :) (ως πρώην καπνίστρια που για τον ανάλογο λόγο (+παιδί) κάπνιζε για χρόνια μόνο στη βεράντα:D )
Για νατο αναφέρω πάει να πει οτι το λαμβάνω υπ όψιν μου στο σπίτι τα μηχανήματα ψύξης θέρμανσης έχουν ιονιστη και οι χώροι εννοείται αερίζονται επιςης γνωρίζω οτι οι παπαγαλοι έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα
 
Επισης να προσθεσω οτι τα ζακο ειναι νουμερο ενα στην πουδρα των φτερων με οτι αυτο σημαινει για την επιβάρυνση της σπιτικης ατμοσφαιρας συν τα ψυχολογικα που αποκτουν με αλλαγές στην διαβιωση τους!
 
Για νατο αναφέρω πάει να πει οτι το λαμβάνω υπ όψιν μου στο σπίτι τα μηχανήματα ψύξης θέρμανσης έχουν ιονιστη και οι χώροι εννοείται αερίζονται επιςης γνωρίζω οτι οι παπαγαλοι έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα
Δυστυχώς ο αερισμός του χώρου με καπνιστές δεν αρκεί για τα πουλιά. Ελπίζω να ξέρεις αγγλικά για να διαβάσεις περισσότερο αναλυτικά γιατί ΔΕΝ κάνει να ζούνε σε σπίτι που καπνίζουν μέσα σε αυτό. https://birdtricksstore.com/blogs/birdtricks-blog/smoking-around-your-birds
 
Μηπως ειναι κ μια λαμπρη ευκαιρια για απεξάρτηση απο το τσιγαρο; 👎👍rolleyes:
 
Back
Top