Γενικά Αγορά parrotlet αλλά από που τελικά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fanfaras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fanfaras

PB New Member
Εγγραφή
24 Αυγ 2012
Μηνύματα
32
Καλησπέρα σε όλους!

Ψάχνω να βρω Parrotlet, αρσενικό, μικρό, ταϊσμένο στο χέρι, μιας και το θεωρώ ιδανικό -απ' όσα διαβάζω- για παρέα και για την 9χρονη κόρη μου, αλλά και γιατί δεν κάνει πολύ φασαρία όσο άλλοι παπαγάλοι (πολυκατοικία...)
Το ότι μπορεί να μιλήσει, δίνει πολλά πολλά μπόνους στην επιλογή μου!

Ωστόσο διαβάζοντας κάποια θέματα στο forum έχασα τη μπάλα, σχετικά με το από που είναι καλά να το αγοράσω. Θέλω να αποφύγω pet-shop αλλά με βλέπω εκεί να καταλήγω. Πήρα έναν εκτροφέα που μου είπε ότι θα αργήσει να βγάλει parrotlet.
Άλλος εκτροφέας είναι στην άλλη άκρη της χώρας και δεν επιθυμώ να αγοράσω πουλί που δεν θα το έχω δει πρώτα.
Για έναν άλλον που έχει αγγελίες παντού και τα πουλάει και φθηνά, διάβασα εδώ αρνητικά σχόλια και κόλλησα...

Τελικά έχετε να μου προτείνετε στην Αθήνα που μπορώ να βρω parrotlet που να είναι υγιή και σωστά μεγαλωμένα και ήμερα; Αν δεν γίνεται εδώ, για λόγους διαφήμισης, στείλτε μου ένα pm. Απλά το θεωρώ απαραίτητο να δω το πουλί πριν το αγοράσω (και όχι χύμα στο δρόμο, αλλά στο χώρο που μεγάλωσε)

Ευχαριστώ όλους σας!
 
Μόλις το δεί η @Sissy θα σου πεί από που πήρε τα δικά της. Αν δεν έχεις διαβάσει τα θεματά της κάντο άμεσα, θα βοηθηθείς πολύ. Είναι το εμπειρότερο μέλος με πάροτλετς στο φόρουμ κι απο τα πρώτα που έκανε τα πάροτλετς γνωστά κατοικίδια. 😉
 
Ευχαρίστως να σου πω από ποιον αγόρασα τους μικρούς μου (τον Μάριο πριν 6,5 και τον Κάρλο πριν 3 χρόνια)
Ο εκτροφέας τους ονομάζεται Νίκος Μπαλαλιός (έχει διακριθεί σε πολλές εκθέσεις)
Η σελίδα του στο FB είναι αυτή.
Σου στέλνω σε πμ το τηλέφωνο του.

Απλά το θεωρώ απαραίτητο να δω το πουλί πριν το αγοράσω (και όχι χύμα στο δρόμο, αλλά στο χώρο που μεγάλωσε)

Συμφωνώ απόλυτα με τη με την άποψη σου.
Αυτό που από εμπειρία θα σε συμβούλευα είναι: (όταν και απ΄όπου αποφασίσεις να αγοράσεις μωρό) Να αγοράσεις το κλουβί του πρώτα και να το δώσεις στον εκτροφέα ώστε το μωρό να μάθει (εκεί) το νέο χώρο του, χωρίς να αλλάξει συγχρόνως και περιβάλλον.
'Έτσι έκανα με το δεύτερο μωρό (μεγάλο πράγμα η εμπειρία) και πιστεύω πως το βοήθησε πολύ ώστε να στρεσαριστεί πολύ λιγότερο από τις αλλαγές και να προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα.
Θα ήθελα να συμπληρώσω πως είναι προτιμότερο να σκεφτείτε από τώρα την περίπτωση αγοράς ενός ζευγαριού ή 2 του ιδίου φίλου, για αποφυγή τυχόν προβλημάτων στο μέλλον... Είναι μικρά σε μέγεθος, με απαιτήσεις αλλά και δυνατότητες μεγάλων παπαγάλων 🙂
 
... Θέλω να αποφύγω pet-shop αλλά με βλέπω εκεί να καταλήγω. Πήρα έναν εκτροφέα που μου είπε ότι θα αργήσει να βγάλει parrotlet.

Καλύτερα από εκτροφέα και ας αργήσει, ούτως ή άλλως σε pet-shop δεν πιστεύω πως θα βρεις μωρό ταϊσμένο στο χέρι... Και αν έβρισκες (κατά τη γνώμη μου) δεν θα έπρεπε να το πάρεις.
 
Ευχαριστώ πολύ! Με βοήθησες σημαντικά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Δίνει κάποιος κοντά μου parrotlet (εκτροφέας είναι) αλλά όχι ταϊσμένα στο χέρι. Το πιο μικρό αρσενικό που έχει είναι 2,5 μηνών. Μου είπε αν θέλω να πάω να τα δω, μόλις απογαλακτίστηκαν λέει. Θα μπορέσει να ημερέψει με τη κατάλληλη φροντίδα και να κάθεται σε χέρι κλπ?
 
Οπότε καλύτερα να περιμένω για να βρω ταϊσμένο στο χέρι ε;

Βέβαια το μπατζάκι που μου πέθανε πριν λίγο καιρό, το είχα ημερέψει αρκετά, αν και ήταν κι αυτό άγριο...
 
Δίνει κάποιος κοντά μου parrotlet (εκτροφέας είναι) αλλά όχι ταϊσμένα στο χέρι. Το πιο μικρό αρσενικό που έχει είναι 2,5 μηνών. Μου είπε αν θέλω να πάω να τα δω, μόλις απογαλακτίστηκαν λέει. Θα μπορέσει να ημερέψει με τη κατάλληλη φροντίδα και να κάθεται σε χέρι κλπ?

Πήγαινε να τα δεις, δεν χάνεις τίποτα. Αν τα πουλιά χτυπηθούν στο κλουβί ενώ είσαι ένα μέτρο μακριά τότε θα σε δυσκολέψει αρκετά ένα τέτοιο πουλί. Αν όμως σε αφήσουν να καθίσεις δίπλα στο κλουβί και εκείνα κάθονται ήρεμα ή συνεχίζουν χωρίς φόβο τις δραστηριότητές τους, τότε μπορεί να καταφέρεις πιο εύκολα να το εξημερώσεις.
 
Βέβαια το μπατζάκι που μου πέθανε πριν λίγο καιρό, το είχα ημερέψει αρκετά, αν και ήταν κι αυτό άγριο...
Οπότε έχεις την εμπειρία που χρειάζεται... κάνε το κόλπο που προτείνει ο @Φοίβος
 
Ναι, σκέφτομαι να πάω να τα δω από κοντά, να δω και σε τι χώρο βρίσκονται και πόσο σχετικά ήρεμα είναι. Απλώς η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ παπαγαλάκι ταϊσμένο στο χέρι ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης και να καταλάβω τις διαφορές με ένα απλώς ήρεμο πουλί! Θα περάσω όμως να τα δω, σωστή η άποψη του Φοίβου
 
Είχε πάρα πολλά πάροτλετ! Όμορφα ήταν αλλά, αγρίμια! Οπότε συνεχίζω το ψάξιμο!
 
Ότι πάρεις 50! (μπλε και πράσινα, αρσενικά ή θηλυκά)
 
Back
Top