Γενικά Πληροφορίες πριν την αγορά Parrotlet

Εγώ θα σταθώ σε κάποια συγκεκριμένα σημεία...
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Με την δική μου επίβλεψη πάντα για να μην έχουμε κάνα ατύχημα. Εχει ένα πουλάκι μικρό ψευτικο το οποίο το κάνει μπάνιο το βουτάει στο φαγητό να το ταΐσει και δεν μπορώ να φανταστώ να τα κάνει αυτά σε ζωντανό. Κι εσύ να χαίρεσαι την κορούλα σου.

Και άγω από ζουπλας το πηρα το Μ02 δν είχα έξοδα αποστολής Κ ήρθε από το γερμανικό κιόλας κατάστημα Δλδη από έξω ..άρα σωστά @Vasia24 μου δν έχει έξοδα αν αγοράσεις ένα τέτοιο κλουβί είναι αυτό που λες νομίζω πάνω από 60 !
Σε πόσες μέρες περίπου σου ήρθε το κλουβί;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε πόσες μέρες περίπου σου ήρθε το κλουβί;
Βασικά είχα παραγγείλει αν θυμαμαι κλουβί άμμο αρκετά κιλά Κ τροφή Κ διαφορά αλλά και άργησε να έρθει έκανε κανα δυο βδομαδες επειδή μάζευαν τα προϊόντα δν ήταν όλα ετοιμοπαράδοτα αλλά ήταν σε σύνεχης επικοινωνία μέσω μειλ μαζί μου.. Πιστεύω βδομάδα σίγουρα θα κάνει
 
Σχετικά με την άμμο έχω δει σε κλουβιά να έχει άμμο. Για ποιο λόγο;Χρειαζεται να πάρω; Έχει να κάνει με την μυρωδιά;
 
Δν βάζω πάντα άμμο καμία φορά βάζω και μόνο χαρτί.. Δν είναι απαραίτητο αλλά για την υγιεινή συνήθως βάζουν για τις οσμές πχ μια άμμο που παίρνω έχει αρωμα ευκαλύπτου Κ λέει πως βοηθάει στο αναπνευστικό των πουλιών άλλες έχουν άρωμα άνηθου άλλες έχουν κοχύλια σπασμένα όπου τα τσιμπάνε Κ παίρνουν ασβέστιο κυκλοφορούν παρα πολλές στο εμπόριο
 
Γιατί δεν κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη πηγαίνοντας μια βόλτα σε ένα εκτροφείο που έχει το νησί σας με αρκετά είδη; parrotdisevalley.gr/GR/
Δεν ξέρω τι και πόσα ήδη εκτρέφει τώρα ή έχει διαθέσιμα αλλά δεν χάνεις κάτι να τον ρωτήσεις ή να ζητήσεις να δεις απο κοντά κάποια πουλιά μήπως κάποιο σας κάνει το κλικ.
 
Ναι αυτό εννοώ. Εχω δει σε φωτογραφίες.Αντικαθιστα το χαρτί; Και αλλάζεις μετά την άμμο;
Ναι το χαρτί αντικαθιστά και έχει να κάνει και με την μυρωδιά.Βέβαια η άμμος όπως λες που είδες μπορεί να είναι και ζεόλιθος. Και όποτε χρειαστεί αλλάζεις το υλικό. Οπότε, όταν με το καλό πάρεις το πουλάκι θα κάνεις τις δοκιμές σου με διάφορα υποστρώματα θα δεις πιο σε βολεύει καλύτερα και θα αποφασίσεις.
 
Επικοινώνησα μαζί του αλλά δεν έχει parrotlet.


Δεν αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο και για κάποιο άλλο λίγο μεγαλύτερο είδος; Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καλή ιδέα είναι ένα πουλάκι 20 γραμμαρίων να γίνει το κατοικίδιο ενός 3 χρονου παιδιού. Και το δικό μου παιδί 3 χρονών είναι και βλέπω ότι παρόλο που έχει μεγαλώσει με ζώα (σκυλιά, γατιά, πουλιά) ώρες ώρες είναι άγαρμπη απλά επειδή είναι παιδί.
 
Θέλω μόνο parrotlet γιατί έχω διαβάσει ότι είναι ήσυχος παπαγάλος σε σχέση με τούς μεγάλους. Και λόγω ότι είμαι σε διαμέρισμα δεν θέλω να αρχίσω να μαλώνω με τους γείτονες και την γυναίκα μου γιατί κι αυτή δεν της αρέσει η φασαρία. Ενα πουλάκι 20γραμμαριων πόση φωνή μπορεί να βγάλει. Τωρα για τον μικρό πάντα με επίβλεψη γιατί και λίγο πιο μεγάλος να είναι ο παπαγάλος αν τον αφήσεις μόνο του μπορεί να συμβεί το μοιραίο.
 
Ο παπαγαλος παντα υπαρχει περιπτωση να φωναξει ανεξαρτητως του μεγεθους του. Πιστεψε με και τα πολυ μικρα ειδη εχουν φωνη αμα θελουν, φυσικα οχι οπως ενα κοκατου αλλα εχουν!
 
Καλημέρα παιδιά ήδη έχω βρει μικρούλι parrotlet. Περιμένω πότε θα ταξιδέψει κάποιος να μου τον φέρει. Τωρα είμαι στην διαδικασία παραγγελίας τροφών και τα συναφή.Αυτη η τροφή είναι Οκ για parrotlet?
Versele-laga Prestige Premium.ή μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άλλη από το zooplus γιατί από εκεί θα πάρω το κλουβί. Επισης θα πάρω αυγοτροφη και σουπιοκοκαλο.
 
Καλησπέρα και από εμένα,
θα ήθελα να διευκρινήσω κάποια πράγματα ως κάτοχος parrotlet.
Τα parrotlet παρα το μικρό τους μέγεθος κάποιες φορές κάνουν πάρα πολύ φασαρία με δυνατές κραυγές. Μην ακούτε τους ιδιοκτήτες πετ σοπ που θα σας πουν το οτιδήποτε για να πουλήσουν (υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια που οι άνθρωποι είναι σωστοί και σοβαροί επαγγελματίες με γνώσεις). Ειδικά όταν υπάρχουν μωρά στη φωλιά γίνονται πάρα πολύ επιθετικά. Η άμμος στο κλουβί μπαίνει διότι τα parrotlet κατεβαίνουν στο κάτω μέρος του κλουβιού και τρώνε ή παίζουν οπότε η άμμος εγκλωβίζει τις οσμές και τα υγρά από τα περιττώματα και αποφεύγονται οι μολύνσεις και μυκητιάσεις. Ελπίζω να βοήθησα
 
Καλησπέρα και από εμένα,
θα ήθελα να διευκρινήσω κάποια πράγματα ως κάτοχος parrotlet.
Τα parrotlet παρα το μικρό τους μέγεθος κάποιες φορές κάνουν πάρα πολύ φασαρία με δυνατές κραυγές.

Είναι ανάλογα τι εννοεί ο κάθε ένας με την λέξη "φασαρία".
Προσωπικά επειδή είχα χρόνια ringneck (το οποίο όταν φωνάζει μπορεί να ακουστεί 3 τετράγωνα) και μετά λοβάκια που επίσης έχουν μια υπερβολικά σπαστικιά τσιρίδα σαν σφυρίχτρα, τα πάρροτλετ μου φαίνονται σαν μελωδία στα αυτιά μου αν φωνάζουν 🙂
 
Back
Top