Γενικά Αγορα Παπαγαλου, αφρικαν γκρει, κοκατου ή μακαο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mar101
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mar101

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2013
Μηνύματα
14
Γεια σας παιδια, θελω να αγορασω ενα παπαγαλο και ειμαι μεταξυ αφρικαν γκρει, κοκατου, μακαο. Γενικα ποιος κανει λιγοτερη φασαρια κλπ?
 
Γεια σου και οι τρεις είναι αρκετά θορυβώδεις. Μπορείς να δεις εδώ ένα πίνακα
 
εαν θες καποιον μεγαλο.. και εχεις την δυνατοτητα να το εχεις μονο εντος σπιτιου θα προτεινα να παρεις ζακο ή εκλεκτους. αντε και καποιον κακατουα ή μακαω μικρου μεγεθους ομως.. Οι μεγαλοι θελουν τεραστιες εξωτερικες κλουβες στο μεγεθος γκαρσονιερας.
 
Έχεις εμπειρία από παπαγάλους; Τον θες εξημερωμένο; :)
 
Ειχα κοκατιλ και Lovebirds και τωρα θελω να αγορασω ενα μεγαλο παπαγαλο ποιος απο αυτους θα ηταν ιδανικος για μενα, ναι τον θελων ταισμενο στο χερι
 
Εσύ ξέρεις ποιος είναι πιο κατάλληλος για σένα, για αυτό σου πρότεινε η Μαρία στο δεύτερο μήνυμα να διαβάσεις το συγκεκριμένο θέμα. Κανείς δεν ξέρει τις ανάγκες σου. Η μόνη για να αποφασίσει καλύτερα είσαι εσύ, αρκεί να γνωρίζεις όσο το δυνατόν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των πουλιών που σε ενδιαφέρουν.

Μπορείς να μας πεις το πόσο μεγάλο χώρο διαθέτεις, πόσο χρόνο διαθέτεις για τη φροντίδα του, πόσα λεφτά διαθέτεις για την αγορά και τον εξοπλισμό του, αν έχεις οικογένεια ή όχι και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να μας βοηθήσει να σου πουμε τη γνώμη μας. Διαφορετικά είναι σαν να μας λες ότι θέλεις ας πούμε ένα σκυλί και εμείς σου προτείνουμε ένα Μολοσό για να σου κρατά συντροφιά στην γκαρσονιέρα.
 
Μενω σε μονοκατοικια, οχι δεν εχω οικογενεια. Εγω θελω να μαθω ποιο ειδος κάνει λιγοτερη φασαρια, ποσο χρονο τη ημερα να του διαθετω κλπ
 
Λιγότερο θορύβο από τα είδη που αναφέρεις, κάνει ο Αφρικαν Γρέι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σιωπηλός. Ο χρόνος που θα πρέπει να διαθέτει κανείς σε παπαγάλους αυτού του μεγέθους, είναι όσο το δυνατόν περισσότερος. Δεν πρόκειται για πουλιά που ζουν στο κλουβακι τους κελαηδοντας όλη μέρα ακούγοντας ένα ραδιόφωνο ανοιχτό. Είναι πολύ απαιτητικά και ιδιαίτερα πουλιά που διεκδικούν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους με κάθε τρόπο. Πολλές φορές, βγάζουν τα φτερά τους ή αυτοτραυματίζονται όταν τους καταβάλλει το στρες ή όταν νιώθουν παραμελημένα.
 
Οι μεγάλοι γενικά είναι και αρκετά θορυβώδεις. Μία σοβαρή παράμετρος είναι και ο χρόνος που θα μπορείς να διαθέτεις γιατί τα μεγάλα αποκτούν και εξάρτηση από το άτομο που τα φροντίζει. Καλά κάνεις και το ψάχνεις από πριν για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως κατόπιν 🙂
 
Οσοι δεν ειναι εξημερωμενοι φωναζουν το ιδιο με τους εξημερωμενους;
 
Γενικα οι παπαγαλοι μικροι-μεγαλοι κανουν φασαρια. Για μερικους ανθρωπους ακομα και τα Budgie ειναι ενοχλητικα στην καθημερινοτητα τους. Απο κει και περα δες τον πινακα που σου προτιναν τα παιδια και βαλτα ολα κατω. Οι παπαγαλοι απαιτουν τη συνεχη προσοχη σου, φροντιδα κλπ. Θα σου ειναι ευκολο να εχεις ενα τετοιο μεγαλο ειδος πουλιου;
 
Εχεις σκεφτεί το κόστος αγοράς και συντήρησης τέτοιων πουλιών; Επίσης χωρίς να θέλω να σε προδιαθέσω αρνητικά γενικά όλα τα κατοικίδια αλλά και ειδικότερα οι μεγάλοι παπαγάλοι απαιτούν πολύ χρόνο για την καθαριοτητα τους αλλά και του χώρου που ζούν. Για παράδειγμα οι κοκατού βγάζουν μία σκόνη σαν πούδρα. Αυτό απαιτεί καθημερινό καθαρισμό στο σπίτι. 'Εχεις αναλογιστεί τι θα κάνεις στην περίπτωση που εμφανίσεις μια αλλεργία εσύ ή κάποιο μελλοντικο μέλος της οικογένειάς σου; Που θα καταλήξει το οποιοδήποτε πουλί; Σκέψου επισης τι θα κανεις έναν μεγάλο παπαγάλο τη περίοδο των διακοπών; Ποιος θα στον συντηρει μιας και είναι δυσκολο να μετακινείται με ολοκληρο το κλουβί του; Αυτά τα λιγα από μένα... Ελπίζω να μην σε αποθάρρυνα..
 
Ενα πουλι που εχει ταιστει αποκλειστικα στο χερι για εναν μονο ανθρωπο στο σπιτι ειναι πολυ δεσμευτικο. Ειναι πολυ αυξημενες οι πιθανοτητες να αρχισει κακες αυτοκαταστροφικες συνηθειες.

Ολα οπως σου ειπαν οι προλαλησαντες κανουν φασαρια, οσο μεγαλωνει το μεγεθος μεγαλωνουν και τα ντεσιμπελς. Δεν υπαρχει ησυχος παπαγαλος που να ειναι υγιης σωματικα και συναισθηματικα.
 
Οκ να κανω λιγο το συνηγορο του διαβολου; Με ολη παντα την καλη διαθεση... Αντε και τα δινεις τα λεφτα και παιρνεις εναν απο τους 3. Αν στην περιπτωση που εσυ δε θα εχεις τοσο χρονο οσο απαιτουν και χασεις τη "μπαλα",το μικρο μενει πολλες ωρες μονο του (σκεψου οτι απο εσενα εξαρταται λογω ηλικιας στην αρχη) μπλα μπλα μπλα... Ξερεις τι εχει να γινει μετα; Θα καταφερεις να εχεις εναν μεγαλο, αγριο φωνακλα παπαγαλο...
 
Απο τους 3 ο πιο "βολικός" είναι ο γκρίζος αλλά και αυτος μπορεί να γίνει φωνακλάς αν τον παραμελέις, αν δεν εχει παιχνιδια και παρέα μπορεί να αρχίσει να μαδάει τα φτερά του μεχρι να γίνει γουλί, και επιπλέον και ο γρίζος βγάζει σκόνη-πούδρα. Οχι τοσο οσο ο κακατούας αλλα βγάζει.
Αλλα απο τους 3 είναι ο λιγότερο απαιτητικός αν και ολοι θέλουν φροντιδα παρέα οπότε το πιο απαιτητικός εχει μονο νόημα σε κλουβί-διαστάσεις, τροφή κλπ κλπ δεν είναι οπως τα παπαγαλάκια που τους βάζεις φαι-νερο και φευγεις!
 
Καλησπέρα, έχω ήδη ένα zako και έναν αμαζονιου μακαο, πίστευα ότι ειναι φωνακλάς ο ζακό, μέχρι που γνώρισα το μακαο, απλά δεν υπάρχει μετρό σύγκρισης, ο ζακό ειναι καναρινί μπροστά του σε ένταση.
 
Back
Top