Γενικά Σκεφτομαι για αγορα παπαγαλου μεσαιου μεγεθους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mariosav
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να ειμαι ειλικρινης; Δεν εχω ιδεα απο παπαγαλους!

Ειναι θετικο το οτι σου ειπε να πηγαινεις απο κεικαι γω πιστευω οτι θα ηταν καλο να περιμενεις και να εχεις επαφη. Ετσι, μπορει και να δεις ολη τη διαδικασια που θα εχουν τα πουλακια που θα παρεις οταν ερθει η ωρα, μπορει να δεθεις ηδη με καποιο και να διαλεξεις πιο ευκολα.
 
Ναι συνονοματη! Στην αρχή σκεφτομουν για αλεξανδρινο, αλλα σκεφτηκα λογω του κοστους και το οτι τα κουακερ ειναι επισης πανεξυπνα και παιχνιδιαρικα να καταληξω εκει! Επισης, ειναι και μικρότερο σε μέγεθος και οσο πιο μικρο τοσο λιγοτερο κοστος και σε τρωφες και σε κλουβι και σε οτι αναφορά το ιδιο το πουλι.. Εσεις τι λετε;
 
Αμα το σκεφτεσαι ετσι, και τα budgies ειναι μικρα, πιο "φτηνα" εξυπνα και χαδιαρικα :)
 
εσεις τι λετε;
Δεν ξέρω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και ούτε κάποιο από τα ενεργά μέλη έχει αναπτύξει συζήτηση γύρω από αυτά, οπότε δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω σε προσωπικό επίπεδο, μόνο γενικά θεωρητικά.
 
Ναι αλλα αποτι διαβασα για τα μονκ, μου αρεσει πολυ ο χαρακτήρας τους κ επισης οτι δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο εναν μεγαλο παπαγαλο.. Και ειδα και κατι βιντεκια στο YouTube και μου αρεσε πολυ..
 
Ωραία, ελπίζω να καταλήξεις τότε. Κάνε μια έρευνα.
 
Ναι..σας ευχαριστώ πολυ για την σημασια που μου δωσατε! Θα ψαξω κ αλλο και ελπιζω να καταληξω συντομα αν και πιστεύω πως για μονκ παω.
 
Γεια σας! Αποφασισα να αγορασω εναν παπαγαλο κουακερ(μονκ)
Έχω ενώσει το θέμα με αυτό που είχες δημιουργήσει πριν από μερικές μέρες ζητώντας πληροφορίες για άλλα είδη παπαγάλων, έτσι ώστε να βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ.
 
Δεν θέλω να σε αποσυντονίσω ειδικα τώρα που κατέληξες αλλα οταν έκανα και γω την ερευνά μου φιλος μου είπε επι λέξη: ''Μια φορα φιλοξένησα μονκ του ξαδέρφου μου για ενα τριήμερο και κιοντεψα να το πετάξω απο το μπαλκονι... Παταγε τσιρίδες ολη την ωρα... Τελικα και ο ξάδερφος το έδωσε. Νομίζεις τυχαία εχει γεμίσει η αττικη μονκς..." Ο συγκεκριμένος εχει ενα ζακο και δυο caique... Εγω θα σου πρότεινα την εναλλακτικη μου αν δεν κατέληγα στο ζακο green cheeked conure την yellow sided ή την pineapple.
 
Δηλαδη ειναι τοσο φασαριόζικα ε; κοιταξε εγω δεν εχω μεγαλο θεμα με τη φασαρια οσο αναφορα τους γειτονες γιατι ειμαι σε μονοκατικια αλλα υπάρχει το ενδεχόμενο να σπουδασω και να μετακομισω σε κανενα 4μηνο, λες να υπάρχει πρόβλημα; :/
 
Δεν θέλω να σε αποσυντονίσω ειδικα τώρα που κατέληξες αλλα οταν έκανα και γω την ερευνά μου φιλος μου είπε επι λέξη: ''Μια φορα φιλοξένησα μονκ του ξαδέρφου μου για ενα τριήμερο και κιοντεψα να το πετάξω απο το μπαλκονι... Παταγε τσιρίδες ολη την ωρα... Τελικα και ο ξάδερφος το έδωσε. Νομίζεις τυχαία εχει γεμίσει η αττικη μονκς..." Ο συγκεκριμένος εχει ενα ζακο και δυο caique... Εγω θα σου πρότεινα την εναλλακτικη μου αν δεν κατέληγα στο ζακο green cheeked conure την yellow sided ή την pineapple.

Aπο ενα "κακο παραδειγμα" δεν μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα. Μια φιλη μου εχει τρια ζακο και καθε φορα που μιλαμε στο τηλεφωνο ο ενας ακουγεται να στριγγλιζει. Και δεν στριγγλιζει επειδη μιλαμε στο τηλεφωνο απλα ετσι ειναι φασαριοζος. Οι κονουρες δεν εχουν καθολου τη φημη του "ησυχου" παπαγαλου επισης.

Παπαγαλος και ησυχια ειναι γενικως δυο ασυμβατες λεξεις. :)
 
Για μένα υπαρχουν δυο ειδη απαιτησεων οταν διαλεγεις παπαγαλο. 1)το τι απαιτησεις εχει ο παπαγαλος απο σενα 2)τι απαιτήσεις εχεις εσυ απ τον παπαγαλο. Ευτυχώς και τα δύο ειναι υπολογίσιμα απο πριν, βεβαια χρειάζεται καλο ψάξιμο. Για μένα ο θόρυβος ήταν αν οχι το κορυφαίο ενα εκ των κορυφαίων κριτηρίων αγορας... Δεν πρεπει να σκεφεσαι τους 4 μήνες αλλα τα 20-90 χρόνια που θα ζήσει ανάλογα με το είδος... Πρέπει να σκεφτεις μπροστα... Περίεργους μελλοντικους γειτονες συντρόφους παιδια κτλ... Ο παπαγάλος ειναι δεσμευση ετών...

''Φοιβο'' συμφωνώ απόλυτα. Εξ άλλου όλοι οι παπαγάλοι κάνουν θόρυβο. Παίζει ένα μεγάλο ρόλο το είδος αλλα επειδή οι παπαγάλοι είναι σαν παίδια παίζει μεγάλο ρόλο και ο χαρακτήρας και η διαπαιδαγώγηση που έχουν... (συγκρίνωντας τις θεωρητικές γνώσεις μου με την μεγάλη εμπειρία σου να ξέρεις οτι οι απόψεις μου αναπτύσονται μονο επικουρικα στις δικές σου) Τα pineapple τα κονουράκια περα απο πανεμορφα 2-3 φορες που τα ειδα απο κοντα ήταν και αρκετα ησυχα.
 
Ναι εχεις δικιο σαυτο με την ησυχία, αλλα ενταξει για μενα δεν ειναι πρόβλημα και πολλοι απτους γείτονες δεν μαφηνουν να κοιμηθω το βραδυ απο μουσικες κλπ.. Δεν νομιζω να τους πειράξει ενα πουλακι! Και πιστεύω αυτο με τη φασαρια ειναι πρωτα θεμα χαρακτήρα και το ειδος παει σε 2η μοιρα..
 
... (συγκρίνωντας τις θεωρητικές γνώσεις μου με την μεγάλη εμπειρία σου να ξέρεις οτι οι απόψεις μου αναπτύσονται μονο επικουρικα στις δικές σου)..

Δεν ειναι θεμα ποιανου η αποψη ειναι σωστοτερη, καθως αυτο ειναι ενα θεμα που εθεσες σωστα κατα τη γνωμη μου με αυτο
Παίζει ένα μεγάλο ρόλο το είδος αλλα επειδή οι παπαγάλοι είναι σαν παίδια παίζει μεγάλο ρόλο και ο χαρακτήρας και η διαπαιδαγώγηση που έχουν...

Επισης ρολο παιζει, η εκγυμναση μυαλου και σωματος. Απο τοτε που αφηνω-προτρεπω τα πουλια μου να πεταριζουν με δυναμη εστω και στατικα, φωναζουν αρκετα λιγοτερο.
 
Το σχόλιο ήταν για να δείξω το σεβασμό μου ως προς την εμπειρία σου και την βοήθεια που έχω λάβει απο τα πολυπληθη σχολια σου! Η εμπειρία μου είναι τόσο μικρη που απλά βάζω το λιθαράκι μου... Αποψη μου ειναι οτι το είδος παιζει 100% ρολο ως προς την ένταση του θορύβου και 50+% ως προς την συχνότητα που θορυβει...
 
Back
Top