Ναι και εγω και το μήλο που του βάζω και το καρότο τα περνάω στον τρίφτη να του είναι πιο εύκολα. Χθες φώναζε όλη μέρα και προς το απόγευμα υπέκυψα και του έδωσα ηλιόσπορο τον οποίο έφαγε από το χέρι μου πρώτη φορά. Οπότε χάρηκα για αυτό το βήμα. Θα συνεχίσω να βάζω ποικιλία και θα κρατήσω τους ηλιόσπορους ως treat και ελπίζω να δοκιμάσει και κάτι άλλο κάποια στιγμή.Καλημερα, η γνωμη μου ειναι οτι κανενα πουλακι δεν εχει πεθανει απο την πεινα εφοσον υπαχουν διαθεσιμα σπορια στην ταιστρα η μιλετ και δεν εννοω ηλιοσπορους, τα δικα μου παροτλετ ουτε αυγο ετρωγαν ουτε μηλο καροτο, μεχρι που τα εκοψα κυβακια και εβαλα και 3 ηλιοσπορους μεσα για να τα δελεασω , και τωρα τρωνε κανονικα απ ολα ... ειδικα καροτο λαχανο που τριβω για σαλατα τους κραταω λιγο στο ψυγειο και εχουν 2-3 μερες..

Πω πω ναι είναι ίδιο! Εμάς αυτό το διάστημα έχει αποφασίσει ότι είναι στολίδι και που το χάνεις που το βρίσκεις είναι πάνω στο δέντρο. Συνεχίζει να τρώει μόνο ηλιόσπορο με μανία. Τώρα που τρώει από το χέρι μας κάθε μέρα προσπαθώ να του δίνω και άλλα να δοκιμάσει. Τα τσιμπάει και τα φτύνει. Είναι αρκετά ξεροκέφαλοΚαλά, είναι απαράδεκτο να δέσουν τα φτερά του για να μην φύγει. Είναι σαν να δένεις τα πόδια ενός μωρού για να μην περπατάει στο σπίτι και να κάνει ζημιές. Για άλλη μια φορά παραβιάστηκε η λογική.
Είναι πανέμορφο, μοιάζει με το δικό μου.
Όσο για τις τροφές, το δικό μου δύσκολα έτρωγε κάτι άλλο εκτός από σπόρια. Αυτό που έκανα ήταν να κόβω μικρά κομματάκια και σίγουρα έτρωγα μπροστά του τα ίδια φρούτα και λαχανικά, για να με βλέπει και να έχει περιέργεια να δοκιμάσει. Σε μένα δούλεψε.
Σου εύχομαι καλή τύχη!
View attachment 98989
Όλα θα γίνουν. Εμένα πλέον, μόλις πάω να φύγω από το δωμάτιο, πετάει πάνω μου για να μην φύγω. Παρόλο που έχει συνέχεια παρέα, δεν χορταίνει. Προχθές έτρωγα ένα μήλο. Όσες φορές του έδωσα, δεν το έφαγε. Και Προζχθες πέταξε στα χέρια μου και τσιμπούσε από το δικό μου μήλο. Σιγά-σιγά, με τον καιρό, θα δεθεί μαζί σου και θα θέλεις να το διώχνεις!Πω πω ναι είναι ίδιο! Εμάς αυτό το διάστημα έχει αποφασίσει ότι είναι στολίδι και που το χάνεις που το βρίσκεις είναι πάνω στο δέντρο. Συνεχίζει να τρώει μόνο ηλιόσπορο με μανία. Τώρα που τρώει από το χέρι μας κάθε μέρα προσπαθώ να του δίνω και άλλα να δοκιμάσει. Τα τσιμπάει και τα φτύνει. Είναι αρκετά ξεροκέφαλο![]()
Ναι ναι προσέχουμε όταν είναι εκτός κλουβιού προς το παρόν όλα τα μάτια του σπιτιού είναι πάνω του! Σε αυτή τη φάση το μόνο που δέχεται να βάλει στο στόμα του είναι ηλιόσπορος! Αν και για να μην υπερβάλω χθες έφαγε πρώτη φορά και κεχρί ! Χάρηκα σαν να κέρδισα λαχείο@Sylvia8 Σύλβια τι ωραία φατσούλα που είναι! Να τον χαίρεσαι κ πάλι! Πρόσεχε τον να μην καταπιεί κάνα μεταλλικό κομμάτι από τα στολίδια.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας