Αναπαραγωγή Αδέλφια από ίδια γέννα

Berry Lily

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαϊ 2022
Μηνύματα
66
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην ομάδα!
Ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση γιατί δεν έχω καμία γνώση πάνω στο θέμα αυτό:
Θέλω να κρατήσω δύο πουλιά ( cockatiel) από την ίδια γέννα και κατά πάσα πιθανότητα ( θα προβώ σε τεστ DNA για εξακρίβωση) είναι ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό. Το θέμα μου είναι, θα μπορώ να τα έχω στο ίδιο κλουβί ή μεγαλώνοντας μπορεί να γίνουν ζευγάρι ; Απ' όσο γνωρίζω δεν τις θέλουμε τις αιμομιξίες , οπότε και δεν θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο !
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι, είναι πολύ επικίνδυνο να ζευγαρώσουν συγγενικά πουλιά, καθώς μπορούν να εμφανιστούν σοβαρές ασθένειες στους νεοσσούς. Ναι, εάν τα πάνε καλά μπορούν να γίνουν ζευγάρι, οπότε είναι απαραίτητο να είναι σε διαφορετικούς και ξεχωριστούς χώρους.
 
@Berry Lily Δύο συγγενικά πουλιά δεν πρέπει να ζευγαρώσουν μαζί. Αυτό αποδυναμώνει τη γενετική συνολικά και μπορεί να οδηγήσει σε άσπορα αυγά, νεοσσούς που δεν εκκολάπτονται, παραμορφώσεις αυτές μπορεί να είναι εξωτερικές ή εσωτερικές και με εσωτερικές παραμορφώσεις δεν έχεις ιδέα εκτός από το ότι οι νεοσσοί θα αποτύχουν να ευδοκιμήσουν ή θα πεθάνουν σε νεαρή ηλικία αδύναμα ή άρρωστα πουλιά, πουλιά με μικρότερη διάρκεια ζωής, στείρα.
 
@Ledagcc ναι κάτι υποψιάστηκα , υποθέτοντας ότι μπορεί να ισχύει το ίδιο όπως και στον άνθρωπο...γι αυτό είπα να ρωτήσω πριν πάρω την απόφαση να τα κρατήσω και τα δύο. Άμα είχα χώρο για ένα ακόμα κλουβί κλπ κλπ δεν θα το συζητούσα καν γιατί έχουν βγει πολύ ωραία πουλιά από αυτή τη γέννα, αλλά δεν έχω αυτή την επιλογή αν θέλω να είναι καλά τα πουλιά πρώτα απ'όλα (έχω ήδη ένα κλουβί μεγάλο για τους γονείς) ...άρα θα κρατήσω το ένα (αν τελικά είναι ετερόφυλα)
Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις. Αλίμονο και να τα έβαζα σε τέτοια ταλαιπωρία μόνο και μόνο γιατί μου αρέσουν και θέλω να τα κρατήσω... Ας τα πάρει να χαίρεται άλλος την ομορφιά τους άμα είναι να ζήσουν μια καλή ζωή, χωρίς δεύτερη σκέψη!
[automerge]1664112644[/automerge]
Για του λόγου το αληθές:
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-09-25-16-30-10-399_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-09-25-16-30-10-399_com.miui.gallery.webp
    64,4 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι όντως πανέμορφα και τα δύο. Εύχομαι να είναι ομόφυλα και να μπορείς να τα κρατήσεις και τα δύο, αν και σε επόμενη γέννα μπορεί να σου προκύψει ξανά το ίδιο πρόβλημα.
 
Back
Top