Αναπαραγωγή Αυγό Σπίνου σε κατεστραμμένη φωλιά στο χωράφι μου

Μπορεί και επειδή η διατροφή που του έδινε η κανάρα, δλδ, που επέλεγε η κανάρα να του δώσει, σύμφωνα με το είδος της και όχι με αυτό του σπίνου, να μην ήταν κατάλληλα θρεπτική για τις διατροφικές ανάγκες ανάπτυξής του, με αποτέλεσμα σταδιακά να μειωνόταν η ζωτικότητα και η διεκδικητικότητα στη ζήτηση τροφής.
 
@ianos το σκέφτηκα και αυτό. Εγώ έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να του δώσω έστω μια μικρή πιθανότητα στην ζωή αλλά δυστυχώς δεν βγήκε. Όλα καλά όμως αν ξαναβρώ που δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο με την συχνότητα που βρίσκομαι έξω στην φύση θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο και την επόμενη φορά θα το αναλάβω εξ ολοκλήρου εγώ με κρέμα για νεοσσούς για να επιβιώσει το μικρο
[automerge]1654322245[/automerge]
@PantelisTs cardill past
 
@ianos το σκέφτηκα και αυτό. Εγώ έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να του δώσω έστω μια μικρή πιθανότητα στην ζωή αλλά δυστυχώς δεν βγήκε.
Εννοείται, και πολύ καλά έπραξες.
 
@MARY58 δυστυχώς θα συμβεί γιατί όπως είδατε βρήκα χθες το κοτσυφακι ως παιδί είχα βρει ένα μωρό σπουργίτι και συνεχώς στα χωράφια που βγαίνω βρίσκω κατεστραμμένες φωλιές από φυσικούς εχθρούς των πτηνών.( Νομίζω η Άνιμα με χρειάζεται στην ομάδα της😅)
 
Έχω μια απορία. Η τοποθέτηση αυγών άγριου πουλιού σε μια φωλιά που θέλουμε να είναι όσο πιο αποστειρωμένη γίνεται, δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του ζευγαριού των καναρινιών εξαιτίας μικροβίων;
 
Έχω μια απορία. Η τοποθέτηση αυγών άγριου πουλιού σε μια φωλιά που θέλουμε να είναι όσο πιο αποστειρωμένη γίνεται, δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του ζευγαριού των καναρινιών εξαιτίας μικροβίων;
Ναι, Στέφανε, ενέχει τους κινδύνους που αναφέρεις και είναι όντως μια παρακινδυνευμένη ενέργεια.
 
@kolinikos Νίκο, αν είσαι τυχερός και μεγαλώσει το μικρό και είναι αρσενικό θα είναι το καλύτερο πουλί, εγώ θα το κράταγα, μου φέρνουν εμετό τα σχόλια που λένε να αφήσεις το αυγό εκεί που ήταν και δεν παρεμβαίνουμε στην φύση, τα γράφουν οι ίδιοι που μαζεύουν γατάκια και σκυλάκια από το δρόμο για να τα σώσουν ωμός για τα πουλια για κάποιο μαγικό λόγο δεν ισχύει το ίδιο,κάνε αυτό που νομίζεις εσύ σωστό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kom
@ΠΑΡΙΣ το συγκεκριμένο πουλάκι δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εάν αναφέρεσαι σε άλλο αυγό άγριου πουλιού που μπορεί να βρει ο @kolinikos στο μέλλον, εννοείς ότι εάν είναι θηλυκό να το απελευθερώσει; Ενώ εάν είναι αρσενικό να το κρατήσει;
Η διαφορά μεταξύ γάτας κ σκύλων είναι ότι είναι κατοικίδια σε αντίθεση με τα αγριοπούλια. Κ όπως κ εκείνος κ εγώ (λάθος ή σωστά), θα το έπαιρνα από μια καταστρεμένη φωλιά ή όταν οι γονείς τους είχαν αποβιώσει για να του δώσω την ευκαιρία να εκκολαφθει κ να ζήσει ώστε μετά να το παραδώσω στο άνιμα ή με τις οδηγίες τους να το φροντίσω μέχρι την απελευθέρωση του στο φυσικό του περιβάλλον (κλαίγοντας). Τα αδέσποτα γατιά κ σκυλια έχουν φυσικό τους περιβάλλον τα πεζοδρόμια κ τους δρόμους. Δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης.
 
Νίκο, αν είσαι τυχερός και μεγαλώσει το μικρό και είναι αρσενικό θα είναι το καλύτερο πουλί, εγώ θα το κράταγα, μου φέρνουν εμετό τα σχόλια που λένε να αφήσεις το αυγό εκεί που ήταν και δεν παρεμβαίνουμε στην φύση, τα γράφουν οι ίδιοι που μαζεύουν γατάκια και σκυλάκια από το δρόμο για να τα σώσουν ωμός για τα πουλια για κάποιο μαγικό λόγο δεν ισχύει το ίδιο,κάνε αυτό που νομίζεις εσύ σωστό.
Έχει γίνει μια παρανόηση του θέματος.

Αρχικά, το πουλάκι πέθανε, γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης που θα το ταϊζαν οι φυσικοί του γονείς.

Νομίζω δεν μίλησε κανείς για παρέμβαση στην φύση κ.τ.λ, εξάλλου η φωλιά στην προκειμένη περίπτωση είχε είδη πέσει, απλά το να δώσεις συμβουλή για το πως να μεγαλώσεις ένα αυγό άγριου πουλιού, μπορεί αύριο να αποτελέσει πληροφορία για ανθρώπους, με όχι τόσο αγαθές προθέσεις... Και επίσης ένα τέτοιο αυγό θα μπορούσε να μεταφέρει ασθένειες στα δικά μας πουλιά.

Όσο αφορά τα αδέσποτα, συμφωνώ απόλυτα με @MARY58 . Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Εξάλλου το φανερώνει και η λέξη. Τα ζώα αυτά είναι α-δέσποτα και χρειάζονται κάποιον να τα φροντίσει, εν αντιθέσει με τα άγρια ζώα.
 
@MARY58 μια χαρά υπάρχει σύγκριση, όταν κάποιος πάρει ένα πουλάκι που πιθανόν να έπεσε από την φωλιά,θα πέσουν πανό του και θα λένε:Δεν έπρεπε να το πάρεις, κάπου εκεί είναι οι γονείς του, και αν δεν είναι τότε είναι φυσική εξέλιξη να πεθάνει, δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στην φύση, αν δουν ένα κουτάβι και το μαζέψουν τότε γίνονται ήρωες, εμένα μου έχει συμβεί επιδει μάζεψα ένα κοτσιφι, γι'αυτό το λέω....
 
  • OK
Αντιδράσεις: MARY58
Στο παραπάνω μήνυμά σας έχετε απόλυτο δίκαιο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το petbirds. Κάθε μέρα εδώ, ανεβαίνουν πολλά ποστ με πουλάκια που έχουν πέσει από τις φωλιές τους, και δεν υπάρχει η αντιμετώπιση που περιγράφετε. Ίσα ίσα λέμε πως έκανε πολύ καλά που το έσωσε. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε και να αφήσουμε το πουλάκι ήσυχο, είναι άλλο θέμα, αλλα και πάλι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με την κοινότητα.
Όπως και να έχει μπράβο σας που μαζέψατε το κοτσίφι.
 
Το κοτσύφι ζεί ελεύθερο. Εάν το περιμάζεψες μικρό, αυγό ή τραυματισμένο για να επιβιώσει, άγια έκανες ( κατ'εμέ). Αλλά μέχρι εκεί. Όταν πια θα μπορούσε να συντηρηθεί μόνο του κ πετάξει θα έπρεπε να το αφήσεις ελεύθερο. Μην αφήσεις ελεύθερο το αδέσποτο κουτάβι ή γατί, γιατί αυτά χρειάζονται σπίτι. Απλά.
 
Back
Top