Ασθένειες Αδυναμία ισορροπίας και κραυγές

βικυ κοντ

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2017
Μηνύματα
13
Πόλη
Πύργος
Καλησπερα σας. Αγορασα ενα παπαγαλακι πριν 7 ημερες περιπου. Σημερα μεχρι τις 4 ημουν σπιτι και γινοταν χαμος απο το κελαιδιμα του, ηταν πολυ καλα. Γυρισα σπιτι στις 10 και ακουω κραυγες,τρεχω και το βλεπω στο πατο του κλουβιου να γερνει δεξια, να βγαζει κραυγες και την ωρα που τις εβγαζε εγερνε το κεφαλι δεξια. Το εβαλα στο χερι μου και πεφτει προς τα δεξια παλι. Του πεταξα στο στοματακι λιγες σταγονες ζαχαρονερο οπως μου ειπε τηλεφωνικα μια κτηνιατρος στη πατρα. Εδω δεν μπορεσα να επικοινωνησω με καποιον γιατρο(πυργο ηλειας).συνεχιζει και βγαζει κραυβες.σαν να προσπαθει να ισορροπησει κανει.. Εχω πλανταξει γιατι τα αγαπαω ολα τα ζωακια εξισου.σας παρακαλω για μια βοηθεια, δεν μπορω να βρω γιατρο και φοβαμαι μηπως δεν βγαλει τη νυχτα. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
 
Συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία σου αλλά καταλαβαίνεις αν γιατρός δυσκολεύεται να βοηθήσει, πόσο μάλλον εμείς...
Το μόνο που θα σου έλεγα, να σκεφτείς και να μας πεις τι έφαγε ή δάγκωσε και αν υπάρχει περίπτωση να υπέστη κάποια δηλητηρίαση, δεδομένου ότι μέχρι αργά ήταν καλά στην υγεία του. Γι αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να έχεις διαθέσιμο καρβουνάκι αποτοξινωτικό ή ζεόλιθο. Έχεις κάτι από αυτά; Γιατί τέτοια ώρα πως να βρεις.
Σε ποιο δωμάτιο του σπιτιού είναι; Υπάρχει περίπτωση να υπέστη επίθεση από κατοικίδιο ή αρπακτικό;
 
ηταν στο παγκο της κουζινας κοντα σε κλεισμενο παραθυρο.στο αλλο δωματιο υπαρχει ενα κουνελι που ηταν κι αυτο στο κλουβι του. Τροφη εχω αυτο που μου εδωσαν με την αγορα του,τιποτα αλλο.σας ευχαριστω τοσο πολυ που εστω απαντατε γιατι ηθελα να μιλησω με ανθρωπους που ξερουν απο παπαγαλακια.
 
Μήπως έχεις άνθρακα στο σπίτι για ανθρώπινη χρήση; Ή μπορείς να βρεις ανοικτό φαρμακείο. Έχει δίκιο ο Γιάννης. Πως πάει το πουλάκι εν τω μεταξύ;
Διάβασε εδώ για να καταλάβεις γιατί το λέμε https://community.petbirds.gr/threads/Ενεργός-Άνθρακας-οδηγίες-χορήγησης-σε-έκτακτη-ανάγκη.24716/
@βικυ κοντ
 
δυστυχως δεν εχω κατι. Αυτο πως θα βοηθησει; Ειναι στα ιδια.. Κραυγαζει πιο αραια τωρα. Απο τι να δηλητηριαστηκε;
 
οχι τιποτα. Εχω αρκετους βασιλικους τους οποιους φυτεψα χτες και κρατουσα στη κουζινα με σκοπο να τους μοιρασω σε γνωστους. Γιατι διαβασα στο λινκ για τοξικα φυτα.

να προσπαθησω να κανω αυτο με τον ανθρακα και αν προλαβω καλως;
 
να προσπαθησω να κανω αυτο με τον ανθρακα και αν προλαβω καλως;
Ναι βέβαια. Ο βασιλικός δεν είναι τοξικός, αντίθετα. Εκτός αν ήταν έντονα ψεκασμένοι με φυτοφάρμακα, οπότε οπωσδήποτε άνθρακας και αλλαγή σημείου σε καθαρό χώρο.
 
τους ειχαν ψεκασει, ναι.. Θα προσπαθησω να βρω. Μπορει να δηλητηριαστει ξαφνικά ενω ηταν και το πρωι στο ιδιο χωρο; Ή ειχε ξεκινησει η δηλητηριαση και βγηκε αργα το αποτελεσμα;τωρα το εχω εξω,υπαρχει πιθανοτητα να αντεξει μεχρι αυριο γιατι ισως να μην βρω καποιον να μου φερει τετοια ωρα τον ανθρακα, απελπισια
 
οχι τιποτα. Εχω αρκετους βασιλικους τους οποιους φυτεψα χτες και κρατουσα στη κουζινα με σκοπο να τους μοιρασω σε γνωστους. Γιατι διαβασα στο λινκ για τοξικα φυτα.
Ο βασιλικός όπως είπε και η Μαρία δεν είναι τοξικό φυτό. Ήταν δίπλα στο κλουβί; Μπορούσε να το φτάσει και να φάει;
 
Αφού είναι σε αυτή την κατάσταση πρέπει να προσπαθήσεις να το προλάβεις. Τα φυτοφάρμακα κάνουν πολύ ισχυρή δηλητηρίαση και προσθετική. Μακάρι να αντέξει και μετά πάντα ζεόλιθο στο σπίτι.
 
μπορει να φταιει η μοιρωδια απτο κουνελι;
Όχι αποκλείεται. Άλλο ενδεχόμενο μήπως είχε υπερβολική ζέστη.
Φυσικά μπορεί να συντρέχουν χίλιοι δυο λόγοι ασθενείας. Αδύνατον να πούμε.
 
Back
Top