Ασθένειες Ακάρεα σε παπαγαλάκι

elenamalef

PB New Member
Εγγραφή
16 Δεκ 2016
Μηνύματα
22
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα
Το παπαγαλάκι μου έχει ακάρεα και διάβασα σε ένα άρθρο του petbirds ότι είναι καλό να του δώσω και σκορδόνερο εκτός από τη θεραπεία.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν μπορώ να το παρασκευάσω από μόνη μου.
Αν ναι πως;
Και πως το δίνω στο πουλί;
Ευχαριστώ!
 
Γεια σου Έλενα, καλώς ήρθες κι εσύ και το παπαγαλάκι σου!
Πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι έχει ακάρεα; Που τα είδες; Στα πόδια, στο ράμφος; Που;
Μπορείς να μας βάλεις φωτογραφίες να δούμε κι εμείς να βεβαιωθούμε όλοι για σίγουρα;
petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/
Σκορδόνερο μπορείς να του δώσεις, έτσι κι αλλιώς δεν του κάνει κακό σε τίποτα και είναι ευεργετικό στο εντερικό του σύστημα.
Διάβασε εδώ πως θα το φτιάξεις. https://petbirds.gr/article/garlic-in-birds-diet/
Τι ηλικία έχει το παπαγαλάκι σου και πόσον καιρό το έχεις; Πες μας δυο λόγια γι' αυτό.
 
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Καλώς σας βρήκα.
Το κατάλαβα από το ράμφος του και από το πολύ ξύσιμο που έχει αλλά δυστυχώς το έχει πολύ καιρό και εγώ το αντιλήφθηκα πρόσφατα.
Τώρα κάνω ότι μπορώ... Λέω να του βάλω pulmosan. Μου είπαν πως ενδείκνυται για τέτοιες περιπτώσεις... Εσύ τι λες; Έχεις κι εσύ παπαγαλάκι; Εμένα είναι το μικρό, το ευρωπαικό. Έτσι νομίζω τα λένε...
 
Τώρα προσπαθώ να μετατρέψω το αρχείο για να το ανεβάσω..
Το παπαγαλάκι μου πρέπει να είναι γύρω στα 2 δεν ξέρω ακριβή ηλικία γιατί δεν μου είπαν από το πετσοπ που το αγόρασα.. Το έχω από τον Ιούνιο, Ιούλιο, κάπου εκεί...
 
ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗ ΦΩΤΟ ΜΟΥ.
Μάλλον είναι μεγάλη, κοίτα στο λινκ που σου έβαλα, μπορείς να την μικρύνεις κάνοντας resize.
Το pulmosan είναι πολύ δυνατό φάρμακο και θέλει προσοχή στην εφαρμογή. Να δούμε την έκταση του προβλήματος, ίσως μπορείς να το βοηθήσεις με την αλοιφή epithol. Είναι ήμερο; Το πιάνεις στα χέρια σου;
 
Όχι δεν είναι ήμερο. Με αφήνει να το χαϊδεύω με φόβο αλλά δεν το πιάνω... Τώρα το έπιασα πρώτη φορά για να του βάλω Repele Neem Bird Spray... Να σε ρωτήσω ακόμη, το σκορδόνερο κάθε πότε μπορώ να του το βάζω; Κάθε μέρα ας πούμε; Μια φορά τη βδομάδα; (προσπαθώ να ανεβάσω τη φωτό ακόμα)
 
Δεν βλέπω ακάρεα Έλενα μου στο πανέμορφο πουλάκι σου, ένα θηλυκό σε οίστρο βλέπω, τα οποία κάνουν ανωμαλίες στον χαλινό σ' αυτή την φάση.
Εκείνο που παρατηρώ είναι κάτι μαύρες κουκίδες στο κεφαλάκι του.
Υπάρχει περίπτωση να είναι ψείρες; Απίθανο να είναι τόσες που να φαίνονται τόσο χωρίς να τις έχεις πάρει χαμπάρι όμως.
Περνάει πτερόρροια; Χάνει δηλαδή φτερά; και βγάζει νέα;
 
Ναι περνάει πτερόρροια από το καλοκαίρι μπορώ να πω... Ναι αυτά τα μαύρα τα έχει μόνιμα είναι σαν να είναι κλειστά φτερά... Ξύνεται συχνά και πέφτουν κάτι ασπράκια στον πάτο σαν πιτυρίδα... Τι με συμβουλεύεις να κάνω; Πόσο συχνά να του δίνω σκορδόνερο; Το έχει αρκετό καιρό αυτό στο ράμφος του...

Πως μπορώ να καταλάβω αν αυτά είναι ψείρες; Δεν κουνιούνται δηλαδή... Το παρατηρώ ώρες το πουλάκι μου...
 
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΙΡΕΣ; ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ.. ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΩΡΕΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ...
Μπορείς να βγάλεις μία πολύ κοντινή στα σημαδάκια; Γιατί κάπως, κάπως όμως έτσι φαίνονται και τα νέα φτεράκια αλλά αυτά δεν μου μοιάζουν για κάτι τέτοιο.
Ας το δούμε και θα μιλήσουμε συνολικά για την φροντίδα του. Πάντως γενικά μην ανησυχείς, θέλει μια κάποια περιποίηση το πουλάκι απλώς..
 
Ωραία σε ευχαριστώ πολύ Μαρία, θα σου στείλω την φώτο πιο αργά το βράδυ ή αυριο.. αν μπορείς έχε το νου σου. Γιατί αυτήν την στιγμή δεν είμαι μαζί με το παπαγαλάκι μου και αυτή τηνν φώτο έτυχε να την έχω στο κινητό πουτην είχα βγάλει για να την δείξω στο πετ σοπ.. εγ΄β ωστόσο θα του φτιάξω σκορδόνερο διότι έχει ευεργετικές ιδιότητες όπως μου είπες... απλά αν γνωρίζεις πες μου... Πόσο μπορεί να μείνει στην ποτίστρα και πόσο συχνα μπορώ να του βάζω.. σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και πάλι!
 
Το βάζεις αντί για το νερό του για 4-5 συνεχόμενες ημέρες και μετά πάλι καθαρό νεράκι.
Θα το αλλάζεις κάθε μέρα με φρέσκο και θα καθαρίζεις καλά το στόμιο της ποτίστρας γιατί κάνει γλίτσα.
Μπορείς να το φτιάξεις μία φορά σε μπουκάλι με καπάκι και να το φυλάξεις στο ψυγείο.
Όμως αφού το ετοιμάσεις την επόμενη μέρα θα πετάξεις από μέσα τις σκελίδες σκόρδο και πριν το δώσεις καθημερινά θα το ανακινείς και θα γεμίζεις την ποτίστρα και θα την αφήνεις να ζεσταθεί στο δωμάτιο, μην πιεί νερό από το ψυγείο το πουλάκι.
Επίσης πρωινή ώρα (πρόσεχε πρωινή) και με θερμαντικό σώμα σε λειτουργία, μπορείς να το ψεκάζεις με νεράκι ένα τσικ χλιαρό, στο οποίο θα έχεις προσθέσει λίγες σταγόνες ξύδι. Αυτό θα βελτιώσει το ξύσιμο και την εμφάνιση του πτερώματος.
 
Το βάζεις αντί για το νερό του για 4-5 συνεχόμενες ημέρες και μετά πάλι καθαρό νεράκι.
Θα το αλλάζεις κάθε μέρα με φρέσκο και θα καθαρίζεις καλά το στόμιο της ποτίστρας γιατί κάνει γλίτσα.
Μπορείς να το φτιάξεις μία φορά σε μπουκάλι με καπάκι και να το φυλάξεις στο ψυγείο.
Όμως αφού το ετοιμάσεις την επόμενη μέρα θα πετάξεις από μέσα τις σκελίδες σκόρδο και πριν το δώσεις καθημερινά θα το ανακινείς και θα γεμίζεις την ποτίστρα και θα την αφήνεις να ζεσταθεί στο δωμάτιο, μην πιεί νερό από το ψυγείο το πουλάκι.
Επίσης πρωινή ώρα (πρόσεχε πρωινή) και με θερμαντικό σώμα σε λειτουργία, μπορείς να το ψεκάζεις με νεράκι ένα τσικ χλιαρό, στο οποίο θα έχεις προσθέσει λίγες σταγόνες ξύδι. Αυτό θα βελτιώσει το ξύσιμο και την εμφάνιση του πτερώματος.

Σε ευχαριστω πολυ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλες σου! Το νεράκι με το ξύδι θα το ψεκάζω πάνω στο πουλάκι ή γενικά το κλουβί;
 
Πολυ ομορφο το πουλακι σου να το χαιρεσαι. Ευχομαι ν ειναι ολα καλα. Εχεις κ το μαρακι μας εδω που ειναι παντα εδω 🙂. Ανυπομονουμε ν μας παρουσιαστεις μαζι με το φιλαρακι σου. Παντος κ εμεος οσο περναμε πτεροροια εχουμε πολυ φαγουριτσα
 
Καλησπέρα Ελένη,
καλός σε βρήκα!
Έχεις και συ ευρωπαϊκό μικρό παπαγαλάκι;
Πόσο καιρό περνάει εσένα πτερόρροια;
Καλημερα εγω εχω παροτλετ ετσι λεγετε η ρατσα του εινα πιο μικρα απο τα μπατζι που εχεις εσυ. Εμενα επειδη ειναι κ μωρο κ περναει την πρωτη του πτεροροια εχει ακομη σκεψου απο τον αυγουστο με σεπτεμβρη ξεκινησε🙂μπορεις να μας παρουσιασεις τον φτερωτο σου φιλο ανοιγοντας ενα νεο θεμα εδω https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=90 και επισης να διαβασεις για την ρατσα του δικου σου https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/ αλλα και να μαιεις για τη φροντιδα https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/ κ τελος για την σημαντικη πτεροροια που περνουν ολα τα φτερωτα φιλαρακια μας https://petbirds.gr/article/bird-moulting/ 👍 θα χαρουμε πολυ να σε γνωρισουμε. Ειμαστε εδω οτι χρειαστεις
 
Οι LOS BUDGIESTAS σε καλωσορίζουν Έλενα εσένα και την όμορφη Μπατζίνα σου! Ούτε και γω βλέπω ακάρεα, ούτε στο Ράμφος ούτε στα πόδια! Όπως είπε και η @maria p πιο πάνω, απλά είναι πυρωμένη, και σε αυτή την φάση ο χαλινός γίνεται κάπως ανάγλυφος! Τα μαύρα σημαδάκια στο κεφάλι, μάλλον καρφάκια είναι, δηλ καινούρια πούπουλα, αλλά θα χρειαστεί να βάλεις πιο κοντινές φωτό για να το πούμε με σιγουριά!

Ναι περνάει πτερόρροια από το καλοκαίρι μπορώ να πω... Ναι αυτά τα μαύρα τα έχει μόνιμα είναι σαν να είναι κλειστά φτερά... Ξύνεται συχνά και πέφτουν κάτι ασπράκια στον πάτο σαν πιτυρίδα...

Πτερόρροια, Έλενα μου είναι όταν το πουλί ρίχνει και φτερά και πούπουλα! Όταν ρίχνει μόνο πούπουλα, είναι γιατί τα Μπάτζι περιποιούνται τακτικά το φτέρομα τους! Πρόσεξε μόνο, να μην έχεις το κλουβί κοντά σε θερμαντικό μέσο! Όσον αφορά την πυτιρίδα, είναι φυσιολογική, είναι η άσπρη σκόνη που έχουν στα φτερά τους τα Μπάτζι! Εκτός από τους ψεκασμούς που σου πρότεινε η Μαρία, μπορείς να της βάλεις και μια μπανιέρα, ώστε και να περιποιείται τα φτερα της, αλλά και να την ανακουφίζει από την φαγούρα!
Αν θέλεις, κάνε μας μια πλήρη παρουσίαση της φίλης σου, με φωτό του κλουβιού, και λεπτομέρειες της διαμονής της και της διατροφής της! Είναι μόνη ή έχει και συντροφιά; Επίσης, αν υπάρχει η δυνατότητα, θα σου πρότεινα να αλλάξεις κλουβί! Πέραν από το γεγονός ότι είναι βαμμένο, και οι παπαγάλοι έχουν την τάση να δαγκώνουν τα κάγκελα, άρα να τρώνε την μπογιά, εχει αρπάξει και λίγο σκουριά, επίσης επιζήμιο για το πουλί! Συν ότι τα κάγκελα είναι όλα κάθετα, και στα Μπάτζι αρέσει να σκαρφαλώνουν, οπότε τουλάχιστον οι δύο πλευρές πρέπει να είναι οριζόντιες! Για όποιες απορίες έχεις, μην διστάζεις να ρωτάς 😉
 
Καλημέρα παιδιά!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση.. Το πουλάκι μου δεν είναι μπάτζι είναι πιο μικρό από τα μπάτζι.. Χάνει και λίγα φτεράκια αλλά και καθαρίζεται... Η διατροφή του είναι σποράκια, παπαγαλλινι, μαρούλι και τώρα του έμαθα να τρωει και λίγο μηλαράκι. Γενικά δεν θέλει να τρώει άλλες τροφές εκτός από σποράκια αλλά προσπαθώ να του μαθαίνω.. Θα σας βγάλω φώτο και θα σας τις ανεβάσω για να δείτε καλύτερα.. Α και το μπάνιο δεν το συμπαθεί και πολύ... Μόνο το καλοκαίρι αν μπει ανα 15 μέρες ύστερα από πολλά παράκαλια!

Επίσης να προσθέσω, δεν το έχω κοντά σε θερμαντικό μέσο.. Όσον αφορά αυτήν την "πυτηρίδα" τα προηγούμενα που είχα δεν το είχαν γι αυτό ανυσηχώ...
 
Back
Top