Ασθένειες Ακάρεα σε παπαγαλάκι

Τα Μπάτζι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες Έλενα! Τα εγγλέζικα που είναι υβρίδια και είναι πιο μεγαλόσωμα, και τα κοινά που είναι τα κανονικά! Προφανώς εσύ έχεις το κανονικό! Όσα αναφορά την διατροφή της, μπορείς να της κρεμάς μικρά ματσάκια από χλωρή ρίγανη, δυόσμο, μέντα, μαϊντανό, άνιθο, φύλλα από παντζάρι, από μπρόκολο ελαφρώς βρασμένα, κι ας μην τα τρώει! Σιγά σιγά από περιέργεια θα δοκιμάσει και μετά δεν θα ξεκολλάει! Επίσης μπορείς να της ρίχνεις λίγη ξερή ρίγανη μέσα στην ταίστρα με την τροφή! Δοκίμασε να της βάλεις αυγό βρασμένο 15'(σφιχτό) ή να φτιάξεις δική σου αυγοτροφή! Για το μπάνιο που αναφέρεις, βάλε την μπανιέρα, και ψέκασε την απαλά με το ψεκαστήρι! Θα δεις ότι θα μπεί αμέσως!
 
Budgie είναι σίγουρα. Επειδή είναι θηλυκό και έχει ανάγκη απόλυτη από ασβέστιο, μην αμελείς να έχεις στο κλουβί σουπιοκόκκαλο. Αυτή η πέτρα βοηθάει ίσως στο ξύσιμο του ράμφους αλλά δεν δίνει το ασβέστιο που χρειάζεται.
 
Budgie είναι σίγουρα. Επειδή είναι θηλυκό και έχει ανάγκη απόλυτη από ασβέστιο, μην αμελείς να έχεις στο κλουβί σουπιοκόκκαλο. Αυτή η πέτρα βοηθάει ίσως στο ξύσιμο του ράμφους αλλά δεν δίνει το ασβέστιο που χρειάζεται.
Τα Μπάτζι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες Έλενα! Τα εγγλέζικα που είναι υβρίδια και είναι πιο μεγαλόσωμα, και τα κοινά που είναι τα κανονικά! Προφανώς εσύ έχεις το κανονικό! Όσα αναφορά την διατροφή της, μπορείς να της κρεμάς μικρά ματσάκια από χλωρή ρίγανη, δυόσμο, μέντα, μαϊντανό, άνιθο, φύλλα από παντζάρι, από μπρόκολο ελαφρώς βρασμένα, κι ας μην τα τρώει! Σιγά σιγά από περιέργεια θα δοκιμάσει και μετά δεν θα ξεκολλάει! Επίσης μπορείς να της ρίχνεις λίγη ξερή ρίγανη μέσα στην ταίστρα με την τροφή! Δοκίμασε να της βάλεις αυγό βρασμένο 15'(σφιχτό) ή να φτιάξεις δική σου <Link Removed>! Για το μπάνιο που αναφέρεις, βάλε την μπανιέρα, και ψέκασε την απαλά με το ψεκαστήρι! Θα δεις ότι θα μπεί αμέσως!
Κάνει να τις δίνω μαιντανό και ρίγανη; Νόμιζα ήταν απαγορευτικά.. Μην πάθει τίποτα το πουλάκι μου...
 
Κάνει να τις δίνω μαιντανό και ρίγανη; Νόμιζα ήταν απαγορευτικά.. Μην πάθει τίποτα το πουλάκι μου...
Βέβαια κάνει έως επιβάλλεται.
Διάβασε τα θέματα που περιλαμβάνονται εδώ και θα τα βρεις όλα όσα είναι ασφαλή
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
 
budgie1.jpg


Έτσι είναι τα Ράμφη των θηλυκών Έλενα! Δεν νομίζω πως έχει κάτι! Όσο για το κεφάλι συμφωνώ με την Μαρία! Έχει κάποια καρφάκια, τα υπόλοιπα είναι σχέδιο!
 
Όταν πυρώνουν μόνο Έλενα μου! Όταν ξε πυρώσει, θα γίνει πάλι όπως ήταν! Ίσως τώρα αρχίζει να ξε πυρώνει, γι αυτό και βλέπεις αυτά τα ραγίσματα! Αποβάλει την κρούστα!
 
Κατάλαβα... Ευχαριστώ... Πάντως άλλο παπαγαλάκι δεν παίρνω.. Έχω τραυματικές εμπειρίες.. Με πολύ άσχημους θανάτους από παπαγαλάκια... Οπότε δεν το ρισκάρω να ξαναγίνω χάλια!

οπότε άντρας γιοκ..☹
 
Χωρίς να θέλω να σε πιέσω, νομίζω ότι μόνο καλό θα της κάνεις αν της πάρεις έναν φίλο! Κατ αρχήν, θα έχει παρέα όταν εσύ λείπεις, μιας και τα παπαγαλάκια είναι πολύ κοινωνικά! Κατά δεύτερον, θα την βοηθήσει και στο θέμα της διατροφής της, μιας και θα της αυξηθεί η περιέργεια! Εννοείται πως το δεύτερο παπαγαλάκι πρέπει να είναι αρσενικό, δύο θηλυκά στο ίδιο κλουβί σημαίνει χαμός στο ίσωμα!
 
Εντάξει, ασχολήσου με το όμορφο κοριτσάκι σου, μάθε το να τρώει σωστά από τα ασφαλή, ξεκίνα με τα χορταρικά και την χλωρή ρίγανη που την δοκιμάζουν όλα αμέσως με ευχαρίστηση, μάθε την να βγαίνει έξω να γυμνάζεται γιατί τις ωοτοκίες δεν θα τις αποφύγεις και ανώδυνη ωοτοκία απαιτεί καλό μυοσκελετικό σύστημα, άρα πτήσεις.
Ασβέστιο και από αυτά που σου έδωσε η Ελένη, εστίασε στα άρθρα της διατροφής.
Και εδώ είμαστε να τα λέμε, ώστε σιγά-σιγά θα πάψεις να φοβάσαι.
Υ. Γ. σκέψου όμως, φοβάσαι και ήθελες να του βάλεις pulmosan έτσι αβίαστα. ☹
 
Η Μαρία εννοεί ότι το πουλάκι μπορεί να γεννήσει ακόμα και χωρίς αρσενικό ή φωλιά! Οπότε θα καταναλώσει περισσότερο ασβέστιο! Προσοχή στην έξοδο της! Πρέπει πρώτα να σε εμπιστευθεί, να ανεβαίνει στο χέρι σου, ώστε να μπορείς να την βάλεις πίσω στο κλουβί χωρίς να την κυνηγάς και χάνεις την εμπιστοσύνη της! Μην βιάζεσαι, ημέρεψε την πρώτα και μετά την βγάζεις!
 
Πριν το βγάλεις έξω φυσικά πρέπει να έχετε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο εμπιστοσύνης όπως σου είπε ο Νίκος, επίσης πιο πριν, διάβασε το άρθρο αυτό για να ξέρεις τι να προσέξεις στο δωμάτιο που θα την αφήσεις να πετάξει https://community.petbirds.gr/threa...λιά-που-πετούν-ελεύθερα-μέσα-στο-σπίτι.17945/.
Ο φόβος είναι καλός σύμμαχος όταν μας οδηγεί να προνοούμε για προβλήματα και ατυχήματα αλλά όταν γίνεται φρένο είναι κακό πράγμα :)
 
Back
Top