Αναπαραγωγή Ακομα να δω αυγα cockatiels

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης melagio80
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα παιδια.
Εχω ακομα προβλημα με το ζευγαρακι μου... Τους εχω βαλει φωλια με πριονιδια μεσα, τα εχω δει να ζευγαρωνουν αλλα αυγα ακομα δεν εχουν κανει και η θηλυκια δε μπαινει συχνα μεσα παρα μονο ο Ιβαν.
Μηπως να τους βαλω καπου πιο ησυχα;Γιατι οσο καιρο τα εχω δεν τους εχω αλλαξει "σπιτι",τα εχω στην αυλη οπου παντα εχει κοσμο.
Ευχαριστω πολυ!
 
Ιωαννα στην αυλη βρισκονται και τωρα; Ισως δεν τα βοηθα ιδιαιτερα ο καιρος τωρα. Γιατι δεν τα βαζεις μεσα σε ενα σταθερο σημειο;

Παντως οπως και να εχει δεν χρειαζεται να αγχωνβεσαι. Οταν ειναι ετοιμα θα γεννησουνε. Δεν υπαρχει στανταρ χρονοδιαγραμμα απο την ωρα που θα μπουνε στη φωλια πχ. Οτι στις 5-10 ημερες θα γεννησουνε αυγα. Μπορει να ζευγαρωνουνε και να αργησουνε αρκετα να γεννησουνε.
 
Mεσα στο σπιτι δυστυχως δε μπορω να τα εχω, μονο εξω.Βεβαια οταν χειμωνιασει και κανει κρυο το βραδυ τα βαζω στο αποθηκακι και κατα τη διαρκεια της ημερας τα εχω παλι εξω.
 
Ενα σκετο δυστυχως δεν βοηθαει. Δειχνει οτι γνωριζεις και σε στεναχωρει αλλα ως εκει. Δηλαδη για να καταλαβουμε και οι υπολοιποι ενταξει αφου τα αγαπας γιατι δεν τα χαριζεις σε καποιον που μπορει να τα εχει εκει οπου τα πουλακια θα εχουν οτι χρειαζονται. Δεν ειμαι κριτης, δεν τον παριστανω επισης αλλα ουτε υποκριτρια θελω ναμαι. Εχουν δικαιωμα να ζησουν καλα και να τους προσφερεις το καλυτερο ετσι με υποχρεωνεις να σε ρωτησω. Το ιδιο θαθελα να κανεις και συ για μενα αλλα και ο καθενας μας στο ονομα της αγαπης μας για αυτα και μονο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Δηλαδη συγνωμη, δεν καταλαβα; Τι θελεις να μου πεις οτι δεν τα προσεχω και δεν νοιαζομαι για εκεινα γιατι αυτο καταλαβαινω απο την απαντηση σου.
 
Και αν δεν τα αγαπουσα και δεν νοιαζομουν δεν νομιζω πως αυτα τα πουλια να ζουσαν τοσα χρονια μαζι μου.
 
ειμαι της γνωμης οτι αυτη η απαντηση ειναι λαθος
"ενα σκετο δυστυχως δεν βοηθαει. Δειχνει οτι γνωριζεις και σε στεναχωρει αλλα ως εκει. Δηλαδη για να καταλαβουμε και οι υπολοιποι ενταξει αφου τα αγαπας γιατι δεν τα χαριζεις σε καποιον που μπορει να τα εχει εκει οπου τα πουλακια θα εχουν οτι χρειαζονται. Δεν ειμαι κριτης, δεν τον παριστανω επισης αλλα ουτε υποκριτρια θελω ναμαι. Εχουν δικαιωμα να ζησουν καλα και να τους προσφερεις το καλυτερο ετσι με υποχρεωνεις να σε ρωτησω. Το ιδιο θαθελα να κανεις και συ για μενα αλλα και ο καθενας μας στο ονομα της αγαπης μας για αυτα και μονο!"
και εκτος θεματος επισης 🙂
 
Παιδια, τα πουλια τα αγαπαω παρα πολυ και τα προσεχω. Το οτι μονιμως τα εχω εξω δεν νομιζω οτι ειναι κατι τρομερα κακο. Τα εχω μαθει ετσι απο την πρωτη μερα στο σπιτι και εχουν παρεα.
Η απαντηση της frania ειναι δεν ειναι σωστη, εκει που λεει να τα χαρισω για εμενα ειναι απαραδεκτη,τετοια κριτικη γενικα δεν την δεχομαι.
Εξαλλου νομιζω οτι εχω καλα νεα. Η Μαρου ειναι μεσα απο το μεσημερι και ο Ιβαν καθεται απ'εξω σαν να περιμενει και της τραγουδαει... Νομιζω τα καταφεραμε!😱
 
Εαν εχουν ενα ερυχωρο κλουβι και δεν ειναι εκτεθιμενα στον αερα και στο πολυ κρυο τοτε δεν ειπε κανεις οτι κανεις κατι κακο. Πολλοι ανθρωποι εχουν κλουβες πτησης εξωτερικες ολο τον καιρο. :)

Με το καλο και στα επομενα καλα νεα! Να μας κρατας ενημερους για τις εξελιξεις.
 
Δεν τα χτυπαει ο αερας εκει που τα εχω ουτε υπαρχει περιπτωση να βραχουν...
Θα σας ενημερωνω γιατι ανησυχω...
Παντως η μικρη μπηκε μεσα στη φωλια μετα απο ενα διαλειμμα
 
Σ'ευχαριστω Γρηγορη!
Ζεστα ειναι αλλα αν υπαρξει αλλαγη τοτε θα τα μετακινησω. Ελπιζω να μην τα ενοχλησει καποια αλλαγη!
 
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά νομίζω ότι δεν είναι σωστό η όποια μετακίνηση.. Μπορεί να τα αγχώσει, βασικά για αυτό! Καλύτερα (γνώμη μου) να βρεις από τώρα μια θέση παντώς καιρού..
 
Η σημερα η αυριο το βραδυ θα τα μετακινησω... Αν και εδω που τα εχω δεν εχουν προβλημα καιρου
 
Η σημερα η αυριο το βραδυ θα τα μετακινησω... Αν και εδω που τα εχω δεν εχουν προβλημα καιρου

Η μετακίνηση ή θα τα στρεσάρει πιο πολύ ή δεν θα τα ενοχλήσει καθόλου. Γνώμη μου κάντο απο τώρα για να μην στρεασαριστούν αργότερα και παρατήσουν στην μέση τα πάντα. Τα αυγά θα ''σκάσουν'' μετά απο 19-21 μέρες, αλλά στην 10η μέρα κάνε μια ωοσκόπιση για να δείς αν είναι γόνιμα ή όχι (μην την ταλαιπωρείς τσάμπα. Δώσε ασβέστιο στο θηλυκό και πλούσια διατροφή τώρα που γεννά αλλά και κατά την επώαση. Καλού κακού προμηθεύσου απο τώρα, σύριγγα, σκόνη για τάισμα νεοσσών και μελέτησε τα θέματα, σε περίπτωση που δεν ταίσουν οι γονείς 😉
 
Back
Top