Αναπαραγωγή Ακόμα να κάνουν αυγά τα Parrotlet μου

ParrotletTwityZeta

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουν 2020
Μηνύματα
795
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλησπέρα Petbirds,
Εδώ και τόσο καιρό έχει ξεκινήσει η αναπαραγωγική περίοδος και ακόμα τίποτα..
Μπαίνουν στην φωλιά (ο αρσενικός κάθεται και το βράδυ) , τρώμε το αυγό μας και φτιάξαμε λιγο την διατροφή μας . Ρωτήσαμε την εκτροφέα και μας είπε ότι είναι η χρονιά και ότι ούτε εκείνος είχε γεννητουρια . Επίσης δεν έχω να τα βάλω σε ήσυχο χώρο (έχουμε και τον μαντραχαλο τον γιο και την μικρή την κόρη) και διάβασα ότι και αυτό το επηρεάζει
Εσείς τι μου προτείνετε να κάνω?
 
Δεν έχω ασχοληθεί μεαναπαραγωγή παπαγάλων τυχαίνει όμως ναέχω ακούσει ότι μεγάλους πάπαγάλους βοηθά αν τους πάτε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Ειδικά αν ο καιρός είναι συννέφιασμένος.Πιάνει και στα φίδια έτσι το έμαθα. τώρα για μικρά πουλιά ίσως παραείναι.
 
Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω τι εννοείτε και με τα δύο. Εννοώ να τα βάλετε σε ένα κλουβάκι ταξιδίου/επίσκεψης ιατρού, αυτά τα μικρά. Αν με τον "συναγερμό" εννοειτε ότι πανικοβάλλονται και τρομάζουν, αυτό είναι το νοημα, τρομάζουν ότι απειλέιται η ζωή τους, και άρα η επιβίωση του είδους του, και εξελικτικά αυτό τα κάνει να θέλουν να αναπαραχθούν. Αν όμως στρεσάρονται σε επικίνδυνο βαθμό, τότε φυσικά δεν γίνεται.
 
τυχαίνει όμως ναέχω ακούσει ότι μεγάλους πάπαγάλους βοηθά αν τους πάτε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Ειδικά αν ο καιρός είναι συννέφιασμένος.
Αν με τον "συναγερμό" εννοειτε ότι πανικοβάλλονται και τρομάζουν, αυτό είναι το νοημα, τρομάζουν ότι απειλέιται η ζωή τους, και άρα η επιβίωση του είδους του, και εξελικτικά αυτό τα κάνει να θέλουν να αναπαραχθούν
Παιδιά, συγγνώμη, που τις βρίσκετε αυτές τις πηγές που λένε τέτοια πράματα; Γιατί απ' ότι φαίνεται έχω μείνει πίσω. Πάντως αν σκοπός είναι να αισθανθούν ότι απειλούνται για να ζευγαρώσουν μια γάτα στο δωμάτιο θα έχει καλύτερα αποτελέσματα και ίσως και πιο άμεσα.

@ParrotletTwityZeta Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες τα πάρροτλετ σου πολύ δύσκολα θα ζευγαρώσουν. Έτσι κι αλλιώς δεν θεωρούνται από τα εύκολα είδη για αναπαραγωγή. Δεν είναι μόνο θέμα διατροφής ( με την ευκαιρία πες μας τι διατροφή ακολουθείς). Αυτά με τις χρονιές δεν ισχύουν, δεν κρατάνε ημερολόγιο. Η συμπεριφορά του αρσενικού δεν είναι φυσιολογική, τα αρσενικά δεν κοιμούνται σε άδεια φωλιά, σπάνια βοηθούν στην επώαση και μπορεί να κοιμούνται στη φωλιά όταν υπάρχουν νεοσσοί. Το βασικό πρόβλημα στην περίπτωσή σου θεωρώ ότι είναι η ησυχία και η απομόνωση. Έχεις δυο πουλάκια ταϊσμένα στο χέρι που λογικά επιζητούν την ανθρώπινη επαφή, μιας και έτσι μεγάλωσαν. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να επικεντρωθούν στην αναπαραγωγική διαδικασία βλέποντας όλα τα άτομα της οικογένειας, τους φίλους τους ή και τα ταίρια τους, κατά την δική τους κρίση, να πηγαινοέρχονται μπροστά τους όλη μέρα ή και να ασχολούνται μαζί τους. Εγώ σου συστήνω να αφαιρέσεις τη φωλιά και να την ξαναβάλεις τον Σεπτέμβριο έχοντας λύση φυσικά το θέμα της ησυχίας και της απομόνωσης.
 
@jk1980 Μόλις βάζω μέσα το χέρι με ταράζουν στις δαγκωνιες και δεν μας αφήνουν να αλλάξουμε ούτε τροφή.Για διατροφή έχουμε :
Τροφή Puur Agapornis
Διάφορα φρούτα και λαχανικά
Και αυγό 2 με 3 φορές την εβδομάδα
[automerge]1623126092[/automerge]
@jk1980 δεν κοιμάται ,απλώς κάθεται μέχρι της 11 και και μετά ανεβαίνει ο αρσενικός.
Και ο μικρός έχει προσπάθησει να τα βγάλει έξω αλλά και να βγουν μετά πετάνε πίσω στην φωλιά.
[automerge]1623126220[/automerge]
@jk1980 επίσης , μετά την αναπαραγωγική θα αγριεψουν ?
[automerge]1623126670[/automerge]
@jk1980 δεν έχω άλλο δωμάτιο να τα βάλω αυτό είναι το πρόβλημα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@jk1980 Από βιολογους στην Αμερική. Προτού η Ίρις αυτοπροσκληθει, σκοπευα να πάρω φίδι, και ενα απο τα μέρη που έψαχνα πληροφορίες είχε και μακαο (και στο παρελθόν άλλους μεσαιους και μεγάλους παπαγαλους). Ειναι εξαιρετικοι άνθρωποι και επιστήμονες. Προσωπικά η εξήγηση δεν με πείθει, αλλα φαινεται να έχει αποτέλεσμα, σε μεγάλους παπαγάλους και φίδια τουλ.
 
Μόλις βάζω μέσα το χέρι με ταράζουν στις δαγκωνιες και δεν μας αφήνουν να αλλάξουμε ούτε τροφή.Για διατροφή έχουμε :
Τροφή Puur Agapornis
Διάφορα φρούτα και λαχανικά
Και αυγό 2 με 3 φορές την εβδομάδα
Λογικό το βρίσκω. Σε βλέπουν σαν εισβολέα. Την τροφή δεν την ξέρω, αλλά η διατροφή μια χαρά είναι. Για να καταλάβεις ότι δεν είναι τόσο θέμα διατροφής εγώ ταΐζω αυγό και αυγοτροφή όλο τον χρόνο, απλά αλλάζω την συχνότητα ανάλογα με την περίοδο, και πότε δεν είχα ανεπιθύμητη γέννα.

δεν κοιμάται ,απλώς κάθεται μέχρι της 11 και και μετά ανεβαίνει ο αρσενικός
Εξήγησέ το γιατί δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
επίσης , μετά την αναπαραγωγική θα αγριεψουν
Υπάρχει περίπτωση, ναι. Ή μπορεί να μην έχετε την επαφή που είχατε.
δεν έχω άλλο δωμάτιο να τα βάλω αυτό είναι το πρόβλημα
Σ' αυτό, δυστυχώς, δεν μπορώ να σου δώσω λύση.
 
@jk1980 Από βιολογους στην Αμερική. Προτού η Ίρις αυτοπροσκληθει, σκοπευα να πάρω φίδι, και ενα απο τα μέρη που έψαχνα πληροφορίες είχε και μακαο (και στο παρελθόν άλλους μεσαιους και μεγάλους παπαγαλους). Ειναι εξαιρετικοι άνθρωποι και επιστήμονες. Προσωπικά η εξήγηση δεν με πείθει, αλλα φαινεται να έχει αποτέλεσμα, σε μεγάλους παπαγάλους και φίδια τουλ.
Για ανθρώπους
 
έχω ακούσει ότι μεγάλους πάπαγάλους βοηθά αν τους πάτε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Ειδικά αν ο καιρός είναι συννέφιασμένος.Πιάνει και στα φίδια έτσι το έμαθα. τώρα για μικρά πουλιά ίσως παραείναι.

Αυτο ακουγεται σαν April's fool ή κάποιο troll ηταν σε μεγαλα κεφια.

Δεν εχω ακουσει ή διαβασει ποτε ξανα οτι η βολτα με αυτοκινητο και μαλιστα σε συγκεκριμενες συνθηκες προάγει την αναπαραγωγη.
 
@jk1980 Από βιολογους στην Αμερική. Προτού η Ίρις αυτοπροσκληθει, σκοπευα να πάρω φίδι, και ενα απο τα μέρη που έψαχνα πληροφορίες είχε και μακαο (και στο παρελθόν άλλους μεσαιους και μεγάλους παπαγαλους). Ειναι εξαιρετικοι άνθρωποι και επιστήμονες. Προσωπικά η εξήγηση δεν με πείθει, αλλα φαινεται να έχει αποτέλεσμα, σε μεγάλους παπαγάλους και φίδια τουλ.
Για το άνθρωποι δεν ξέρω αλλά για το επιστήμονες δεν... Ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται και να αυτοχαρακτιρίζεται όπως θέλει αλλά είναι στην κρίση του καθενός μας να τον αξιολογήσει και να αποδεχτεί ή όχι τον χαρακτηρισμό. Επιστημονική προσέγγιση στην αναπαραγωγή είναι για παράδειγμα η τεχνητή γονιμοποίηση. Το να στρεσάρεις έντονα ένα ζωντανό για να πετύχεις μια αναπαραγωγή (αβέβαιη) πιο πολύ για βασανισμός μου φαίνεται πάρα για επιστημονική προσέγγιση. Και το ωραίο είναι ότι τα γράφουν κιόλας με τη μορφή πληροφορίας.
 
@Tony Forpus Δεν είναι τρολ, αυτο ειναι σιγουρο. Εχουν οργανισμο που φροντίζει ερπετά, τα οποια είναι όλα σε άριστη κατάσταση, και ασχολούνται και με την παιδεία βιολογίας κυρίως σε παιδιά, με έμφαση στα ερπετά της βορειου Αμερικης. Δεν εννοούσα βόλτα με κακό καιρό, ξεχωριστά το έλεγα, ητουλ ετσι καταλαβα. Οτι γενικα ο βροχερός ηεστω μουντος καιρος δημιουργεί ρομαντικές διαθέσεις, ας το πούμε έτσι, στα ερπετά.

@jk1980 Τυπικά μιλώντας, αν έχεις πτυχίο βιολογίαςή αλλης επιστημης εισαι επιστημονας, δεν έχει σχέση με το πώς αυτοπροσδιοριζεσαι.Τωρα αν τηρεις την επιστημονική μεθοδο ειναι αλλη υποθεση. Και ημουν σαφης, αν ταραζονται πολυ, δενγινεται. Οι συγκεκριμένοι έχουν μια πολύ ήμερη μακαο γυρω στα 35 (αν θυμάμαι καλα) με την οποια η κυρια μεγαλωσαν μαζι, αρα το στρες είναι ελάχιστο. Επίσης, ξαναλέω η εξήγηση δεν με πείθει, ακριβώς επειδή σετετοιες περιπτωσεις δεν υπάρχει ιδιαιτερο στρες. Ο παπαγάλος ταξιδεύει μαζί τους στο αυτοκινητο συνεχεια, οπως και πολλά από τα φιδια τους, γιαιτι κανουν προγραμματα σε σχολεία, βιβλιοθήκες κλπ. Προ covid εννοειται. Αν όντως ισχύει, θα έλεγα ότι η εξήγηση έχει περισσότερο με το ίδιο το ταξίδι, καθώς πολλά ζώα, κυρίως γα αρσενικά, ταξιδεύουν αρκετά μακριά για να ζευγαρώσουν.

Αλλα για να επιστρέψουμε στο επιστημονικό της υπόθεσης, θα ψάξω για άρθρα, γιατί όντως δεν το έχω ψάξει προσωπικά. Και υο λέω για εκατοστή φορα, προφανως αν το ζώο στρεσαρεται πολυ, ανεξαρτητως μεθοδου και σκοπού, προφανώς δεν το κάνουμε, εκτός κι αν ειναι για να σώσουμε την ζωή του.
 
@jk1980 Για διατροφή έχουμε :
Τροφή Puur Agapornis

Θυμισε μου αν ξυγιζεις τα πουλακια καθολου,το μειγμα αυτο ειναι αρκετα παχυντικο.
Απο τα λιγα μειγματα με 15+% λιπαρα
 
Βασικα απο οτι βλεπω οι πληροφοριες ειναι διαφορετικες σε οτι αναφορα τα λιπαρα.
Εδω δινει 15.3%

Kαι εδω 6.9%

Κανε ενα κοπο και δες την συσκευασια αν την εχεις.
Σε καθε περιπτωση ομως εχει αρκετα σακχαρα λογων των αποξηραμενων φρουτων συν τα φρεσκα που δινεις κι εσυ.

Μπορεις να την σπασεις 50-50 με ενα Μanitoba Agapornis Parakeets ή με το Versele laga prestige premium Afrikan parakeet.

Ποσο συχνα δινεις φρουτα εσυ?
Ταιζεις και ηλιοσπορο?
 
Back
Top