Αναπαραγωγή Ακόμη δεν το τάισαν, να ταΐσω αυγό ή να περιμένω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λυπάμαι πολύ. ☹ Και εγώ θεωρώ πως και να το είχες πάρει πάλι η κατάληξη θα ήταν η ίδια...


Στα παπαγαλάκια δεν γίνεται αντικατάσταση όπως στα καναρίνια; Στην προκειμένη περίπτωση ίσως θα έπρεπε...

Δεν ξερω. Μιλησα με ενα εκτροφεα φιλο μου και μου ειπε οτι δεν αλλαζει. Οποιο ειναι δυνατο θα ζησει. Απλα δεν καθονται απο το πρωτο αυγο. Αυτη καθησε απο το πρωτο.
 
Απλα δεν καθονται απο το πρωτο αυγο. Αυτη καθησε απο το πρωτο.
Ίσως την επόμενη φορά λόγω εμπειρίας να μην κάνει το ίδιο λάθος! Μακάρι!

Να μεγαλωσει αυτο και βλεπουμε.
Θα μεγαλώσει και θα γίνει το πιο όμορφο στρουμφάκι! :D
 
Δεν πειράζει βρε Αριάδνη μου, κρίμα αλλά τι να κάνεις; Άσε ατυχίες και τέτοια. Όταν κάνεις αναπαραγωγή αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν τα σποδιδεις στην τύχη δε βγαίνει εμπειρία από το περιστατικό.
 
Δεν πειράζει βρε Αριάδνη μου, κρίμα αλλά τι να κάνεις; Άσε ατυχίες και τέτοια. Όταν κάνεις αναπαραγωγή αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν τα σποδιδεις στην τύχη δε βγαίνει εμπειρία από το περιστατικό.

Το πατησαν ρε Μαρια μου. Δεν το ταισαν και το πατησαν κιολας. Ε αν δεν ειναι ατυχια τι ειναι;
 
Το πατησαν ρε Μαρια μου. Δεν το ταισαν και το πατησαν κιολας. Ε αν δεν ειναι ατυχια τι ειναι;
Την επόμενη φορά θα αλλάξει τα αυγά και όλα θα πάνε καλά. Τώρα να χαίρεσαι το μοναχοπαιδι σου. Αν σε παρηγορεί σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν μεγάλο πόνο.
 
Μπα δεν με παρηγορει.. Ασχημος θανατος. Αλλα με παρηγορει το παπαγαλακι που εβγαλα. Σκεφτομαι να το ταισω κρεμα νεοσσων. Να με μαθει. Μετα λεω οχι γιατι ειναι ρισκο.
 
Δεν ξέρω πως βγήκαν αυτά τα emotions και γιατί δε μπορώ να τα σβήσω τσπ:D:)
Δεν χρειάζεται να το ταισεις για να σε μάθει. Αλλά όσο και να σε μάθει αν το αφήσεις έξω στο κοινοβιο θα σε ξεμαθει και θα αγριέψει.
 
Αλλα με παρηγορει το παπαγαλακι που εβγαλα. Σκεφτομαι να το ταισω κρεμα νεοσσων. Να με μαθει. Μετα λεω οχι γιατι ειναι ρισκο.

Διαφωνώ και γω με το τάϊσμα με κρέμα Αριάδνη μου! Θα σου πρότεινα αν θέλεις να σε μάθει, να το έχεις από κοντά από μικρό, να το παίρνεις για λίγη ώρα στο χέρι σου από την φωλιά ώστε να σε συνηθίσει! Και όταν με το καλό ξεπεταχτεί, με δέλεαρ τροφή ή λιχουδιές να έρχεται στο χέρι σου! Με την προϋπόθεση βέβαια ότι μετά θα το έχεις χώρια, αλλιώς ισχύει αυτό

Αλλά όσο και να σε μάθει αν το αφήσεις έξω στο κοινοβιο θα σε ξεμαθει και θα αγριέψει.
 
Μπα ειναι λιγο ευθυνη ολα αυτα. Να τον μαθω να ειναι μαζι μου και να μην του δινω σημασια μετα; Κριμα ειναι.

Θα είναι ο "ιδιαίτερος/ιδιαιτέρα σου Αριάδνη μου!:D! 😉 Βέβαια αν δεν υπάρχει ο χρόνος για πιο προσωπική ενασχόληση μαζί του, τότε καλύτερη είναι η μεσοβέζικη λύση του ημιάγριου! Να μην σε φοβάται και να τρώει από το χέρι σου μεν, αλλά όχι πολλά πολλά δε 😉👍! Σαν τα δικά μου ένα πράγμα! 🙄
 
Θα δοκιμασω.. Απλα πρωτα πρεπει να μεγαλωσει. Και μετα τα σκεφτομαι αυτα

Κάπου εδώ μέσα, διάβασα ότι μετά το 20ήμερο μπορείς σιγά σιγά να το πιάνεις για λίγο, οπότε έχουμε ακόμα... 😉!

Βρήκα και την πηγή!😉

Εφόσον γεννηθούν στο σπίτι σου και κοντά στις 20 μέρες αν αρχίσεις να τα πιάνεις, θα είναι πολύ ήμερα μην σε απασχολεί αυτό προς το παρόν.
 
Αριαδνη μου, παρακολουθω τα θεματα σου, και ομολογω πως στεναχωριεμαι για τις "ατυχιες" σου, οι οποιες ομως σαφως και ειναι φυσιολογικες οταν εχουμε κατοικιδια και ειδικα σε αναπαραγωγες.

Απλως για την ιστορια, να ξερεις πως προφανεστατα δεν εισαι μονο εσυ που εχεις τετοιου ή αλλου ειδους προβληματα, ολοι αντιμετωπιζουν. Απλως εσυ ζητας βοηθεια και σου βγαζω το καπελο, ενω αλλοι ισως να φοβουνται, να αδιαφορουν ή να πιστευουν οτι μπορουν να τα φταξουν ολα μονοι.

Κουραγιο και συνεχιζεις δυναμικα γιατι οπως ειπες θα γινει πτηνιατρος, χειρουργος, μαμη και οτι αλλο ερθει, αλλα αυτη ειναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου. :)
 
Γενικά σωστά τα γράφεις Μιράντα μου, κυρίως όσον αφορά την ειλικρίνεια και ενημέρωση ενδιαφέρον της Αριάδνης.
Θα ήθελα όμως να επισημάνω πως καλό είναι να αποκτούμε γνώσεις και εμπειρίες με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ψυχών και αυτό επιτυγχάνεται όταν κάνουμε μικρά μελευημένα βήματα, έχοντας εξασφαλίσει και τους κατάλληλους συνεργάτες και περιβάλλον υποστήριξης, σωστές συνθήκες κτλ.
Γενικάλλο και ειδικά μιλώντας.
 
Το ιδανικοτερο θα ηταν να δημιουργουσαμε εμπειριες χωρις απωλιες ή με λιγες απωλιες.

αυτό επιτυγχάνεται όταν κάνουμε μικρά μελευημένα βήματα, έχοντας εξασφαλίσει και τους κατάλληλους συνεργάτες και περιβάλλον υποστήριξης, σωστές συνθήκες κτλ.

Δεν νομιζω να εχω κανει κατι λαθος. Εχω φτιαξει με τις δικες μου οικονομιες την κλουβα και εχω μεσα τα πουλια. Τα εχω βαλει να ζευγαρωσουν στην εποχη τους και οτι αποριες, σκεψεις ή δυσταγμους εχω τις ρωτω. Εδω ή εκτροφεα. Τωρα οσο αφορα το πουλακι που δεν βγηκε απο το αυγο. Ισως να φταιει η υγρασια. Δυστυχως εμας εδω δεν εβρεξε, εχει ζεστη ακομη. Ισως να επρεπε να εβαζα ενα ρουχο βρεγμενο πανω απο την φωλια. Δεν το σκεφτηκα.
Οσο για την κρεμα νεοσσων. Μου ειπατε να παρω ΑΝ χρειαστει. Δεν ηξερα αν θα βγει αλλο πουλακι και ειχα δει οτι οι γονεις ειχαν πολυ καλη σχεση. Το μικρο που βγηκε ηταν παντα ξαπλωμενο ανασκελα χωρις να σηκωνει κεφαλι. Δεν περιμενα να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στο μεγεθος. Απογευμα θα πηγαινα να αγοραζα. Δεν μενω κοντα σε pet shop.

Οπως και να εχει. Απο ολα αυτα για πρωτη γεννα ειχα δυο θετικα. Πρωτο οτι οι γονεις ταιριαξαν και δευτερο το μικρουλι.
Οταν θα μεγαλωσει ακομη λιγο θα περασω φωτογραφιες να το δειτε.
 
Να σου ζήσει το γαλάζιο μωράκι σου! Με το καλό να το δεις στο κλαρί! Είσαι πολύ τυχερή που έστω και αυτό το ένα μικρό επέζησε και σου χαρίζει τόση χαρά. Και μην ανησυχείς, όλα θα πάνε μια χαρά! Περιμένουμε και φωτογραφίες του να το θαυμάσουμε! 🙂

Κρίμα για τον μικρότερο νεοσσό και το σπασμένο αυγό, αλλά δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια. Δεν ζουν όλα τα μικρά...☹Για άλλη μια φορά, επαληθεύτηκε ο κανόνας της φύσης να επιβιώσει ο δυνατότερος και ο ικανότερος. Είμαι σίγουρος ότι στην δεύτερη γέννα τους, οι γονείς θα βελτιώσουν σημαντικά τις αποδώσεις τους, καθώς έχουν μπει ήδη στο πνεύμα της αναπαραγωγής και θα έχουν "δεθεί" περισσότερο! Θα το δεις!
 
Back
Top