Αναπαραγωγή Αλλαγή κλουβιού ενώ έχει αυγά η φωλιά

Giannis Giannis

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2022
Μηνύματα
16
Πόλη
Ierapetra
Καλησπέρα θα ήθελα να με βοηθήσετε.εχω παπαγαλάκια budgie και τα είχα σε ένα στρογγυλό κλουβί έκαναν δύο μικρά παπαγαλάκια και είπα να πάρω μια μεγάλη ζευγαρωστρα για να είναι ποίο άνετα.τωρα το θηλυκό έκανε ξανά 4 αυγά.σημερα τα έβαλα πρώτη μέρα στη ζευγαρωστρα αλλά το θηλυκο δεν ξανά μπήκε μέσα.υπαρχει περίπτωση να ξαναμπεί στην φωλιά τής η τα χάσαμε τα αυγά
 
Καλησπέρα, όταν υπάρχουν αυγά/νεοσσοί, τα αφήνουμε στην ησυχία τους πλην των απολύτως αναγκαίων ελέγχων ότι ζουν, τρώνε και λοιπά, αλλιώς τα εγκαταλείπουν. Η αλλαγή περιβάλλοντος είναι τεράστιο σοκ ανεξαρτήτως φάσης. Καλά κάνατε για το κλουβί, απλώς ήταν λάθος η χρονική στιγμή.

Οι νεοσσοί πόσων ημερών είναι? Είαι ανεξάρτητοι και μπορούν να μπουν σε δικό τους κλουβί?
 
@Nausicaa καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση.ειναι σχεδόν 2 μηνών..έχουν βγει έξω και είναι σε φάση πετάγματος.
[automerge]1652214497[/automerge]
@Tony Forpus καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση.δεν το ήξερα δυστυχώς..
 
@Giannis Giannis Οκ, μια χαρά, άρα είναι απολύτως ανεξάρτητα πια, δεν έχουν θέμα με τους γονείς, μπορούν να μπουν σε άλλη ζευγαρώστρα ή άλλο κατάλληλο κλουβί επιλογής σας. Μόνο προσοχή στην αρχή που θα σκάνε στο πάτωμα και τους τοίχους όσο μαθαίνουν.

Κρίμα για τα αυγά, από την άλλη και οι γονείς, ειδικά στις απρόοπτες γέννες, χρειάζονται και ένα διάλειμμα να επαναφορτίσουν μπαταρίες. Δεν ξέρω αν κάνατε κάποια προετοιμασία προτού προκύψουν αυγά, αλλά δεν κάθε περίπτωση το θηλυκό χρειάζεται έξτρα ασβέστιο και προσοχή στην διάθεση, μπορεί να κάνει κομματάκια τον κύριο μπαμπα.
 
@Nausicaa Δεν έχω σκοπό να τα χωρίσω το κλουβί είναι μεγάλο οπότε θα είναι όλα μαζί..

Όχι δεν έκανα κάποια προετοιμασία αφού είχε κάνει ήδη αυγά και είχαν βγει τα μικρά.εχω πάντα μέσα στο κλουβί πέτρα
 
Δεν έχω σκοπό να τα χωρίσω το κλουβί είναι μεγάλο οπότε θα είναι όλα μαζί..
Καμία ζευγαρώστρα της αγοράς απόσο ξέρω δεν επαρκεί για τέσσερα πουλιά. Ο κανόνας λέει ότι διπλασιάζουμε τον χώρο όταν προσθέτουμε περιττό αριθμό πτηνού. Δλδ ένα και δύο μπάτζι μοιράζονται την ίδια 60αρα ζευγαρώστρα χωρίς θέμα, αλλά μόλις φέρουμε το τρίτο, τότε είτε πάμε σε διπλάσιο όγκο, δλδ κλούβα, είτε παίρνουμε δεύτερο κλουβί. Στην Ελλάδα οι κλούβες είναι λίγες και ακριβές, αλλά θα βρείτε. Το θέμα επίσης είναι ότι εφόσον οι ορμόνες υπάρχουν και λειτουργούν, αν είναι όλα μαζί κινδυνεύουν να ζευγαρώσουν τα μωρά μεταξύ τους ή με τους γονείς τους, και τέτοιοι συνδυασμοί δεν επιτρέπονται για λόγους υγείας.

Όχι δεν έκανα κάποια προετοιμασία αφού είχε κάνει ήδη αυγά και είχαν βγει τα μικρά.εχω πάντα μέσα στο κλουβί πέτρα
Η πέτρα δεν επαρκεί ακόμα κια για φάση συντήρησης, χρειάζονται και σουπιοκόκκαλο. Όταν όμως επιδιώκουμε αναπαραγωγή, επιβάλεται ειδική διατροφική προετοιμασία με υγρο ασβέστιο, αυγο/αυγοτροφή, λαχανικά και πάει λέγοντας. Είναι μια μακρά και επικίνδυνη διαδικασία που καταπονεί ιδιαίτερα το θηλυκό. Εφόσον δεν έγινε η προετοιμασία, θα πρότεινα να αφαιρέσετε την φωλιά (άλλωστε τα αυγα δεν θα τα φροντίσει κανείς), να αυξήσετε τις ώρες ύπνου σε 14 και να μιλήσετε με έναν πτηνίατρο για να υποστηρίξει το θηλυκό ώστε να αναπληρώσει τα συστατικά που εχασε από τις ωοτοκίες.
 
Αν κλωσσούσε ήδη όλα τα αυγά, τότε πιθανά η διαδικασία ανάπτυξης των εμβρύων διακόπηκε με την αλλαγή του κλουβιού και τα αυγά είναι προς απόρριψη. Αν όμως κάποιο από τα αυγά είναι φρέσκο, π.χ. χθεσινό ή αν δεν είχε ξεκινήσει να το/ τα κλωσσά, τότε νομίζω προλαβαίνεις να επιστρέψεις αυγά, φωλιά και γεννήτορες στο παλιό κλουβί, στο ίδιο σημείο του σπιτιού και να δεις αν θα καθήσει το θηλυκό στη φωλιά, με αμφίβολα βέβαια αποτελέσματα, αλλά...
 
Ευχαριστώ για τις συμβουλές που δώσατε.. ευτυχώς τα αυγά ήταν κούφια οπότε θεωρώ ότι καλύτερα που έγινε έτσι που να ηρεμήσει..
 
Ευχαριστώ για τις συμβουλές που δώσατε.. ευτυχώς τα αυγά ήταν κούφια οπότε θεωρώ ότι καλύτερα που έγινε έτσι που να ηρεμήσει..
Γιάννη, είσαι βέβαιος ότι τα αυγά ήταν άγονα; Μήπως απλά η παπαγαλίνα δεν είχε ξεκινήσει να τα κλωσσά κι έτσι δεν είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη των εμβρύων; Τέλος πάντων, τώρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Θα σου έλεγα να ενισχύσεις τα πουλιά με θρεπτικές τροφές αν εξακολουθούν και βρίσκονται σε οίστρο (αν δεν ατονεί σταδιακά το χρώμα των χαλινών τους) ή να αφαιρέσεις τη φωλιά τελείως, μια και σύντομα θα ξεκινήσουν οι ζέστες και να δεις το ζήτημα της αναπαραγωγής από Φθινόπωρο
 
@ianos ναι πιστεύω ότι ήταν άγονα τα είδα με τον φακό και ήταν κούφια.η παπαγαλινα είχε ξεκινήσει μια κλωσσα.εβγαλα τελείως την φωλιά αφού έχει κάνει ήδη 2 παπαγαλάκια οποτε από Αύγουστο ξαναβάζω την φωλιά.απο τροφή της βάζω ότι χρειάζεται και βιταμίνες και ασβέστιο σουπιοκοκκαλο.
[automerge]1652387955[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ναι αλλά πώς θα το κάνω αυτό αφού τα έχω όλα μαζί σε ένα κλουβί..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top