Αναπαραγωγή Νέα φωλιά, διαχωρισμός καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pikika
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
φωλιά στην πόρτα με πλαστική πρασινάδα-λουλουδι.

Αυτο εννουσα που φαινεται στην φωτο οτι του λειπουν κομματια απο τσιμπολογηματα και το αλλο στο βαθος


1685876569943.webp
1685876601133.webp
 

Συνημμένα

  • 1685876595442.webp
    1685876595442.webp
    3,7 KB · Προβολές: 1
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τον γύρισα πίσω κ αμέσως ξεκίνησε την φροντίδα τους. Βέβαια πάλι την κυνηγάει για ζευγάρωμα. Δεν υπάρχει άλλη λύση δυστυχώς, θα πετάξω τα αυγουλακια αν κάνει.
Εφόσον οι νεοσσοί είναι μικροί σε ηλικία, εσένα δεν σε ενδιαφέρει άλλος αναπαραγωγικός κύκλος, εκείνον τον ενδιαφέρει το ζευγάρωμα, γιατί δεν βάζεις τον αρσενικό μόνο του, όχι σε οπτική επαφή με την κανάρα (ή σε ένα κλουβί με το μικρό της προηγούμενης γέννας, αν δεν έχει απογαλακτιστεί πλήρως) ώστε να αποφύγεις να πετάξεις ένσπορα αυγά δλδ αυγά που εν δυνάμει θα έδιναν νεοσσούς; Απουσία μάλιστα του αρσενικού και όταν θα βγουν από τη φωλιά τα ήδη υπάρχοντα μικρά, θα βγάλεις και τη φωλιά, επομένως αφαιρείς δύο παράγοντες που θα μπορούσαν να επάγουν την περαιτέρω αναπαραγωγική διάθεση του θηλυκού. Όχι ότι αυτό αρκεί πάντοτε για να μην κάνει αυγά, αλλά τουλάχιστον δεν θα πετάξεις ένσπορα αυγά. Σκέψου το λίγο. Το μειονέκτημα είναι ότι αναγκαστικά θα ταΐζει μόνο του το θηλυκό.
 
@ianos έτσι έκανα αρχικά. Άφησα χιονάτη με τα αυγά και πισπι έφυγε στο κλουβί του μακριά δεν είχαν επαφή. Όμως όταν γεννήθηκαν, δεν τα τάιζε ίσως τον άκουγε δεν ξέρω. Προσπάθησα να την βοηθήσω αγόρασα κρέμα σκόνη από πετ αλλά δεν έχω τόση πείρα κ φοβήθηκα. Όπως θα δεις ρώτησα εδώ μου είπαν βάλε αρσενικό γρήγορα πίσω. Κ είπα οκ μην πεθάνουν αυτά που γεννήθηκαν ας τον βάλω πίσω κ αν ζευγαρωσει πάλι ο λυσασμενος, δεν θα αφήσω χιονάτη να κάνει αλλά μωρά βασικά ούτε αυγά θελω. Αν μπορέσω να το αποτρεψω κ αυτό τέλεια θα ήταν. Το παιδί από την προηγούμενη γέννα είναι σε δικό του κλουβί μια χαρά τρώει μόνος του τα πάντα από 30 ημερών ήταν έτοιμος. Γ αυτό λέω ήταν πολύ καλοί γονείς ας τους αφήσω να κάνουν τα μωρά είναι κ 4 τώρα, να κλαρωσουν κ δεν έχω άλλη λύση. Ο πισπι τα φροντίζει μαζί της κάθεται κ στη φωλιά όταν αυτή πχ κάνει μπάνιο τον έχω δει ταΐζουν μαζί.
[automerge]1685937490[/automerge]
@φιλομαθης έτσι ίσως φαίνονται αλλά είναι κολλητά στην πόρτα δλδ καλύπτουν το κενό. Θα σας βγάλω κ φώτο από την μέσα πλευρά. Τα είχα βάλει στην πρωτη γέννα γιατί η ζευγαρωστρα έχει τεράστια πόρτα άλλωστε έτσι μου έφυγε ο μικρούλης 30 ημερών από την άλλη ιδία πόρτα που έβαλα το χέρι μου είχε κενό κ το έσκασε.
 
Back
Top