Διατροφή Αλλαγή μείγματος σπόρων στις καρδερίνες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RETZIOSG
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RETZIOSG

PB Member
Εγγραφή
4 Οκτ 2007
Μηνύματα
60
Πόλη
Πατήσια
Καλημέρα σε όλους
Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό δεν έγραψα στο site , αλλά ανελλιπώς παρακολουθώ τα τεκταινόμενα σε αυτό. Λοιπόν ήρθε η στιγμή που όντος χρειάζομαι την βοήθεια σας, Έχω το έξεις πρόβλημα : Μέχρι και τον Νοέμβριο τάιζα τις καρδερίνες μου με μίγμα τροφής αυτό που ουλάνε στα ποτ και είναι δημιουργήματα του εκάστου ποτ σούπα (συγγνώμη για την έκφραση) Μετά αποφάσισα να αλλάξω την τροφή τους αγοράζοντας ένα έτοιμο μίγμα και συγκεκριμένα το prestige premium , Οι καρδερίνες μου δεν το τραγανέ η το τραγανέ δύσκολα, πέρανε τους σπόρους τους οποίους προτιμούσαν και τους υπόλοιπους δεν τους εγγίζανε, σταδιακά μείωσα την ποσότητα σπορών που χορηγούσα καθημερινά έτσι ούτος ώστε να τρώνε όλους τους σπόρους και πάλι δεν είχα θεαματικά αποτελέσματα. Τώρα τις αφήνω μέχρι να φανέ όλους τους σπόρους αλλά τα πουλιά δεν νιώθουν ευεξία απεναντίας είναι φουσκωμένα και αδιάθετα, τι μου προτείνεται να κάνω να συνεχίσω έως ότου συνηθίσουν αυτή την τροφή ή να γυρίσω στην τροφή χύμα του πετ σοπ?
 
Ena kalo migma trofis sigoura makoprothesma exi kalitera apotelesmata gia ta poulia.
To fenomeno na min trone in nea trofi ine sinithis ke gia afto otan skopeboume na alaksoume migma to kanoume stadiaka gia na min exoume diatrofiko sok.
Episis to fenomeno ta poulia na dialegoun sporous ine epsis gnosto , epnene stin kenourgia toi ke min itin alazis mexri na fan olous tou sporous aplos kathaizetin apo ta flouidia
To fouskoma ise sigouros oti proerxetepo tin trofi ;
 
Μετά το μήνυμα και την ερώτηση του Φύλλη, θα σου πρότεινα και εγώ να επιμείνεις στο καινούργιο μείγμα, αφού σιγουρευτείς όμως πρώτα ότι τρώνε τουλάχιστον κάποια ποσότητα για να μην πεθάνουν από ασιτία. Επίσης, να τους χορηγείς για λίγο διάστημα πολυβιταμίνες στο νερό έως ότου αρχίσουν να καταναλώνουν κανονικά το νέο μείγμα των σπόρων.
 
Νομίζω πως ναι προέρχεται από την τροφή διότι όταν τους βάζω τροφή και έχει περισσότερους σπόρους τρώνε και είναι μια χαρά μετά όταν μένουν με τους ανεπιθύμητους σπόρους δεν είναι στα καλά τους έτσι νομίζω, δεν ξέρω εάν είναι κάτι άλλο και το διαπιστώνω όταν δεν τρέφονται σωστά…. Ουδείς άσφαλτος!
 
Έχεις προσέξει μήπως την ημερομηνία συσκευασίας - λήξεως επάνω στη συσκευασία; 😕
 
Τώρα το κοίταξα λήγει :18/12/08 θα περιμένω,θα κάνω υπομονή…. Και του χρόνου καναρινιά…πρώτα ο θεός.
 
Την ιδι ατροφη για αγριοπουλια δινω κι εγω prestige-premium, χωρις κανενα προβλημα εδω κι ενα χρονο τουλαχιστον...
 
βαζε λιγο εχτρα νιζερ στο μιγμα, και λιγο ζαχαρι στο νερο, να περνουν λιγο ενεργεια παραπανω μεχρι να συνηθισουν
 
Μήπως λέω μήπως δεν είναι η τροφή prestige για καρδερίνες αλλά
αυτή για τα καναρίνια. Μπορεί να ακούγεται αφελής ερώτηση αλλά
για να σιγουρευτούμε.
 
Εγώ έχω δοκιμάσει 3 ειδών τροφές στην καρδερίνα μου, την prestige στην αρχή, την orlux, και τέλος ένα μείγμα σπόρων απο Πετ σοπ στην Χαμοστέρνας.
Απο την prestige διάλεγε σπόρους και έκανε το κλουβί χάλια, της orlux η διαλογή ήταν μικρότερη και τελικά με το 3το μείγμα βρήκα την ησυχία μου!
(Τα συμπεράσματα μου βασίζονται στο γεγονός οτι έχει 2 ταίστρες με διαφορετικό μείγμα μέσα για να μπορεί να διαλέγει (την παρατηρώ περίπου 5 μήνες)
 
Δεν νομιζω οτι ειναι για καναρινια η τροφη δεν ειχαι λογο ο πετ σοπας να μου δώσει αυτη των καναρινιων. Θα μαθουνε... Ετσι εγινε και με το νερο τωρα πινουνε απο βαλβιδα.
 
Αυτο με την ζαχαρη φιλε χoisnic που αλλου βοηθαεικαι οταν την τοποθετεις την επεξεργαζεσαι πρωτα ή απλα την τοποθετεις και κατι ακομα σε τι δοσολογια γινετε;
 
Παιδιά πιστεύω λάθος κουβέντα κάνουμε.
Αν δεν σιγουρευτεί ο φίλος μας ότι όντως
δίνει τροφή για καρδερίνες δεν έχει ουσία
η όποια σκέψη. Θα πρότεινα να αγοράσει
συσκευασμένη τροφή (prestige μια χαρά είναι)
και μετά τα ξαναλέμε. Κάτι μου λέει πως θα
του λυθούν όλες οι απορίες.
 
αν κανουμε προτασεις για τροφες εγω θα του προτεινω την καρντελινο της μανιτομπα εινα ιη καλυτερη για καρδερινες
 
Φιλε astrapogiannos που μπορω να βρω στην Αθήνα την τροφη karntelino που μου λες;
 
Φίλε Ανδρέα αυτη την στιγμη δεν εχω την δυνατοτητα να σου στειλω φωτο του προιοντος αλλα ειναι αυτη η συσκευασια που γραφει finke , finches ... Και δεν εικονιζει καναρινι αλα αλλο πουλι
 
και την τρωνε τα πουλια σου; ή επιλεκτα; Ειναι σε φόρμα κελαιδάνε;Αυριο και λογου του καιρου θα προσθέσω νιζερ και καναβουρι απο ενα κουταλακι για καθε πουλι.
 
την τσακιζουν ρε συ ασε που εχει και κια μεσα συν τοις αλλοις {22 σποροι αν θυμαμαι καλα μεσα}
 
Back
Top