Διατροφή Αλλαγή μείγματος σπόρων στις καρδερίνες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RETZIOSG
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Versele-Laga Premium Petfood


Αν είναι η τρίτη από αριστερά είναι όντως περίεργο που δεν την τρώνε.
 
RETZIOSG, για να βοηθήσω στη συζήτηση όσο μπορώ, νομίζω πως αυτή η τροφή που λες, είναι για παραδείσια.finches σημαίνει παραδείσια στα αγγλικά κ στη φωτογραφία λογικά απέξω καποιο απο αυτά τα είδη θα έχει. Επειδή έχω παραδείσια κ είναι πιο μικρά απο καρδερίνες νομίζω, κ απο καναρίνια-σιγουρα- , μήπως γιαυτό δεν τη πολυπροτιμούν;
 
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι!Η καρδερίνα ονομάζεται Goldfinch όπως
και ο φλώρος Greenfinch.Αυτά συγκαταλέγονται στα λεγόμενα
British finches. Τα παραδείσια που αναφέρθηκαν και λανθασμένα
συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε έτσι, είναι τα λεγόμενα Australian
ή African finches με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα Gouldian.
Αν ο φίλος μας είχε προμηθευτεί τέτοια τροφή τα πουλιά δεν θα
την ακουμπούσαν.
 
Εγω χρησιμοποιουσα την χυμα τροφη απο ενα πετ σοπ με αποτελεσμα να μην τρωνε και πολυ,την πιο πολυ τροφη την εβρισκα στο πατο του κλουβιου. Εδω και κανα μηνα χρησιμοποιω την ( prestige premium ) με την οποια ειμαι ευχαριστιμενος,τα πουλια δεν αφηνουν τιποτα και διχνουν πιο ορεξατα.
 
Φίλε μου, οι πολλές αλλαγές στην τροφή δεν είναι σίγουρο οτι κάνουν καλό. Τουλάχιστον όχι πάντα. Σιγά -σιγά ίσως προσαρμοστούν.
 
Γειά σας παιδιά ! Είμαι νέος στο forum ... Αλλά ασχολούμαι πολλά χρόνια με καρδερίνες σχεδών από παιδί... Εγώ πάντως την αναλογία τροφής την φτιάχνω πάντα μόνος μου, και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με της καρδερίνες μου.. Δηλαδή 2κιλ κεχρί, 2 κιλ νέζερ , και μισό κιλ αποξηραμένο φρουτάκι.. ( όλα μαζί μίγμα)... αποφεύγω το καναβούρι αλλά πάντα τους βάζω κόκκινη βιτανίνη.Έτσι σπάνια είχα πρόβλημα με τις καρδερίνες μου. Καμμιά φορά προλιπτηκά βάζω λίγο αντιβιοτικό στο νερό το οποίο πάντα πρέπει να είναι πεντακάθαρο.. Και κάτι άλλο μην ξεχνάμε που και που να βάζουμαι λίγο καθαρό χώμα.. Βοηθάει πάρα πολύ στην πέπσι... Αυτά. Φιλικα Γιάννης.
 
Λευτέρη & Bisba, από τις τροφές που χρησιμοποιείτε τρώνε όλους τους σπόρους & αν "ναι" με διάθεση που τρώνε το π.χ. Νίζερ;
Ψάχνοντας & δοκιμάζοντας για τροφές είδα ότι τα άγριά μου δεν "τρελαίνοντα"& ιδιαίτερα. Βλέπω ότι αν σε 1 κλούβα βάλω τροφή αγρίων & καναρινιών(καναρινιών καλή,όμως όχι τίποτα το ιδιαίτερο...) οι απόψεις... Μοιράζονται.
Δεν είμαι ευχαριστημένος βέβαια με το σκεπτικό ότι όταν χρυσοπληρώνω ένα μίγμα απαιτώ να πέφτουν σα να τρώνε π.χ. Νίζερ ή καναβούρι!
Πριν ενάμιση χρόνο είχα πάρει Reggio de Sole 7,5ε το κιλό & πάλι δεν είδα... Ενθουσιασμό!
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα & οι καρδερίνες που τρελλαίνονται για πάσης φύσεως αγκάθι, δε τρώνε ή το τρώνε τελαυταίο ένα λευκό μακρόστενο αγκάθι που έχουν οι τροφές αγρίων. "Γρασίδι" κάποιοι το λένε(μάλλον λάθος), δε ξέρω αν είναι σωστό.
Λευτέρη μάλλον & εγώ θα παραγγείλω Μanitoba, το κακό είναι ότι όταν έψαξα βρήκα & εγώ στη Κρήτη. Αν θυμάμαι η τιμή της είναι 100-120ε το τσουβάλι.
 
Χάρη το 90% των συστατικων καταναλώνετε στα δικά μου πουλιά.
Δέν τρώνε όμως σκουλίκια που το παλεύω συνεχώς.
Ισως παίζει ρόλο και ο τρόπος ταίσματος που και εγώ έμαθα από τον κ Μάκη.
Δηλαδή βάζουμε τροφή στο κεσεδάκι ίσα ίσα να καλύπτει το πάτο και το αλλάζουμε κάθε δύο μέρες.
 
Βρήκα αυτό. Ακούω οτι είναι η καλλύτερη τροφή που έγινε ποτέ. Ειναι αλήθεια;
 
Εγώ κ Μάκη είμαι ευχαριστημένος γιά τις καρδερίνες.
Για τα καναρίνια δεν έχω δοκιμάσει, θέλω να την δοκιμάσω μετά την περίοδο αναπαραγωγής.
Πάντως πολλά πέτ μου την έχουν προτείνει για τα κανάρια
 
Βρήκα αυτό. Ακούω οτι είναι η καλλύτερη τροφή που έγινε ποτέ. Ειναι αλήθεια;

Ψάχνω να την βρω μια εβδομάδα απο μαγαζί σε μαγαζί αλλά τίποτα😡 μάλλον θα πάω να την παραγγείλω το Σάββατο και θα σας πω εντυπώσεις μόλις την δοκιμάσω!
 
Plz που μπορω να βρω το μιγμα για καρδερινες Cardellino?
Αν υπάρχει διευθηνση;
Χαλκίδα που μένω δεν υπάρχει.
 
Αυτο με την ζαχαρη φιλε χoisnic που αλλου βοηθαεικαι οταν την τοποθετεις την επεξεργαζεσαι πρωτα ή απλα την τοποθετεις και κατι ακομα σε τι δοσολογια γινετε;
δε βαζεις ζαχαρη αλλα δεξτροζη της bogena.η δεξτροζη ειναι επισης πολυ καλο αντιστρες.η δοσολογια για πτηνα ειναι 1 κουταλια του γλυκου σε μισο λιτρο νερου.
 
Back
Top