Ασθένειες Αλλαγή στο χρώμα του ποδιού του παπαγάλου

Εχει την κλινικη του εικονα εχει τις εξετασεις του εχει τον πρωτο λογο. απο οτι θυμαμαι δεν εχεις και επιλογες να ρωτησεις και αλλο γιατρο στην κυπρο. Θα ελεγα να εισαι παρατηρητικη σε τυχον αλλαγες στην συμπεριφορα του, στα περιττωματα του , στην γενικοτερη εικονα του και να εισαι σε επικοινωνια με τον γιατρο. Και ας σου λεει δεν ειναι κατι. αν παρατηρεις οτι αυτος ο αποχρωματισμος επιμενει και χειροτερευει ας βγαζεις μια καθαρη φωτο καθε μερα για να εχεις την ιστορικοτητα αλλα και να εντοπισεις τυχον αλλα θεματα στα ποδια του.πχ αυτο που εγω θεωρησα σαν μικρο πρηξιμο αλλα δεν ειναι ο γιατρος θα το καταλαβαινε κατευθειαν και ειδικα μεσα απο μια σειρα φωτο.
 
@meniam μόνο σπορακια δεν του δίνω πια.Τρωει πιο πολλά λαχανικά φρούτα και pellets
Να σας ρωτήσω, όσους δλδ γνωρίζετε με βεβαιότητα .... είναι δόκιμη και ασφαλής μια διατροφή αποκλειστικά χωρίς σπόρους για το συγκεκριμένο είδος;
 
@Vada και @Φοίβος @Ledagcc Καλημερα και καλη εβδομαδα. Το feet discoloration προσπαθησα να βρω αν ειναι συμπτωμα καποιας ασθενειας αλλα δεν βρηκα καποια σαφη αναφορα. Απο τις γνωσεις σας στους παπαγαλους παραπεμπει καπου? Ο πτηνιατρος προ καποιων εβδομαδων ειχε διαγνωσει ερεθισμενο ηπαρ και συνεστησε καταργηση σπορων απο την διατροφη χωρις καποια αλλη ηπατοπροστατευτικη αγωγη αν δεν ανω λαθος . Θα μπορουσε να συνδεεται το ηπαρ με τον αποχρωματισμο?
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και ζητω συγνωμη για το tagging.
 
Κι εγώ το βλέπω λίγο πρησμένο το πόδι του.
Υπάρχει και η περίπτωση να είναι ουρική αρθρίτιδα.
Δηλαδή περίσσευμα πρωτεΐνης (ουρικό οξύ) που δεν μπορεί να αποβληθεί από τα νεφρά και συσσωρεύεται υπό μορφή μορφή κρυστάλλων στα πόδια.
 
@Vada Συμφωνώ.
@Έλενα Κν Το ποδαράκι του είναι πρησμένο. Το ότι άλλαξε χρώμα δεν είναι κάτι πάρα μόνο ότι έχει μια απλή συσσώρευση μελανίνης στο πόδι. Είναι πολύ κοινό. Για το πρήξιμο είναι αυτό που σου είπε ο Βάϊος. Το πιθανότερο να είναι ουρική αρθρίτιδα. Είναι ουσιαστικά περίσσευμα πρωτεΐνης που δεν μπορεί να αποβληθεί από τα νεφρά και δημιουργεί σαν κρυσταλλακια στα πόδια.
 
H εικόνα του εμένα προσωπικά δεν μου προκαλεί καμία ανησυχία. Δεν βλέπω ούτε πρήξιμο ούτε περίεργο χρώμα στα πόδια του σε βαθμό ανησυχητικό. Προσωπικά, θα το παρατηρούσα για να δω πως εξελίσσεται. Το να πας σε έναν κτηνίατρο στην Ελλάδα ή και στην Κύπρο και να του ζητήσεις να σου πει γιατί μπορεί να άλλαξε ελαφρώς ο χρωματισμός του ενός ποδιού ενός πουλιού είναι σαν να πηγαίνεις γυρεύοντας να ακούσεις την κοτσάνα σου. Ούτε εδώ σε εξειδικευμένες κλινικές δεν μπορούν να απαντήσουν τέτοια ερωτήματα. Δεν είναι πια και να κανένα κλινικό σύμπτωμα που να βγάζει μάτι.
 
Back
Top