Ασθένειες Αλλαγή χρώματος μύτης σε αρσενικό Budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tritongr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Και ήχο μαζί με την κίνηση κάτι σαν τικ-τικ-τικ, τσικ-τσικ-τσικ. Η κίνηση είναι κάπως αστεία, όπως κάνουν μερικές φορές οι κότες και τα περιστέρια όταν προσπαθούν να καταπιούν και ανεβοτεβάζουν το κεφάλι τους και το λαιμό τους κοιτώντας ψηλά.
 
Μάλλον έκανα λάθος. Η δοσολογία είναι 2 σταγόνες μία φορά και *επανάληψη μετά από 4 μήνες αν κατάλαβα καλά τις οδηγίες αυτές.
Επίσης αυτές οι οδηγίες λένε ότι τις σταγόνες τις βάζουμε στο λαιμό ενώ αλλού είδα στο σβέρκο. Ποιο είναι το σωστό;

Στο μεταξύ υποψιάζομαι ότι έχει και ακάρεα τραχείας γιατί παρατηρώ ότι μερικές φορές την ημέρα κάνει με το λαιμό του απότομες κινήσεις σαν λόξιγκα με ήχους κλικ-κλικ. Οπότε νομίζω ότι θέλει οπωσδήποτε και σταγόνες.
Μη τυχόν και βάλεις 2 σταγόνες. Ούτως ή άλλως epithol χρειάζονται τα πουλιά, για καταπολέμηση και προληπτικά... * Δεν κατάλαβες καλά 😉

Οδηγίες χορήγησης
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί η παρουσία ακάρεων της τραχείας, το φάρμακο θα πρέπει να χορηγηθεί σε όλα τα πτηνά της εκτροφής. Η δοσολογία είναι 1 σταγόνα ανά πτηνό (για παπαγαλάκια και μεγαλόσωμα πτηνά συνιστάται η χορήγηση 2 σταγόνων ανά πτηνό) η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί στο απογυμνωμένο δέρμα του λαιμού.
πηγή
 
Back
Top