Γενικά Αναγνώριση πτερώματος καναρινιών

George Kouth

PB Member
Εγγραφή
8 Μαϊ 2016
Μηνύματα
1.370
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά, εδώ και καιρό είχα προμηθευτεί το ζευγάρι glosters μου, χωρίς να ξέρω τι είδους πτέρωμα έχει το καθένα.
Σήμερα μιας και αναγκαστικά τα έπιασα για άλλο λόγο, τράβηξα ένα πούπουλο από το στήθος του καθενός ώστε να το εξετάσω.
Νομίζω πως ο αρσενικός έχει μαλακόπτερο πτέρωμα ενώ η θηλυκιά σκληρόπτερο. Δεν είμαι 100% σίγουρος και για αυτό σας βάζω φωτογραφίες μπας και μπορέσετε να βοηθήσετε.
Αρσενικός:
rsz_006 (1).webp
rsz_016 (2).webp
Θηλυκιά:
rsz_rsz_011_1.webp
rsz_1rsz_012.webp
 
και σε εμένα έτσι μοιάζουν (το πρώτο μαλακό και το δεύτερο σκληρό) οπότε μάλλον έχεις ένα ταιριαστό ζευγάρι :)
Λες ε; Το πιστεύω γιατί βλέπω πως εκτός της εξέτασης που έκανα, η θηλυκιά έχει πιο "σφιχτό" και κολλημένο πάνω της το πτέρωμα σε σχέση με τον αρσενικό. Μακάρι μακάρι...
 
Ουτε εγω εχω γνωσεις αλλα με αυτα που εχω διαβασει και "μαθει" εδω μεσα συμφωνω μαζι σου.
Το πρωτο μαλακο και το δευτερο σκληρο (φαινεται η διαφορα στα τελειωματα).
 
Ουτε εγω εχω γνωσεις αλλα με αυτα που εχω διαβασει και "μαθει" εδω μεσα συμφωνω μαζι σου.
Το πρωτο μαλακο και το δευτερο σκληρο (φαινεται η διαφορα στα τελειωματα).
Μάλλον αυτό είναι. Αυτό που είπα εγώ και ο Γιώργος και τώρα και εσύ. Απλά για να είμαι 100% σίγουρος περιμένω γνώμη από κάποιον που θα ξέρει με σιγουριά.
 
Νομίζω πως και τα δύο είναι από μεσαίας σκληρότητας προς μαλακό... Θα έλεγα 4 και 5 σύμφωνα με τα όσα υπάρχουν γραμμένα στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Τύποι-φτερώματος-καναρινιών.25834/
Δεν είμαι ειδικός στη ράτσα αυτή και θεωρώ πως είναι φρόνιμο να ρωτήσεις κι άλλους με πιο εξειδικευμένες σ' αυτά γνώσεις. Γιατί αν έχω δίκιο στα παραπάνω... Τότε πολύ πιθανόν οι απόγονοι να παρουσιάσουν κύστες και άρα προβλήματα.
 
@Deukalion και @Dimitris.P μήπως έχετε κάποια γνώμη πάνω στο θέμα;
Δεν μου ήρθε ειδοποίηση του μηνύματός σου:)!
Εγώ Γιώργο μέχρι στιγμής είμαι άνθρωπος μόνο της θεωρίας. Οι φωτογραφίες απο τον πραγματικό κόσμο που μας στέλνεις θέλουν και την συνακόλουθη με αυτόν, εμπειρία.
Το δεύτερο μου φαίνεται πιο σκληρό απο το πρώτο χωρίς όμως να έχει καμία βαρύτητα ο λόγος μου.
Άλλη φορά η απόσταση απο τον φακό ίσως να έπρεπε να είναι ίση, για το μέτρο σύγκρισης.
 
Γενικά και εμένα μου φαίνεται ότι το δεύτερο είναι πιο σκληρό από το πρώτο απλά δεν είμαι σίγουρος γιατί ούτε εγώ μπορώ να τα αναγνωρίσω τόσο καλά.
Η απόσταση όντως θα έπρεπε να ήταν ίση, δεν το σκέφτηκα και τα έβγαζα όπως να ναι. Γενικότερα πάντως, το πούπουλο του αρσενικού (το πρώτο το σκουρόχρωμο) ήταν μεγαλύτερο σε μήκος από τα άλλα δύο της θηλυκιάς.
 
Οι φωτογραφίες απο τον πραγματικό κόσμο που μας στέλνεις θέλουν και την συνακόλουθη με αυτόν, εμπειρία.
Ούτε εγώ έχω αυτή την εμπειρία για να βοηθήσω στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά νομίζω πως τέτοιου είδους εμπειρία έχει σίγουρα και ο κύριος Μάκης @mgerom . Αν μπορεί να δει τις φώτο και να μας πει αν αυτά τα 2 πτηνά μπορούν να ζευγαρώσουν. :)
 
To πρώτο είναι απαγορευτικό. Εξαιρετικά μαλακό και ασχημάτιστο. Το δεύτερο είναι ένα φυσιολογικά μαλακό πτέρωμα που αν συνδιαστεί με ένα λίγο σκληρόπτερο θα είναι μια χαρά.
 
Να ρωτήσω κάτι ίσως λίγο χαζό. Γίνεται ένα καναρίνι να έχει πούπουλα και σκληρά και μαλακά;υπέθεσα πως σε παρδαλά πουλάκια θα μπορούσε να γίνει.. Διορθώστε με σσφαλώς.
 
γίνεται ένα καναρίνι να έχει πούπουλα και σκληρά και μαλακά;υπέθεσα πως σε παρδαλά πουλάκια θα μπορούσε να γίνει.. Διορθώστε με σσφαλώς.
Η σκληρότητα ενός φτερού, δηλαδή το πόσο σκληρό ή μαλακό θα είναι δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα του καναρινιού. Δηλαδή μπορεί ένα λευκό καναρίνι να είναι σκληρόπτερο και ένα παρδαλό μαλακόπτερο. Και επίσης αυτό που είναι σημαντικό να πούμε και να το καταλάβουμε όλοι, είναι πως ένα φτερό δεν είναι είτε σκληρό είτε μαλακό. Φαντάσου μια κλίμακα από το 1 ως το 5... Το 1 είναι σκληρόφτερο, το 2 είναι λιγότερο σκληρόφτερο, το 3 είναι μεσαίας σκληρότητας φτέρωμα, το 4 τείνει προς μαλακόφτερο και το 5 είναι ένα καναρίνι με μαλακό φτέρωμα. Φυσικά στόχος του κάθε εκτροφέα είναι να επιλέγει τα ζευγάρια του χρησιμοποιώντας ένα καναρίνι με σκληρό φτερό και κάποιο με μαλακό, για παράδειγμα 2 με 5 ή καναρίνια με μεσαίας σκληρότητας φτερά 3.
Δε ξέρω αν σε βοήθησα να καταλάβεις ότι η σκληρότητα ενός φτερώματος έχει διαβάθμιση. Δεν είναι άσπρο - μαύρο. :)
 
άρα δεν γίνεται ένα πουλάκι να έχει φτερά και μαλακά πάνω του ταυτόχρονα;
 
Ή θα έχει πτέρωμα μαλακό ή σκληρό.
Μην είσαι απόλυτος Γιώργο και μπερδεύεις τον κόσμο. 😛 Ή μπορεί να έχει φτέρωμα προς το μαλακό, φτέρωμα προς το σκληρό ή φτέρωμα μεσαίας σκληρότητας. Υπάρχει διαβάθμιση... :)
 
Μην είσαι απόλυτος Γιώργο και μπερδεύεις τον κόσμο. 😛 Ή μπορεί να έχει φτέρωμα προς το μαλακό, φτέρωμα προς το σκληρό ή φτέρωμα μεσαίας σκληρότητας. Υπάρχει διαβάθμιση... :)
Αυτό εννοούσα Αλίκη, ότι ή θα είναι σκληρό με διαβάθμιση ή μαλακό με διαβάθμιση. Έτσι και αλλιώς το ανέλυσες εσύ παραπάνω το θέμα.
 
Back
Top